Ahmet Ataç 15 02 2024

Her şeyi itiraf etti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Her şeyi itiraf etti!
A
a

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Turcoin (yerli Bitcoin) soruşturması kapsamında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklanan sistem kurucuları Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu’nun ifadelerinde birbirlerini suçladığı ortaya çıktı. Çiftlik Bank benzeri bir yapılanma olarak değerlendirilen ve sistemin iki kurucusundan Muhammet Satıroğlu(24), ortağı Sadun Kaya’yı suçladı.

Sütiş Eskişehir
Sistemin nasıl tıkandığını ve yapılan işlemleri anlatan Satıroğlu, ‘Kimseyi dolandırmadım, her şeyi Sadun Kaya yaptı’ diyerek ortağını suçladı. 12 bin üyesi bulunan ve her katılımcısının en az 1500 lira ödeyerek katılabildiği sistem kapsamında milyonlarca liralık vurgun olduğu değerlendirilirken kesin miktar hazırlanacak uzman raporlarıyla ortaya çıkacak. 

"SADUN PARALARI ÖDEMEDİ"

Satıroğlu’nun ifadesinden bölümler şöyle: 

“Sadun Kaya müşterilerine kiralamış oldukları cihazlarından elde edilen Coinlerin nakit karşılığını göndermemeye başladı. Buna bahane olarak da banka hesaplarının bloke edildiğini söyledi. Ben de buna karşılık nakit olarak değil Coin olarak ödeme yapabileceğini söyledim.  Buna da yanaşmadı. Bu yüzden aramızda gerginlik yaşandı. Bu durumun devam etmesi üzerine müşteriler sürekli beni aramaya ve mağduriyetlerini ifade etmeye başladılar. Ancak Sadun Kaya buna hiçbir çözüm bulmadığı gibi müşterileri bana karşı kışkırttı. Hatta Whatsapp gruplarına kendi isteğiyle attığı ses kayıtları mevcuttur. Bu kayıtlarda ‘Şirketin tek yetkilisi şerefsiz M. Satıroğlu’dur. Bütün para ondadır, gidin onu şikâyet edin. Benim hiçbir sorumluluğum yoktur’ gibi ifadeler kullanarak insanları sürekli beni şikayet etmeye yönlendirmiş ve sorumlu benmişim gibi tehditlerle beni karşıda hedef göstermeye çalıştı. Hatta iyice ileri giderek para karşılığı D.E.A, H.Ş ve İ.S gibi kişilerle anlaşarak insanları bana ve şirketime karşı şikâyete yönlendirdi.”

"İNSANLARI DOLANDIRDI"

“Kendisini değil de beni ve resmi sorumluluğunun olmadığı Hipper A.Ş’yi şikâyet edenlerin mağduriyetlerini gidereceğini fakat kendisini şikâyet edenlere herhangi bir ödeme yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine ben 6 Haziran 2018’de Eskişehir noterinden kendisi ve şirketleri ile yapmış olduğum yazılım, reklam, tanıtım ve müşteri yönlendirme faaliyetlerini sonlandırdığıma dair bir ihtar çektim. Bu ihtarda müşterilere vaad ettiği ödemeleri de yapması gerektiğini belirttim. Yine aynı gün savcılığa Sadun Kaya hakkında insanları dolandırdığı için suç duyurusunda bulundum.“
 
Kaynak : MUSA KESLER/Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 7 Temmuz 2018 19:32

Paralar geri vercek mi acaba devlet

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi