Halil Ünal ve Fuat Çapa arasında anlaşmazlık

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Halil Ünal ve Fuat Çapa arasında anlaşmazlık
A
a

Eskişehirspor camiası takımın topladığı puanlara sevinirken aslında herkesin aklında transfer tahtasının açılıp açılmayacağı sorusu yatıyor. Başkan Halil Ünal, “Transfer yasağını kaldırabileceğimizi düşünüyorum” derken Teknik Direktör Fuat Çapa ise “Transfer tahtasını açacağımızı sanmıyorum” diyor. Camia kime inanacağını şaşırmış durumda.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, Altay maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Halil Ünal ES TV’ye yaptığı açıklamada transfer yasağı ile ilgili, “Yasağı kaldırabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sessiz sedasız hallediyoruz

Eskişehirspor camiası alınan Altay galibiyetiyle büyük moral kazanırken akıllar ise ara transfer döneminde transfer yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağında. Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, Altay maçı sonrası yaptığı açıklamada transfer yasağı ile olumlu konuştu. Ünal, “Bu yönetim olmasa bu kulübün 30 puanı silinmişti. En son Defederico’dan -6 puan gelmişti. Uğraştık, çabaladık o cezayı kaldırttırdık. Kamuoyunun ve taraftarın morali bozulmasın diye bunları sessiz sedasız hallediyoruz.”

Kolay iş değil 

“Yurt dışına ben boşuna çıkmadım. Silinmiş bir 6 puanı halletmek kolay iş değil. Kulüp lisansı almamız çok zordu. Bunu da başardık. Altyapıdan gelen oyuncularla bu ligde herkese kafa tutacak bir kadro yaratmayı da başardık. Yönetim olarak ilk hedefimiz transfer tahtasını açmak. Şampiyonluğa oynayacak transferler yaptık ama tahtanın kapanması büyük problem oldu. Ben bu yasağı kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki hafta bir Eskişehirspor gecesi düzenlenecek. O geceden de biraz ekonomik destek bekliyoruz” dedi.

Fuat Çapa aynı görüşte değil!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise Altay maçının ardından transfer yasağı hakkında karamsar konuştu. Çapa, “Ben transfer tahtasının açılacağına inanmıyorum” dedi.

Daha önce de açıklamıştı

Başkan Halil Ünal’ın transfer cezasının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklama camiayı oldukça umutlandırırken Teknik Direktör Fuat Çapa’nın tam tersi açıklaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Çapa geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Şuanda mevcut olan oyuncularımızın maaşını ödemiyoruz. Hayal satma veya insanlara bir şeyler vaat etmenin hiçbir anlamı yok” demişti.

Gerçekçi olmamız lazım

Teknik Direktör Fuat Çapa son olarak Altay maçının ardından basın mensuplarına transfer cezası ile ilgili konuştu. Çapa, “Gerçekçi olmamız lazım. Şu andaki oluşum transferin açılacağını göstermiyor. Sezonun ikinci yarısında yeni bir takım oluşturmak oldukça zor. Ben transfer tahtasının açılacağına inanmıyorum” dedi. Çapa’nın bu açıklamaları yine soğuk duş etkisi yarattı. Taraftar bu açıklamaların ardından kime inanacağını şaşırmış durumda.

Görüşmeler sürüyor

Eskişehirspor’un taraftardan sorumlu asbaşkanı Mete Yılmaz transfer yasağının kaldırması konusunda son gelişmeleri aktardı.

ES TV mikrofonlarına konuşan Mete Yılmaz röpartajında özetle, “Başkanımız Halil Ünal bu yasağın kaldırılması konusunda görüşmelerini devam ettiriyor. Bu hafta yine İstanbul’a gideceğiz. Herkesin de bildiği gibi 70 civarında dosya var. Dosyaların yüzde 65 kadarını hallettik. İsim vermem doğru olmaz. Yardımcı olanlarda var, olmayanlarda. Sorun çıkartan isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Fuat Çapa hocamızda bu konuda bize desteklerini esirgemiyor. Aralık sonu ya da Ocak ayı başı gibi açmamız şart. 4 Ocak tarihinde bu takım kampa gidecek. Tanase, Milinkovic ve Issah Fuat Hoca’dan izinli takımdan ayrıldılar. Transfer yasağını kaldırdığımız gün geri gelecekler. Bu oyuncularda problem yok” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi