Hiçbir Eskişehirli Atatürk ismi yerine bunu tercih etmez!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hiçbir Eskişehirli Atatürk ismi yerine bunu tercih etmez!
A
a

AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Fatih Dönmez’in yeni stadyuma sponsor bulunursa stadyuma onun isminin verileceği ifadesini eleştiren AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, stadyuma Atatürk isminin yakışacağını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

AHPADİ Dönem Sözcüsü Avukat Mehmet Ektaş, Sazova Mahallesine yapılan yeni stadyumun ismine ilişkin açıklama yaptı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Fatih Dönmez’in yeni stadyuma sponsor bulunursa stadyuma onun isminin verileceğine dair açıklamasına tepki gösteren Ektaş, “Eskişehirli olmayan, Eskişehir’i tanımayan Sayın Dönmez’in bu açıklaması Eskişehir kamuoyunun stadyum ismi konusundaki hassasiyeti hakkında bilgilendirilmediğini, bilgilendirilmiş ise ne yazık ki Eskişehirlileri önemsemediğini göstermektedir. Açıklamanın içeriği ve sponsor gereksinimi konusunda ileri sürülen argümanlar ise en hafif tabiriyle gaftır. Açıklamalarından anlaşıldığı üzere, Sayın Dönmez, stada Atatürk ismini yakıştıramamıştır. Sayın Dönmez, stada verilecek sponsor ismi karşılığı alınacak bedel üzerinden ATATÜRK ismine değer biçmeye kalkışmıştır. Bu tavır kabul edilemez. Atatürk ismi, para konusu yapılamaz. Hiçbir Eskişehirli, hiçbir Eskişehirsporlu, Atatürk ismi yerine para karşılığı sponsor ismini tercih etmez, tartışma konusu bile yapmaz. Sayın Fatih Dönmez, lütfen arşivlere bakınız, Gençlik ve Spor İl Müdüründen bilgi alınız. Göreceksiniz ki; Stadyumun bir ismi vardır ve o isim Atatürk Stadyumudur. Stadyumun isim sorunu yoktur, tescil sorunu vardır” diye konuştu.



FATİH DÖNMEZ NE DEMİŞTİ?

Eskişehir'de Sazova'ya yapılan stadyumun ismi hakkında soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Ak Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Fatih Dönmez, “Partimiz Eskişehir’e altyapı açısından önemli tesisler kazandırdı. Eskişehirspor’un bugünkü durumuna bizler üzülüyoruz Eskişehir olarak. Sahip çıkacağız, destek verilmesi gerekiyorsa destek vereceğiz. Ben Kulübü ziyaret ettim başkanla görüştüm. Taraftarla da görüştük. Bize düşen ne varsa buna hazırız. Maalesef son yıllarda sportif bir başarı alınamadı. En kısa sürede eski parlak günlerine döneceğine inanıyoruz. Stadyum ismiyle alakalı olarak, biliyorsunuz bu işler sponsorlukla yürüyor. Eğer uygun bir sponsor bulunursa o isimle anılır. Böylece hem şehre hem de kulübümüze yakışır” şeklinde konuşmuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Salih 9 Mayıs 2023 19:18

Klübe para lazım. Atatürk ismine sponsor bulunsun. Stadın ismide Eskişehir Atatürk Stadyumu olsun. Buradan sponsor olmak isteyen firmalara ve eskişehirli işadamlarına duyurulur. Pamuk eller cebe.

0 0 Cevap Yaz
Taraftar 9 Mayıs 2023 16:31

Eskişehirspor’un paraya ihtiyacı var. 3 Büyük kulübün stad isimleri var ve o isimlerle başarı kazanırken, daha önce bizim stadımızın ismi Atatürk’tü ve hiç bundan para kazanmadık. Yeni stadımızın ismi Atatürk olsa eses’e ne getirisi olur biraz mantıklı olun. Duygusallığı bırakıp bu devirde ticari düşünelim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi