Helalleşme

Söz konusu siyaset olunca biz genelde "Helal" deriz. Bu yüzden siyaset yapanlar hata yaptıklarını düşünmez ve helalleşmeyi akıllarından geçirmezler

6 Aralık 2021 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Söz konusu siyaset olunca biz genelde "Helal" deriz. Bu yüzden siyaset yapanlar hata yaptıklarını düşünmez ve helalleşmeyi akıllarından geçirmezler.
 
Oysa insanoğlu kusurların dengesinde saklıdır. Hepimiz hata yapar, hepimiz kusur işleriz. Özür dilemek, gönül almak, helalleşmek ise bize sunulmuş büyük bir nimettir.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu siyasette yıllardır unutulmuş bu helalleşme konusunu yeniden gündeme getirdi.
 
Kılıçdaroğlu'nun söyleminin Eskişehir yansıması ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile karşımıza çıktı.
 
Kurt, Saadet Partisi, İyi Parti ziyaretleri ile helalleşme turuna çıktı ve CHP'de siyaset yapan herkesi bu alana yani Helalleşmeye davet ederek, geçmişi bir kenara bırakalım ve el ele verip iktidara yürüyelim mesajı verdi.
 
Kurt'un mesajı CHP ve kongre sürecinden bu yana yaşananların üstünü kapatır ve yeni bir sayfa açılır mı bilemem. Bekleyecek ve göreceğiz. Daha önce çok kez birbirine kızgın, dargın olanların barıştığı ve çok iyi diyaloglar içine girdiğini tatbik ettik. O yüzden kesinlikle olmaz diye bir cümle kuramayız.
 
Ancak Kurt'un davetini siyaset sınırından çıkarmak ve daha geniş bir alana yaymak lazım. CHP'nin sadece parti, örgüt ile sınırlı kalmayan ve geçmişte kırılan, haksızlık yapılan pek çok insanla helalleşmesi gerekiyor. Çünkü genelde olmasa dahi yerelde iktidar olan ve belediyeleri ile yıllardır Eskişehir'i yöneten bir partinin üzerinde ister istemez ciddi bir yük olur. CHP bu yükten kurtulmadan daha fazlasını hedefe koşamaz. Bu yüzden konunun önemsenmesi ve helalleşme turlarında mutlaka bununda hesaba katılması gerekiyor.
 
** ** *
İhtiyaç Yoksa Neden Atandı ?
 
Eskişehir Teknik Üniversitesi kurulduğu 3 yıllık süreçte epey yol kat etti. Emsallerine oranla geride kalan süreçte ciddi bir başarı gösterdi. ESTÜ'nün kadrosu diğer üniversiteler gibi geniş değil. Dolayısı ile bu 3 yıllık süreçte ESTÜ başka hiç bir kuruma idari personel göndermedi. Personelim az dedi ve bu tür talepleri reddetti.
 
Ancak bu prensip geçtiğimiz günlerde bozulmuş. Bir şube müdürü ESTÜ'den ESOGÜ'ye gönderilmiş. Burada ESOGÜ mü daha baskın oldu ESTÜ mü taviz verdi, yoksa bir sendika mı etkili oldu bilemiyoruz.
Ancak ESOGÜ'de böyle bir ihtiyaç olmadığı aşikar. Çünkü ESOGÜ sınavla 10 şube müdürü kadrosu verdi. Yani elinde bu iş için kullanacağı 10 personel vardı. Haliyle bu atamaya neden ihtiyaç duyuldu, ESTÜ bu konuda niye taviz verdi diye düşünmeden edemiyoruz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es-es sevdalısı 23 Ekim 2021 15:16

Sorun teknik direktörlerde değil, sorun Eskişehirspor'u bu hale getiren yöneticilerde!!!!!!

0 1 Cevap Yaz
dağ çiçekleri 21 Ekim 2021 22:49

.....2'inci lig "Dandik" bir lig... Suat Kaya gibi bir ismin, bu 'Tırışka' lige gelmesi için hem adınızın Eskişehirspor olması gerekir..... Bu nasıl bir ifade. Bu aşağılama hor görme neyin nesi? Çok Yazık çok.

0 2 Cevap Yaz
Suat Kaya 21 Ekim 2021 11:18

Arkasına bakmadan dördüncü haftada gider.

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi