Hiç ders almamışız

Türkiye 6 Şubat sabahı Maraş’tan gelen acı haberle uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde ve yerin 7 kilometre altındaki deprem 7,4 şiddetinde gerçekleşti ve bölgeyi 30 saniye kadar salladı

7 Şubat 2023 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Türkiye 6 Şubat sabahı Maraş’tan gelen acı haberle uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde ve yerin 7 kilometre altındaki deprem 7,4 şiddetinde gerçekleşti ve bölgeyi 30 saniye kadar salladı.

Maalesef daha önceki 17 Ağustos 1999 depremiyle son derece benzeyen görüntülerle karşılaştık. Öyle çok katlı binalar var ki, pencereleri bile kırılmamışken, hemen yanındaki binalar yer ile yeksan olmuş. Hani binalar artık çok iyi denetleniyordu? Belli ki binalar doğru dürüst denetlenmemiş. Belki de, “Bu müteahhit kardeşimiz bizim cemaattendir. Hem zekatını da verdi” diyerek bazı müteahhitler daha az denetlenmiş.

Şimdi ortada binlerce vatandaşımızın mezarı olmuş binalar var. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Muhtemelen Kahramanmaraş depreminde ölenlerin sayısı, 17 Ağustos’ta olduğu gibi 18 bini bulmayacak. Ancak bunun nedeni bizi yönetenlerin çok iyi ders almış olması değil. Esasen Körfez bölgesinin daha yoğun nüfusa sahip olması.

Şimdi birileri çıkıp yönetici efendilerimizin hiç kabahatinin olmadığını, esasen vatandaşın günah işlediğini bu yüzden Allah tarafından cezalandırıldığımızı ileri sürecek. Yine aynı kişiler itiraz edenlerimizi “Allah’a isyan ediyor” diye susturmaya çalışacak. Bunu söyleyenler bir zahmet ateist Japonya’ya bakıversinler. Belki utanırlar. Aramızdaki fark bilime önem verme farkıdır.

Bilime önem veren milletler yıkılmaz, ayakta durur. Bilime önem vermeyenler ise çöker. Belli ki millet olarak 99 depreminden zerre ders çıkartmamışız. İnşallah Kahramanmaraş depreminden ders çıkartırız da, böyle felaketleri bir daha yaşamayız.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adnan 7 Şubat 2023 13:34

Böyle günde bari siyaset yapmayın.

7 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi