Hamamyolu tam not aldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hamamyolu tam not aldı
A
a

ESGROUP Koordinatörü ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ile gazetemiz köşe yazarı Arif Anbar, Hamamyolu’na giderek vatandaşlarla röportaj yaptı. Odunpazarı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hamamyolu projesi şekillendikçe, esnaf ve vatandaşlar da düşüncelerini ortaya koymaya başladı.

Sütiş Eskişehir
Vatandaşlarla yapılan röportajlar sonrasında Hamamyolu tam not aldı. Proje ilk başladığında karşı çıkanlar olsa da şu anda halktan gelen tepkiler olumlu yönde. Önceden yürüyecek ya da oturacak yer bulamadıklarını ifade eden vatandaşlar, Hamamyolu’nun eskiye göre daha güzel olduğunu belirtti. Yapılan röportajlarda alınan cevaplar şu şekilde oldu:

Hamamyolu tam not aldı

Erdoğan Kara-esnaf
Projeye ilk başladığında ben karşı çıkmıştım. Ama şu anda baktım ki işler bitince gayet hoşumuza gitti. Oturma yerleri çoğaldı. Mesela emeklilerimiz sürekli burada oturuyorlardı. Alışverişe ya da gamzeye gelen diğer aileler oturacak yer bulamıyordu. Şimdi bu sorun ortadan kalktı, herkese oturacak yer var. Şimdi diyorlar ki yeşili yok ettiler. Bence yeşil çoğalmış. Tabi bir de Kazım Kurt buranın akşamları da aydınlık olacağını söylemişti ve biz gece geziyoruz gerçekten aydınlık oluyor. Hava karardıktan sonra Hamamyolu’nda hayat duruyordu. Alışveriş duruyordu. Bundan sonra gece 12’ye kadar burası açık olacak. Hayat devam edecek Alışveriş devam edecek. Bir de Hamamyolu’nun iki tarafında ticaret eşit olmuyordu. Şimdi iki yaka da birleşti ve eşit oranda bir yoğunluk ortaya çıktı.
 
İbrahim Abacı/Esnaf
Ben 30 yıldır falan Hamamyolu’ndayım. Esnaflık yapıyoruz. Hamamyolu daha önceki yıllara göre özelliğini kaybetmek üzereydi. Biz Hamamyolu’nun özelliğini tekrar kazanmak gerektiği görüşündeydik ticaret yapanlar olarak. İki yıldır da bunun üzerinde kafa yorduk. Çünkü Odunpazarı Belediyesi biz esnaflara da “nasıl bir Hamamyolu istiyorsunuz” diye sordu. Biz de kafa yorarak yardımcı olduk. Sonuçta güzel bir Hamamyolu ortaya çıktı. Tam bittiğinde daha da güzel olacak. Bu durum alışverişi 8 saatten 16 saate çıkacak. Ayrıca konutların değeri de arttı. Yeni inşaatlar başladı, ilerde büyük markalar da gelecek.

Hamamyolu tam not aldı

Batuhan Eldem /Esnaf
Hamamyolu projesi gerçekten Eskişehir’e yakışan bir proje oldu. Çünkü Eskişehir’de bu kadar uzun ve geniş bir alanı esnaf olarak değerlendirebiliyoruz. Bunu genişliği ve ferahlığı yeni proje sayesinde yaşıyoruz. İnsanların burada para harcadıktan sonra vakit harcayabileceği yerler de oldu. İnsanların alışveriş yaparken çocuklarını bırakabileceği alanlar da oluşturuldu. Dolayısıyla esnaf gözüyle baktığımızda Hamamyolu projesi esnafın işine yarayan bir proje oldu. Burada önemli olan şey insanların buradaki yapılara zarar vermemesi, koruması. Zaten Eskişehir halkının bu konudaki duyarlılığını biliyoruz. O noktada kuşkumuz yok. Bence sadece Eskişehir’e değil Türkiye’ye örnek olan bir proje oldu Hamamyolu projesi. Bunun ilk meyvelerini biz ilkbahar ve yaz aylarında alacağız. Burası çok kalabalık olacak. Hamamyolu’nun eski köhnemiş yüzü gitti yerine tamamen yepyeni bir Hamamyolu Caddesi geldi.
 
Ramis Öztürk /Esnaf
Önceden çok korktuk. Hamamyolu döküldü, dağıldı, çok zararını gördük. Ama ortaya çıkan proje gerçekten bir şeye benzedi. İyi şeyler çıktı. Herhalde meyvelerini bundan sonra toplarız. İyi oldu. Çünkü kentin bazı yerleri cazibe merkezi haline geldi. Hamamyolu’da böyle olmalıydı ve oldu. Ama iyi de pazarlanması lazım. Köprü müze falan olacakmış herhalde, bize öyle söylediler. Buraya çok turist gelecek. Biz de meyvelerini toplayacağız.

Hamamyolu tam not aldı

Engin Günalay/Esnaf
Hamamyolu projesi bence güzel bir proje. Burada insanlar daha rahat dolaşabilecek. İki tane köprü altında dükkan çıktı. Bunlar ticari anlamda Eskişehir’e kazandırılmış mekanlardır diye düşünüyorum. Çok fazla ağaca zarar verilmediğini de söyleyeyim. Çünkü bu yönde tepkiler vardı. Kaldı ki yerine yenilerini getirdi belediye.

Süleyman Usal/Esnaf-Bakkal
Hamamyolu’nun güzel olacağına inanıyoruz. Zaten ödüllü bir proje olduğunu da biliyoruz. Tabi bu bizi gururlandırdı. İlk başta esnaf olarak tepki gösterdik. Ama proje meydana çıktıkça projenin güzel olduğunu gördük. En güzel tarafı Odunpazarı tarihi bölgeye gelen turistler buraya da gelecekler. Buna gerçekten inanıyoruz. Bizler zor günler geçirdik bunu da söyleyeyim ama yaz ayından itibaren güzel günler esnafı bekliyor.

Hamamyolu tam not aldı
 
Nilüfer Terzi - Vatandaş
Şu anda iyi görünüyor. Eskişehir için güzel bir mesire yeri gibi. Aslında eskisi gibi kanal olsaydı daha iyi olacaktı. Onun dışında güzel. İnsan trafiği yok. Eskiden yürüyecek yer bulamıyorduk. Zaten bizim belediyelerimiz Eskişehir için kötü şey düşünmez. Halk için en güzelini düşünür. Daha önceki yıllara bakarak çok beğendik. Şu an hayretler içerisindeyiz. Yeşillikleri kestiler buranın düzenini bozdu diyenler için konuşuyorum; şu an daha daha güzel oldu. Yeşilliklerimiz hala yerinde. Oturacak yeni yeni aile yerlerimiz oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

Şahin Tezgöçen -Vatandaş
Benim düşündüğümden de güzel olmuş. Daha önceleri burada oturacak yer bulamazdık. Daha önce dardı burası. Burada proje yapmak da zor iş. Bunu mühendis olarak söylüyorum. Gerçekten güzel kullanışlı. Göze hoş görünüyor. Her hafta geliyoruz artık. Gerçekten çok modern olmuş. Yapanların eline sağlık. Proje yapmak önemlidir yani. Buradaki tek sıkıntı kargalar.

Hamamyolu tam not aldı

Sevgi Tezgöçen- Vatandaş
Yapılan iş çok güzel ve değerli. Eskisinden çok çok üstün. Eskiden dört tane vatandaş geliyordu nereye oturacağım diye kara kara düşünüyordu. Şimdi ise beş yüz kişi gelsin hepsi oturur. Yapanın eline sağlık.

Ağıt Uluğ Uludağ - Vatandaş
Bence çok güzel olmuş. Eski haline göre daha modern ve daha bir dinamik bir proje olmuş.  Bütün bir Hamamyolu’nu baştan başa tamamlayan bir proje olmuş. Eskişehir’de sanıyorum bu şekilde bir yapı ilk defa oldu ve çok başarılı oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nevzat bir 6 Şubat 2018 23:21

Harika park ol.us tebrikler

1 0 Cevap Yaz
adnan 6 Şubat 2018 09:24

hamam yolu tam not aldı diyorsunuz mahalleleri pislik çöp götürüyo napayım ben hamam yolunu bana mahalleleri temiz olsun her yer cukur bide asfalt parasi aldi

2 1 Cevap Yaz
Murat 6 Şubat 2018 07:37

Daha baslangıc bravo guzel oldu dıyenlere pekı agaclar nerde o kopru ne alaka altındakı dukkanlar kıme verıldı neden bu malzeme kullanıldı neden saglıga zararlı malzeme agaclardakı aynalar neden neden daha bıtmedı hamamların ordakı havuz ne ıse yarıyor bırakın uc bes kısıyı tabı guzel dıyecek esnaf goruslerı bellı ama yazık harcanan paraya buraya yazıyorum kalıtesız malzeme ucuz ıscılık cok sıkıntı cıkaracak yap boza donecek hamamyolu

1 2 Cevap Yaz
Ismail 6 Şubat 2018 00:13

Nerde isi olmayan emekliler yaslilar orada tabi ekmek derdi yok su derdi yok maas devletten esnafin aracla mal birakamiyoruz ambulans lar cakma siren seskeriyle kirmiIdan geciyo tranvay eskisehiri mahvetti sozde trafik rahayliyacakti anasini sevdi eskisehir bu belediye ile 20 sene geriye gitti hala gormuyorlar iki tane sak sakci iyi olmus diyo ooooo cok iyi diyorlar aziz nesin in dedigi gibi koyun coooook esnaf malini indirmek icin at gibi kostugunu gormuyor her taraf tas tan heykeller kaldirimdaki ozurlu yollarinda bile maymun kurba adi ustunde ozurlu yolu ama eskisehirin tum ozurluleri atlatizimci ondandir eeeeeeeéy eakiaehir gozunu ac medeniyet heykelle degil yolla olur ama bu nelediye yol deyince 20 metre yaya yolu 1 metre arac yolu trafik feeeeélc ac gozunu yuuuuuuh

3 2 Cevap Yaz
Mss26 5 Şubat 2018 23:33

Rezalet olmuş ne tam notu yemyeşil ağaçlık bi alan rant için ucube bi alana dönüştü beğenmiş gibi yapan kişilerde chp nin şak şak çıları

2 2 Cevap Yaz
İlhan 5 Şubat 2018 19:53

Hiç bir kişi bile beğenmemiş mi? Garip......

0 3 Cevap Yaz
Sa 5 Şubat 2018 18:54

Aliminyum yere yapıldığını ilk defa görüyorum bence 1 sene sonraki halini görelim maf olacak oralar yazık giden paraya

2 2 Cevap Yaz
Hamamyolu mağduru 5 Şubat 2018 18:01

O yaptıkları köprü civarı esnaf la da görüşseydiniz Ali abi oradaki basiretsiz köprü yüzünden mahvolan esnaf ne olucak lütfen onlarla konuşun bide

2 9 Cevap Yaz
Dost 5 Şubat 2018 18:00

Lütfen genelliştirmeyin beğenen var beğenmeyen var eskişehirden tam not aldı diye bir şey yok yani haberiniz olsun böyle taraflı olmak niye???

3 10 Cevap Yaz
esnaf 5 Şubat 2018 16:09

Eğer fikirlerinizi HAKARET ve KÜFÜR kullanmadan yapabilecek seviyede ve çapta olabilseydiniz zaten Eskişehirimiz için yapılan böylesine müstesna ve değerli bir projeyi tartışıyor olmazdık......

6 4 Cevap Yaz
Recep HABUK 5 Şubat 2018 14:25

Güvercin Karga kuş türü hayvana saygısızlık yapan ve buna alet olan beyin özürlüler yeşilin ve ağacın katillerine ucube köprüden bahsetmeyip yanından geçmediğini ifade eden Büyükerşene rağmen hala. HAMAMYOLU nu BETONYOLU na çevirenlere metüsena yapmanız ancak ve ancak size yakışır vesselam

8 14 Cevap Yaz
Hulki 5 Şubat 2018 13:55

Sadece oturacak yer bol diye trilyonların sokağa atıldığı bir projeyi beğenmek aptallıktır. Dokuyu bozmadan da oturulacak bol yer yapılabilirdi. Tarihi ve doğal güzellik tahrip edildi. Plastik ve beton yığını. Trafik rezalet. Geçiş yok. Batırdılar.

9 18 Cevap Yaz
esnaf 5 Şubat 2018 11:54

Proje başladığında orasını burasını yırtanlar neredeler!!!Sırf çamur atda izi kalsın diyerek olmadık iftirayı atanlar olayı siyasileştirenler neredesiniz.!!!GELİN de görün Hamamyolunun nasıl yokdan varedildiğini..Eskişehirimize yakışır son derece güzel ve modern bir çalışma olmuş.

22 16 Cevap Yaz
davut

biraz terbiye lütfen ayrıca yoktan var etmek insanoğluna verilmiş bir özellik değil

11 12
celal 5 Şubat 2018 11:06

Hamamyolu yeşillikti ağaçları boldu,şimdi plastik yol oldu o köprüdende merak edip bir defa geçilecek ikinci kez kimse geçmiyecek.Belediyeye yaranmak için değil gerçekleri siyasetsiz söyleyin oraya harcanan parayla tramvayın geçtiği güzergahlara alt geçit yapsalardı hiç olmazsa trafik rahatlardı.halkın paraları hizmet verilmeden savruluyor(uğur muncunun kazalı arabasına 60000 lira hamamyoluna 20 milyon lira )hizmet sıfır yol yok trafik ve ulaşım sorunlu park yerleri sıkıntılı

12 26 Cevap Yaz
Açıkçası 5 Şubat 2018 10:29

Hiçbirşey değişmemiş ki hamamyolunda. Sadece 20trilyon püf uçuvermis o kadar

12 21 Cevap Yaz
NADİR 5 Şubat 2018 10:20

nilüfer hanım demiş ki "İnsan trafiği yok. Eskiden yürüyecek yer bulamıyorduk. Zaten bizim belediyelerimiz Eskişehir için kötü şey düşünmez. Halk için en güzelini düşünür. " İNSAN TRAFİĞİ TABİ OLMAZ MİLLETİ BURUDAN UZAKLAŞTIRDILAR ARTI HER YER BETON OLDU TABİ YER AÇILIR

7 20 Cevap Yaz
atakan 5 Şubat 2018 10:14

bu sene kar yağmadı buzlanma olmadı . eğer ki kış olsaydı hamamyolu mahvolmuştu.

6 16 Cevap Yaz
ilker 5 Şubat 2018 10:04

hamamyolu süper olmuş hani şu yeşil mahvedildi diyenler varya hepsi palavra.hamamyolunda ne kadar yeşil vardı ki kilittaşından tabut şeklinde 2 tane havuz 1 saatten oluşan gezinti yolu.beğenmeyenler gezmesin kardeşim kafanıza silahmı dayıyoruz

18 8 Cevap Yaz
Bülent 5 Şubat 2018 09:16

Antalya da Hamamyolu caddesine benzer bir cadde var. Turistik amaçlı olarak yapılmış. Bir CHP'li belediyenin ticari amaçlı bir iş yapması bence doğru değil aslı korunması daha doğru olur du. Hamamyolu caddesi biz eskisehirlilerin geçmişe yönelik hafıza idi. Resmen hafizamiz yok edildi. Çok yazık

8 16 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi