Hamamyolu esnafının umudu yok

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hamamyolu esnafının umudu yok
A
a

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs nedeniyle esnafın işleri durgunlaştı. Çocukların da dışarı çıkmasıyla Hamamyolu’nda yoğunluk olduğunu ama alışverişin olmadığını anlatan esnaf, “Bu yıl bayramdan umudumuz, beklentimiz yok. Bu sene böyle gider” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir ekonomi haberleri

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını toplumun tüm kesimini etkiledi. Sağlıkla birlikte ekonomik anlamda da yaşanan problemler, esnaf için her geçen gün daha da zor bir süreç olmaya başladı. Dükkânlarını döndürecek kadar satış yapamadıklarını dile getiren esnaf, bütün ödemelerinin aksadığını, geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

SİNAN DEMİRÖZ
“İşler orta şekerli. Normal. Bundan sonra daha iyi olur inşallah. Kalabalık var ama çok iş yok. Bayramdan yana çok beklentimiz de yok. İnsanlar dışarda bugün ama daha çok geziyorlar öyle alışveriş yapan yok pek. Pandemi bitene kadar para kazanmak esnaf için çok zor.”

BEKİR YILMAZ
“İşlerimiz çok durgun. Bayram yaklaşıyor diye umudum yok bu sene. Bu sene böyle gider. İnsanlar korkuyor. Eskisi gibi davranamayacak. Eski işleri beklemiyorum. Vatandaşta da zor durumda olan da var olmayan da. Çocuklar dışarı çıktı diye bir kalabalık var ama geziyorlar sadece.”

YUSUF ÖYMEN
İşler iyi gitmiyor. Bayram yoğunluğu zaten yaşayamayacağız. Belki bayram sonrası bir şeyler olur. Bugün de insanlar sokağa çıktı ama bir şey olmaz. Esnaf olarak bir beklentimiz, umudumuz yok bayramdan. İnsanlar harcamasını gıdaya yapıyor. Esnafın işi kesildi. Beklentimiz de yok.”

HAKAN TEKKANAT
İşler çok durgundu. Hamamyolu’nun da girişi çıkışı kontrollüydü o da durgunlaştırdı. Bayramdan bir beklentimiz yok. İnsanlar çıkamayacaklar zaten. Bayramdan sonra pandemi biterse belki. Ödemeler aksadı, vergilerimiz, işletmenin giderleri derken bunları çıkartamayınca zorlanıyorsunuz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Naci 15 Mayıs 2020 15:55

Esnaf kardeşlerimiz kızmasın.Pek çok kişi bilir.Eskişehir mobilyanın başkenti idi.Her gün onlarca kamyon mal yollanırdı değişik şehirlere.Şimdi başka şehirlerden hatta ilçelerden mal geliyor.Neden.Kaliteli mal üretemediler.Göz boyama işi yaptılar.Pahalı sattılar.En önemlisi el atölyeleri ile sınırlı kaldılar.Büyük işletmelere fabrikalara geçemediler.Kendi aralarında didişip durdular.

0 3 Cevap Yaz
Yücel 15 Mayıs 2020 12:50

Eskişehir esnafı yıllardır küçücük dükkanlarında 3'e aldığını 10'a satmakla meşgül. Bir türlü 10-20 kişi bir araya gelip büyük esnaf olamadılar.Küçük bir dünya kurmuşlar azdan çok kazanmak üzerine.Ufak bir ekonomik sallantıda devrilip ağlıyorlar.Elin yabancısı gelip devasa avm le kuruyor..Eskişehir esnafı sadece bakıyor.Esnafın ufkunu açacak birleştirecek dernekleri bir şey üretemiyor.

0 5 Cevap Yaz
Ya nolacağıdı ? 14 Mayıs 2020 20:19

Gerçekten bir takım güruhun söylediği gibi kıskanılan ve ekonominin şahlandığı bir ülke olsaydık, diğer süper güç olan avrupa ülkeleri gibi bizde çin halk cumhuriyetine uluslararası ekonomik tazminat davaları açardık ve zararımızı tazmin etmeye çalışırdık. Ama mesele uluslararası ağırlığını dünyaya karşı ortaya koyabilmektir. Buna rağmen masallar masallar.. ve sonunda esnafı salgında fırsat bu fırsat diyen bankaların kucağına ataraktan, bakın işte destek kredisi veriyoruz diyerek faizle borç ötelemeden ileri gidilemiyor. Ne destek ama ne destek... Brrravvvooo doğrusu..!

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi