Ahmet Ataç 15 02 2024

Hentbolu konuştular

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hentbolu konuştular
A
a

Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde hentbolun Eskişehir’deki tarihi ve Selkaspor’un başarısı konuşuldu.

Sütiş Eskişehir
Hentbolun önemli isimleri katıldı
Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, TSYD Eskişehir Şube Sorumlusu Sadi Seda, hentbol tarihinde önemli yeri olan Hentbol Türkiye Ajanı Hamit Türkmen, yakın tarihte hentbol çalışmaları ile ve dünya şampiyonluğunun kazanılmasında katkısı bulunan Sinan Öner, Anadolu Üniversitesi antrenörü Murat Kabadayı ve ilk Kadın Hentbol Milli Takım oyuncularından Zeynur Pehlivan ve hentbol hakemi Metin Tomsuk gibi spor ve hentbol camiasının önemli isimleri konuşmacı olarak katıldılar.
 
“Şehrin Şampiyon Çocukları”
 Panelde ilk olarak söz alan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, kentin spor branşlarının eksikliklerini, başarılarını ve başarısızlıklarını masaya yatırarak incelediklerini söyledi. Kumru, bu anlamda kente başarıları ile katkı veren ve hentbolu canlandıran Selkaspor Hentbol Takımını unutmadıklarını ifade ederek, “Köklü bir geçmişi olan şehrimizin hentbol hocalarını da bugün burada aramızda görmekten mutluluk duyduk. İki yıldır ‘Şehrin Şampiyon Çocukları’ etkinliklerimizden sonra şehrimize başarılar kazandıran kulüplerimizle bu hikâyeye devam ediyoruz” dedi.

Altyapının önemi anlatıldı
Hentbol Türkiye Ajanı Hamit Türkmen yaptığı konuşmada, hentbol sporunun başlangıçtaki ve gelişmesindeki olayları anlattı. Ardından yakın tarihte hentbol çalışmaları ile ve Dünya şampiyonluğunun kazanılmasında katkısı bulunan Sinan Önen bir konuşma yaptı. Önen, altyapının önemli olduğunu hatırlatarak, “Bir dönem maddi sıkıntılar yaşandı ve sporcularımız haklı olarak farklı kulüplere gitmek durumunda kaldı. Ancak kulübümüzün alt kadrolarında yetişen sporcularımızla yola devam ettik. Onlardan bazıları beden eğitimi öğretmeni, bazıları profesyonel sporcu kimi ise antrenör olarak hentbol sporuna katkı sunmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Şampiyonluğa giden yol
TSYD Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şube Sorumlusu Sadi Seda konuşmasında    “Şube olmanın ilk adımı attığımız bu günlerde bir etkinlik düzenleyerek Eskişehir’de varlığımızı bu şekilde göstermek istedik. İlk etkinliğimizin konusunu da “Şampiyonluğa giden yolun hikayesi” olsun istedik. Geçen sezon birinci ligde şampiyon olarak süper lige yükselen Selkaspor Kulübü Hentbol Takımı’nın şampiyonluk hikayesini dinlemek istedik.” İfadelerini kullandı.

Hentbolu sevgisi eskiye dayanıyor
Konuşmasına devam eden Seda, “Hentbol denince belki bugün ilk akla gelen takım Selkaspor olabilir. Geçmişte Eskişehir’de profesyonel ligde mücadele eden 6-7 hentbol takımı vardı. Kılıçoğlu Toprak, Etispor, Polisgücü, Anadolu Üniversitesi. Bunlar, deplasmanlı liglerde mücadele ettiler. Hatta Eskişehir’de Avrupa Kupaları maçlarını oynadılar. Eskişehir’de hentbol sevgisini aşılayan önemli isimler var. Eskişehir’de bugün Selkaspor gibi bir takım süper ligde mücadele ediyorsa, bunun temellerini onlar attılar. Hamit Türkmen, Sinan Öner, Metin Tomsuk, Murat Kabadayı gibi isimler ilk akla geliyor. Tabi bu arada rahmetli Hüseyin Mor’u da unutmadık” dedi.

Şampiyonluğun hikayesini anlattılar
Selkaspor’un tam kadro yer aldığı söyleşide, Kulüp Başkan Yardımıcısı Yenal Kaya, Başantrenör Osman Özoğlu ve takım kaptanı Recep Dege geçen sene alınan şampiyonluğun hikayesini anlattılar. Söyleşide Başkan Yardımcısı Yenal Kaya kulübün kuruluşunu anlatarak, “Biz Selka grup olarak Eskişehir’de 40 yılı aşkın ticari faaliyet gösteriyoruz ve aile şirketiyiz. Bizim gibi şirketlerin ticari faaliyetleri yanında sosyal ve kültürel, spor anlamında da Eskişehir’e bir şeyler kazandırması gerektiğini düşünüyoruz. Son 15 yıldır ne yazık ki hentbol de bir gerileme vardı. Biz kendi imkanlarımız ve yapabildiklerimiz dahilinde tekrar ülkemize ve şehrimize kazandıralım istedik. İnşallah daha iyilerini hep beraber yapacağız” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi