Hasar tespit raporum

Cihan Yıldırım yazdı

19 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Seçimin üzerinden hayli zaman geçti. Taşlar yerine oturdu, rakamlar ortaya çıktı. Hasar tespit raporu çıkardım! Ankara’ya gidemeyenlere ne oldu?
Dündar Ünlü: Polatlı’dan dönen Ünlü, kaybetmiş gibi görünse de süreçten kazançlı çıktı. Onca çabasının ardından dördüncü sıraya konması mağduriyet yarattı. Önümüzdeki seçimde bu durum elini güçlendirir.
Nuray Akçasoy: CHP cephesinde en çok üzüntü yaratan isim oldu. HDP ve İYİ’ye giden oyların kurbanı oldu. Hak etmediği bir sonuç aldı. En büyük hayal kırıklığını Akçasoy yaşadı. Başka biri olsa çok zor atlatırdı ama Nuray Hanım hayata kaldığı yerden devam ediyor.
Kadir Bıyık: MHP’nin ilk sırası olması beklenen Bıyık, ikinci sıraya kondu. Ünlü gibi vekilliği kıl payı kaçırdı. Yaşı genç, geleceği parlak... Vekil olamadı ama iyi bir yer edindi. Süreçten kazançlı çıktı.
Engin Çakmak: Görkemli bir geçmişi vardı. Büyükşehir’in iki numaralı ismiydi. Dördüncü sıra moralini bozdu ama ‘genel hava’ onu da havaya sokmuştu. Çakmak’ın vekilliği partisine güç katardı ama olmadı. Köşesine çekildi diyorlar, avukatlık bürosu açacakmış. Genel Sekreterliği kaybettiği için ‘en büyük kaybeden’ deniyor.
Ömer İbrahim Sayın: Seçim sürecinde en çok konuşulan isimdi. Emirdağlı, Ülkücü... İYİ Parti’nin ikinci sırasıydı. Evet, seçilemedi. Bu nedenle kaybetmiş gibi görünüyor ama vaziyet pek öyle değil. Birikimi ve çabasıyla iyi bir yer edinen Sayın, seçimin görünmeyen kazananlarından biri.
Serhat Tunç: Aday adaylığı ve adaylığı sürecinde elinden geleni yapması Tunç’u iyi bir noktaya taşıdı. Yedinci sıranın hakkını belki bir daha verilmeyecek şekilde verdi. Tahmin edildiği gibi seçimin ‘kazananlarından’ biri oldu.
 
Biri Hoca’yı durdursun
Dün “Gaye Hoca’nın 10 hatası” başlıklı bir yazı yazdım. Hata yapmışım! Hoca’nın hatası 10 değil 11 olacakmış. Yazımla aynı gün Sonhaber’de Meltem Karakaş imzalı röportaj çıktı. Gaye Usluer, “Yerel seçime hazır değiliz” diyor. Diyor ve hatalarına bir yenisini daha ekliyor... Bir yakını ya da bir seveni Hoca’yı durdursa iyi olur!
 
Volkan Doğan, adaylık turunda
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan’ın İstanbul’da olduğunu görüyoruz. Beyoğlu ve Bağcılar belediyelerini ziyaret eden Doğan, Okçular Vakfı’na da uğradı. Doğan, ok atarken görüldüğü kareleri de sosyal medya hesabından paylaştı. Kazım Kurt, geçen hafta ‘adayım’ demişti. Doğan belki ‘adayım’ demedi ama onun dışında her hareketiyle adaylığını ilan etti! İstanbul ziyaretlerini Doğan’ın adaylık turu olarak görüyorum.
 
Eskişehir Basket’i görünce...
Sinan Özeçoğlu, yeterli desteği göremediği için Eskişehir Basket’i ligden çekti. Kent adına çok talihsiz bir gelişmeydi. Doğrusu çok tepki bekliyordum. Böyle sessiz sedasız bir vedayı hiç beklemiyordum. Avrupa’nın kapısından döndük resmen... Kimseden çıt çıkmadı. Koskoca kulüp ömrünü tamamlamış bir halı saha gibi kapandı! Basket’in bu halini görünce ESES geldi aklıma. Halil Ünal olmasa sonumuz budur. Bugün buna daha çok inanıyorum. Vallahi iki güne kalmaz kapanırız. Halil Ünal’a ‘eyvallah’ diyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
cemil kabalak 20 Temmuz 2018 09:18

yaz gazeteci yazzzzzzzz...şehirdeki hasarı yazzzzz...gençlerdeki hasarı....senin gözün pek anadolu üniversitesinde yaşananları görmüyor ( tabi mazur görmek lazım özel nedenlerin var ) ya da yandaş olmak zorundasın eskişehir de kurulu düzene ...

1 1 Cevap Yaz
es es 19 Temmuz 2018 18:04

Sn. Kabalak'ın cümlesi; "sağlayacaktı?" şeklinde mi bitiyor? Öyleyse yorumu çok haklı. Gerçekten Eskişehir'in milletvekili var mı? Her konuda cezalandırılan şehir için bu kadar mı acizler? Ayrıca, bu şehirden para kazananlar hiç utanmıyor mu?

0 0 Cevap Yaz
cemil kabalak 19 Temmuz 2018 11:25

hani Nabi Hocam 'ın eskişehir baskete her türlü desteği sağlayacaktır...en iyisi gölge etmesinler başka ihsana gerek yok...

8 1 Cevap Yaz
Yorum 19 Temmuz 2018 10:00

Bu arkadaşın hırsları aklının 1 karış üstündedir. Belediye listeye yazarken iyi yazmayınca o tamam bitti sendurumu yaşıyor ve göreceksiniz belediyelere en büyük zararı verecek.

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi