Hamamyolu çok hoş bir alan

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hamamyolu çok hoş bir alan
A
a

Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ve hocaları, Odunpazarı Belediyesi’nin ödüllü projesi Hamamyolu’nu inceledi.  Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan proje hakkında bilgi alan misafirler oldukça etkilendiklerini vurguladılar.

Sütiş Eskişehir
Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile hocaları,  ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ seçilen Hamamyolu’nu gezdi. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ve Aladdin Park’ı gezen öğrenciler, kent akışını yerinde inceleyerek bir öğrenci projesi oluşturacak.  Yapılan çalışmaları titizlikle inceleyen öğrenciler, öğle saatlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmaya Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencileri ile hocaları; Öğretim Görevlileri Gamze İlalan, Zeynep Önen Özveren ile Araştırma Görevlisi Nil Akdede katıldı.  Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’nden çok etkilendiklerini belirten Öğretim Görevlisi Zeynep Önen Özveren, “Bu kadar büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm projesinin bu  kadar hızlı karar verip hayata geçirilmiş olmasına ve kentsel dönüşüm hedeflerinin böyle  konumlanıyor olabilmesinden çok etkilendik. Kentsel dönüşüm illa bir yerler yıkıp yeniden başka yerlerini yapmak değil, çöken bölgelerinin dönüştürülmesi olabilir. Bu yüzden çok etkilendik. Sizin yapmış olduğunuz aksın çeperinde öğrencilerimiz çalışabilsinler. Madem bir  dönüşüm sağlayabiliyoruz orada biz de mimarlık öğrencileri grubu olarak o dönüşüme katılabilir miyiz, bu dönem onu çalışalım istedik” diye konuştu. Öğrencilerin Hamamyolu ve Alaaddin Park’ta yapacağı çalışmayı anlatan Öğretim Görevlisi Gamze İlalan, “Hem yeni bir altlık var hem de geleneksel bir dokunuş var. 40 yıl boyunca oluşan bir dönüşüm var. Proje yapılabilecek çok hoş bir alan. 200 yaşındaki çınar ağacını görünce, belki onun çeperinde bir öğrenci evi olabilir. 2 grup var bizim aramızda. Bir grup da Alaaddin Park’ta çalışacak. Oraya yeni bir anlayış, bir kütüphane, kıraathane planlayacaklar. Programı da kendileri geliştirecekler. Bir giriş kapısı tasarlayacaklar” dedi.    

HER ŞEY İSTEDİĞİNİZ GİBİ YÜRÜMÜYOR
Hamamyolu Projesini öğrenci ve hocalarına anlatan Kazım Kurt, “Biz projeye güvendik, inandık. Çok ayrıntılı bir proje. Çok eleştirildi. Birkaç ağacın sökülmesinden kaynaklı bir olumsuzluk ile başladık. Onu aştık, ama hala fırsat buldukça eleştirenler var. Bir de köprü gerekli miydi, gereksiz miydi diye boş bir tartışmanın içine girdik. O nedenle de köprünün altında ve üstündeki fonksiyonların iyi değerlendirilmesi lazım. Türkiye’de hiçbir şey sizin istediğiniz gibi yürümüyor. Ortak kullanım alanları dediğimiz platformlar vardı, buradaki kafeteryaları kiraya veririz, öyle işletiriz diye bir hayalimiz vardı. Ama pratik gerçeklik öyle olmuyor. Yalan dolan, mafya işin içine giriyor, tekelleşme söz konusu olacak. Bu nedenle de orayı ihale yapmadan, kendimiz işletmeye karar verdik. Orada akla ihtiyacımız olabilir. Bize bu konuda bir ufuk açarsanız, çok mutlu oluruz” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan gul 8 Şubat 2018 17:08

Zaten eskişehiri bir günlüğüne gezmeye gelen 3-5 tuzu kuru yönetiyor. Aynen devam edin sonunu hep birlikte dövünerek göreceğiz. Eskisehir dengesiz beslenen bir insan gibi oldu.İflası göreceğiz.

0 2 Cevap Yaz
Bence de 8 Şubat 2018 10:46

Bence de iyi olmuş. Öğrenciler kamu kaynaklarının çok verimli şekilde nasıl harcanacağıni yerinde görmüşler, incelemişler. 20 trilyon püffff oluvermiş. Yok yere bi de.

6 6 Cevap Yaz
esnaf 8 Şubat 2018 10:04

Eskişehirimize böyle bir projeyi kazandımasından dolayı Başkana sonsuz teşekkürler.Projeyi engellemeye çalışanlar buradaki cafeler kime peşkeş çekilecek diyorlardı.İşte son nokta.Buraların belediyece işletilecek olması son derece yerinde bir karar.TEBRİKLER Başkan !!!!!!

5 4 Cevap Yaz
Engel ?

Bu engelli atlama söylemi kabak tadı verdi. Ne engeli . Engelleme olsaydı bitmezdi dimi bu çalışma. Bitmiş işte. Eski hali ne idi yeni hali ne. Hiçbir şey değişmemiş

4 5
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi