Hava sıcaklıkları 10 derece azalacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hava sıcaklıkları 10 derece azalacak
A
a

Mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, bugün batı bölgelerinden başlayarak 4-10 derece azalarak eylül ayı normalleri seviyesine düşecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de bugün beklenen en yüksek sıcaklık değerinin 30 derece yarın ise 23 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kentimizde yarın (perşembe) ve cuma günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yurtta hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün batı bölgelerinden başlayarak perşembe günü iç kesimler, cuma günü ve hafta sonu ise doğu bölgelerde 4-10 derece azalacağı ve hava sıcaklığının eylül ayı normalleri seviyesine, iç ve doğu kesimlerde de yer yer mevsim normallerinin altına düşebileceği tahmin ediliyor.

Bugün, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak yağışlı sistemin etkisine girileceği, Marmara ve Batı Karadeniz’in yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Akdeniz’in, cuma günü de Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.


Marmara’da yağış var

Yağışların perşembe günü Marmara’nın doğusu ve batı kesimlerinde, cuma günü de Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Serin ve yağışlı sistemin, hafta sonu kuzey kesimlerde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Perşembe ve cuma günleri özellikle Batı Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara’nın doğusunda beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi isteniyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi