Hesap vermekten asla kaçmayız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hesap vermekten asla kaçmayız
A
a

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde AK Partililerin borç eleştirileri üzerine Başkan Kurt, “Gerçekçi bütçeler yapıyoruz. Asla hesap vermekten kaçmayız Hayal kurmuyoruz. Yeter ki ülkeye yatırım yapılmak istenecek hale getirin. Zaten getiremezseniz erken seçim olur biz yaparız” dedi

Sütiş Eskişehir
Gündemde yer alan beş yılını tamamlayan ve idarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan araçların Han ve Mahmudiye belediyelerine devredilmesi konusuna AK Partili Meclis üyeleri karşı oy kullanacaklarını söyledi. Grup adına konuşan Murat Özcan, CHP’li belediyeler arasında iş birliği olması sebebiyle karşı oy kullanacaklarını belirtmek istediklerini söyledi. Özcan, bu tarz işlerin Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğunu aktardı.

PROJENİZİ SÖYLER MİSİNİZ?
Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan da kadın cinayetlerine dikkat çekerek, kadın bakım evlerinin arttırılmasını istedi. Özcan ayrıca Odunpazarı Belediyesini 83 milyon borçla alındığını ancak şuan 240 milyon borcu olduğunu iddia ederek “Aradaki bu farkı izah edecek bir projenizi söyler misiniz?” diye sordu.

SORUMLULAR BELLİ
Eleştirilere yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadın sığınma evlerinin kendisinin de görevi olduğunu söyledi. Kurt, “Sosyal hizmetlere bir protokol ile tahsis etmişiz. Görevimizi yerine getirmişiz. Şu an için yeterli mi evet yeterli. Ortak çalışmamız devam ediyor. Çocuk sığınma evi ile ilgili de çalışmalarımız var. Çaba gösteriyoruz. Esas konu sığınma evine muhtaç olmamak. Sosyal devletin içinde barınma ve sığınma bulmasıdır. Sorumlular da bellidir” diye konuştu.

SİZ YAPAMAZSANIZ BİZ YAPACAĞIZ
Borçlarla ilgili de konuşan Kurt, “Rakamları bir kez daha gözden geçirin. 135 milyon borçla devraldık. Şu anda 200 milyonu geçmesi şaşılacak şey değil. Biz 100 milyon borçla belediye aldık. Ne yaptınız diyorsunuz. Görmediyseniz tanıtamamışız. 180 araçlık filomuz var. 17-18 tane daha temizlik aracı aldık. Ve bunu nakit ve kredisiz aldık. 14 halk merkezi yaptık. 900 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduk. Odunpazarı Belediyesi olarak yapılmayan işleri gerçekleştirdik. 80 civarında kurs verdik. Ve Halk Eğitim Merkezlerinden en ufak bir destek alamadık. Odunpazarı bölgesinde daha önce satılmış konakları aldık. Hiçbir şey gözükmedi demek doğru değil. Biz de yeterli görmüyoruz, daha farklı işler yapmak istedik ama yaptırmadınız. Asla ve asla hesap vermekten kaçmayız. Odunpazarı Belediyesi diğer illerdeki belediyelerin yapamadığı tasarrufları yaptı. Gerçekçi bütçeler yapıyoruz. Hayal kurmuyoruz. Ama taahhütlerimizi 5 yılda yerli yerine oturturuz. Yeter ki ülkeye yatırım yapılmak istenecek hale getirin. Zaten getiremezseniz erken seçim olur biz yaparız” ifadelerini kullandı.

KORKMUYORUZ

Beş yılını tamamlayan ve idarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan araçların Han ve Mahmudiye belediyelerine devredilmesi konusuna da değinen Kurt, “Bu araçlar bize yararı olmayan araçlardır. Tabi ki CHP’li belediyelerle dayanışma içinde olacağız. Biz birlikte çalışarak seçim kazanmaya çalışıyoruz. Öncelikle bizim partimizden olan belediyeye destek olacağız. Bundan da korkmuyoruz” diye konuştu.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bol Kese 3 Aralık 2019 21:58

Beş yaşında ki araç eski ya da ekonomik ömrünü doldurmuş araç değildir..hem 200 milyonu aşan borcumuz var diyorsun , hem de bütçesi fazla vermiş bir belediye gibi davranıyorsun , bizim hakkımızı alt belediyelere niye veriyorsun kâzım bey ?

2 3 Cevap Yaz
Harbici 3 Aralık 2019 21:27

İlçemize inanılmaz istihdam ve maksimum ekonomik katkı sağlayan solucan gübresi üretim tesisi kurduğunu da anlatsana sayın başkan ?

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi