Hayvanları koruyacağız diye ant içtiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hayvanları koruyacağız diye ant içtiler
A
a

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki petshoplar için eğitim semineri düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği üçüncü kısım ikinci bölüm uyarınca ev ve süs hayvanı satan kişilere verilen eğitim, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
 
Orman ve Su İşleri Eskişehir Şube Başkanlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, HAYTAP İl Temsilciliği ile Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinin sunum yaptığı sempozyumda, katılımcılara Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CİTES Sözleşmesi, 5199 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik, ev ve süs hayvanlarının satışı, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, Hayvan ekolojisi, davranışı, bakımı ve beslenmesi ve Hayvan Hakları ihlali konularında eğitimler verildi.
Eğitim sonunda, eğitime katılınlar “Ben hayvan sevgimden dolayı bu mesleği seçtim. İş yerimde; hiçbir zaman hayvanları mal olarak görmeyeceğime, onların haklarına saygı göstereceğime ve bakması uygun olmayan kişilere sadece para kazanmak için onları teslim etmeyeceğime, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi şahitliğinde; namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” diyerek and içti. Eğitime katılanlara sertifikaları ile beraber and metni de verildi. 
 
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen petshop eğitiminin son olduğunu söyledi. Yetkililer, Odunpazarı Belediyesi tarafından bir daha genel petshop eğitimi verilmeyeceğini belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi