Haydi Bakanlık!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Haydi Bakanlık!
A
a

Alpu’ya yapılacak termik santrale karşı kamuoyunu bilgilendirmek için açılan ‘Eskişehir Kıymetlidir’ isimli Twitter hesabı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘nın ‘Tarım arazilerinin korunmasının önemine dikkat çektiği’ kamu spotlarını hatırlattı.

Sütiş Eskişehir
Kamu spotunun ilkinde “Atalarımız tepelere yerleşerek tarım arazilerini yüzyıllardır korudular. Bu toprakların bizi atalarımızın mirası değil, torunlarımızın emaneti olduğunu unutmayalım. Tarım arazileri üzerine yapılan konutlar, sanayi tesisleri ve yapılar... Bilinçsizce heba edilen milyonlarca hektarlık tarım arazisi. Ülkemizde her türlü kullanıma yeterince uygun alan var. Yatırım yapmadan önce mutlaka bakanlığımızın görüşüne başvurun. Çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak için haydi Türkiye tarım arazilerini birlikte koruyalım” deniyor.

GELECEĞE İNDİRİLMİŞ BÜYÜK BİR DARBE
İkinci kamu spotu ise Barış Manço’nun ‘domates biber patlıcan’ parçasıyla başlıyor ve şöyle devam ediyor: “Domates biber patlıcan... Gelecek nesiller sadece resimlerini görebilir. Tarıma elverişli alanların tarım dışı kullanımı geleceğimize indirilmiş büyük bir darbedir. Bu gidişe siz de dur deyin. Ülkemizde yeterince uygun alan var. Binalar tarım alanlarına değil, imara uygun alanlara yapılmalı. Tarım alanlarına yapılacak tarım dışı faaliyetlere ruhsat verilmeyeceğini kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Kömürle çalışacak termik santralin yapılacağı Alpu, Eskişehir’deki birinci sınıf tarım arazilerinin yüzde 43’üne ev sahipliği yapıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi