Ahmet Ataç 15 02 2024

Hasan Atak güven tazeledi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hasan Atak güven tazeledi
A
a

Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi 17’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut başkan Hasan Atak güven tazeleyerek tekrar şube başkanı seçildi.

Sütiş Eskişehir
TÜRK HARB İŞ Sendikası Eskişehir Şubesi 17’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Anemon Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda Hasan Atak ve Kenan Aydemir yarıştı. İki adayla gidilen genel kurulda, Aydemir ve Atak yaptıkları konuşmalarla yeni dönemde yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ

Adaylığına ilişkin konuşan ve emeğe gönül veren herkesle yan yana mücadele etmek istediklerini söyleyen Hasan Atak, “Aslında çok zor şartlar altında yapıyoruz bunu. Deprem felaketiyle bir ekonomik krizin içerisinde olduğumuz bir dönem. Biz ekonomik olarak da ciddi problemler yaşamaya başlayan kamu sektöründe çalışan işçiler durumundayız. İşin açıkçası özlük haklar, sosyal haklar tabi çok fazla önemli. Ama ekonomik açıdan ciddi bir gelir düşüklüğü yaşamış durumdayız. Milli savunma sanayinde çalışan işçilerin bu gelirlerini normal seviyede dünya standartlarına, Avrupa standartlarına gelmesi konusunda ciddi bir mücadele vermek istiyoruz. Ama şunun da farkındayız, şunun da bilincindeyiz. İşçi sınıfı sadece Türk Harb İş Sendikası, savunma sanayisindeki işçilerle olmuyor. Diğer bütün sektördeki işçilerle birlik beraberlik içerisinde olarak bir yerlere geliniyor. Biz mücadele anlamında da diğer sendikalarımızla iş birliği yaparak yüreği emekten yana olan bütün sendikalarla iş birliği içinde Eskişehir şubesini mücadeleci ortamda iyi bir nokraya üyelerimiz adına, üyelerimiz için getirmek istiyoruz” diye konuştu.


İŞÇİ SINIFI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Diğer bir aday olan Kenan Aydemir ise, işçi sınıfının kazanımlarını tekrar elde etmesi adına mücadele etmek istediklerini ifade etti. Aydemir, “Biz inandığımız demokratik işçi sınıfı mücadelesinin temsil edilmesi noktasında burada yarışmaya katıldık. Sonuç ne olursa önemli olan işçi sınıfı mücadelesinin kazanmasıdır. Çünkü şu anda en büyük ihtiyaç duyduğumuz sınıf mücadelesinde birlik, beraberlik, dayanışmadır. Bu dayanışma olmadığı taktirde kazanımlarımızı elde etmemizin mümkün olmadığı, kayıplarımızın önüne geçmenin mümkün olmadığı bir zaman dilimi içindeyiz. Yaşanan enflasyonla beraber zaten hepimizin alım gücümün düşmesi hem kazanımlarımızın geriye gitmesiyle beraber çok zor durumları yaşayan bir işçi sınıfı var. Bunlarla alakalı mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu. Genel kurul sonuçlarına göre Hasan Atak 99 , Kenan Aydemir ise 24 oy aldı. 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan ali 5 Mart 2023 19:59

başkan hayırlı olsun

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi