Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü çıktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü çıktı
A
a

Temel Gündoğdu’dan ikinci kitap. Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Temel Gündoğdu’nun, “Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü” adlı kitabı yayınlandı

Sütiş Eskişehir
Temel Gündoğdu’dan ikinci kitap. Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Temel Gündoğdu’nun, “Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü” adlı kitabı yayınlandı. 

İKİNCİ KİTABI OKUYUCUYLA BULUŞTU 
Gündoğdu, “Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü” adlı kitabını Arı Sanat Yayınevi’nden çıkarttı. 480 sayfalık eser, Edebiyatımızda ağız çalışmalarında temel kaynaklardan biri olma yolunda dikkate değer bir çalışma. Uzun bir saha çalışması ürünü olan eserde bölgeden canlı kaynak otuz beş kişi ile görüşüldü. Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü’nde Türkiye’de diğer yörelerle ilgili yayımlanmış ağız sözlükleri ve Türkiye dışındaki Türklerle ilgili hazırlanmış sözlükler karşılaştırılarak ortak kelimeler tespit edilip değerlendirilmeye çalışıldı. Yöreden bin 726 kelimenin ortak kullanıldığı yerlerin alfabetik sırada belirtildiği eser, özgün bir çalışma olarak ilgililerin bilgisine Harşit Vadisi Karşılaştırmalı Ağız Sözlüğü sunuldu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi