Heyecan sona erdi, şimdi 30 Haziran'ı bekliyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Heyecan sona erdi, şimdi 30 Haziran'ı bekliyorlar
A
a

05 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yapıldı. Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrenci ter döktü. Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrencinin ter dökeceği LGS sınavı sabah 09.30'da başladı. İstanbul'da da on binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. 

Öğrenciler toplamda 90 soruya cevap verdi

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ile Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri oldu. Sözel, sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav heyecanı Eskişehir'de de yaşandı

Sınavların yapılacağı okullara erkenden gelmeye başlayan öğrenci ve veliler, heyecanlı şekilde sınav saatini bekledi. Vişnelik Mahallesi'nde bulunan Melahat Ünügür Ortaokulu'nun dışında bekleyen velilerin, sınav başlangıcından sonra da bekleyişlerinin sürdüğü görüldü. Bazı vatandaşların ise okul dışında Kur'an okuyarak çocukları için dua ettiği gözlemlendi. Öte yandan sınav süresince il genelinde; 23 kurye, bina sorumlusu, öğretmen ve salon başkanı olmak üzere bin 648 personel görev aldı. Sınav alanlarının güvenliğinin sağlanması için ise bin 214 emniyet ve jandarma personeli çalışmalarını sürdürdü.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi