Ahmet Ataç 15 02 2024

Halep oradaysa kongre bugün

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Halep oradaysa kongre bugün
A
a

Sinan Özeçoğlu yönetimini basiretsizle suçlayan eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu, sezon başında destek vereceğini ilan ettiği yönetime hemen her konuda ‘akıl’ verdi.

Sütiş Eskişehir
Sayın Hatipoğlu şu aşamada kimsenin akla ihtiyacı yok! Maddi durumun abartıldığını ifade eden Hatipoğlu’nu akşam yapılacak kongrede takıma sahip çıkmaya çağırıyoruz.
 
500 bin Euro ile 24 puan silme riskinin ortadan kalkacağını öğrendiğini anlatan Hatipoğlu, başkan olursa ilk icraat olarak ‘öğrendiği’ bu harikulade bilgiyi hayata geçirebilir.
 
90+3’e telefonla bağlandı
ES TV ekranlarının sevilen spor programı 90+3, pazartesi akşamı Eskişehirspor gündemi sarstı. Eski başkan Nebi Hatipoğlu, tepki toplayan röportajının ardından telefonla programa bağlandı. Hatipoğlu, “Bildiğiniz üzere son yapılan kongre salonunda bir konuşma gerçekleştirdim. O konuşmada 2008 yılında 6 milyon TL olan borç 200 milyon TL'ye nasıl çıktı bu sorgulanmalı dedim” dedi.
 
“Yanlışı eleştiririm”
Eski Başkan Hatipoğlu, “Halil Ünal ve Mesut Hoşcan isimlerine o gün en ağır eleştirileri getirende bendim. Kongreyi canlı takip eden herkeste bu anlara şahittir. Beni yakından tanıyan herkes çok iyi bilir ki ben neyin doğru olduğuna inanıyorsam onu söylerim. Eskişehirspor'a gençliğini ve her şeyini vermiş, başkanlık bile yapmış birisi olarak Eskişehirspor'da yanlış gördüğüm her şeyi eleştirebilirim” diye konuştu.
 
“Ateşten gömlek giydi”
“Benim düşüncelerimin de yanlış olduğunu düşünenler beni eleştirebilirler” diyen Hatipoğlu, “O gün göreve gelen Sinan Özeçoğlu'nun ateşten bir gömlek giydiğini ve yardıma ihtiyaçları olduğu zaman desteğe her zaman hazır olduğumu belirtmiştim. Bir gazetede çıkan röportajımda kullandığım kelimelerin tamamı bana ait sözcüklerdir. Ve hala da düşüncelerimin arkasındayım” şeklinde konuştu.
 
“Hesap sordular mı?”
“Sinan Özeçoğlu ve ekibi o gün çok heveslilerdi ve isteyerek görevi kabul ettiler” diyen Hatipoğlu, “120 milyon borcu bilerek gelen bir yönetim kurulu, borç 200 milyon lira çıktı diye mi görevi bırakıyor. Gelen yönetime bu borca neden olanlara hesap sorun dedim. Hesap sordular mı ben duymadım. Kim kaç para çalmış bilmiyorlar mı?” dedi.
 
“Raporlar açıklanmıyor”
Hatipoğlu, “Bağımsız denetleme kurullarına incelettiler. Mesut Hoşcan mı çalmış, Halil Ünal mı çalmış. Neden bu raporlar açıklanmıyor. Savcılığa gidilip şikayet dilekçesi verildi mi ben bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Düşüncemin arkasındayım”
90+3 programı sunucusunun, ‘Denetim şirketi raporu açıklandı. Mahkemeye gerekli şikayet başvurusu yapıldı’ yönünde cevabı karşısında, açıklamasına devam eden Hatipoğlu, “Ben Eskişehirspor'un bir kuruşunu ziyan eden kim varsa karşısındayım. Sinan Özeçoğlu ve ekibinin basiretsiz olduğunu söylediğim için beni eleştirenler var. Ben bütün söylediklerimin ve düşüncelerimin arkasındayım” diye konuştu.
 
“Kaç para vereceğim demiş?”
Nebi Hatipoğlu, “Eskişehirspor tarihinde hiç bir başkan 4 ay gibi kısa bir sürede zoru görünce bırakıp gitmedi. Nabi Avcı, Harun Karacan gibi siyasiler Sinan Özeçoğlu'na kaç para vereceğim demiş Özeçoğlu çıksın açıklasın. Sözler verilmiştir, sözler tutulmamıştır onlar kapalı kapılar arkasında konuşulan konulardır bizler bilemeyiz” ifadelerini kullandı.
 
“Bırakmak olmaz”
“Şu an Eskişehirspor'un küme düşme ihtimali var” diyen Hatipoğlu, “Böyle bir risk ortadayken sen bu kulübü nasıl bırakabilirsin. Yönetime talip olup bu göreve geldiysen sezon sonuna kadar bu işi götürmek zorundasın. Destek bulamadım, çok yıprandım diye görevi bırakmak olmaz. Sezon sonunda takımı kümede bırak sonra ne yaparsan yap. Eskişehirspor tarihinde olmayan durumlar bunlar” diye konuştu.
 
“Farklı bir aday çıkabilir”
Hatipoğlu, “Ben doğru bildiğim şeyleri söylerim. Özeçoğlu sezon başında ben adayım demeseydi belki o gün farklı bir aday çıkabilirdi. Ben şu kadar para ile geliyorum, taraftarımın yüzünü asla eğdirmeyeceğim diyen ben değildim, onlardı. Biz de destekledik” dedi.
 
“Hiç yakıştı mı?”
Nebi Hatipoğlu, “Sinan Özeçoğlu bugüne kadar beni bir kere adam yerine koyup aramadı. Bir şeyler danışmak için, bir şeyler istemek için aramadı. Kendisini arayıp sorabilirsiniz. Siz beni nasıl Eskişehirspor'a destek vermedi diye kınayabilirsiniz. Nebi Hatipoğlu ismi tartışılacak bir isim değildir. Nebi Hatipoğlu Eskişehirspor'u Süper Lig'e çıkartmış ve Süper Lig'de başkanlık bile yapmayı reddetmiş bir isimdir. Bu söyledikleriniz hiç yakıştı mı?” diye konuştu.
 
“Başkanlık düşüncem yok”
“Benim Eskişehirspor'a başkan olmak gibi bir düşüncem yok” diyen Hatipoğlu, “Siyasete girmek gibi bir düşüncem yok. Maddi manevi bir beklentim yok. Ben sadece Eskişehirspor'un var olmasını istiyorum. Bugün Eskişehirspor'u yarı yolda bırakmak demek camiaya yapılacak en büyük ihanettir” dedi.
 
“Tabi ki para verecekler”
Yönetimin 4 ayda 17 Milyon TL harcadığını, göreve geldikleri ilk gün transfer cezası ile karşılaştığını, puan silme cezası için FIFA’da bulunan borçları yüzünden yönetimin zor durumda kaldığını ve söz verenlerin sözünü tutmadığı için görevi bırakma kararı aldığını, kendisinin genel kurulda destek sözü vermesine rağmen Eskişehirspor kulübüne destek olmak için kulübün kapısını çalmadığının söylenmesi üzerine ise, Hatipoğlu, “Kulübe şu kadar para vermiş, şunlar yapmış diyorsunuz. Tabi ki verecek. Bunlar başkanlığın getirmiş olduğu bir yükümlülüktür. Başkan gelen herkes kaynak bulacak, para verecek ki Eskişehirspor yükselecek” diye konuştu.
 
“Kimseyi savunmuyorum”
“Bir takım bu şekilde sahipsiz kaderine bırakılmaz” diyen Hatipoğlu, “Yönetici dediğin sezon sonuna kadar bir şekilde götürür ve teslim eder. Bugüne kadar Eskişehirspor'a 1 kuruş kim yardım ettiyse Allah ondan razı olsun. Ben ne Mesut Hoşcan'ı ne de Halil Ünal'ı savunmuyorum. Ben doğru bildiğim ne varsa onları dile getiriyorum. Çarşamba günü kongreye gelip doğru bildiklerimi de söylemeye devam edeceğim” dedi.
 
“Arayan olmadı”
“Başkanlar ve yöneticiler bana gelip maddi manevi desteğe ihtiyacımız var derlerse ben her zaman hazırım” ifadelerini kullanan Hatipoğlu, “Geçen sezon Halil Ünal beni aradı ve bir tane loca alacaksın dedi. 150 bin lira lazımmış hemen gönderdim. Sinan Özeçoğlu veya ekibinden beni arayan olmadı” dedi. Stadyumdan sorumlu yönetici Refik Karaçay’ın kendisini aradığını söylemesi üzerine ise, “Bir tane görevli arkadaş loca satışı için beni aradı ama ben ona başkanınız arasın dedim. Sadece loca yetmez başka desteklerde de bulunuruz dedim ama hiç arayıp soran olmadı” diye konuştu.
 
“Bu dönemle alakalı değil”
Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde eski başkanlarla bir araya geldikleri sorusu üzerine ise, “Halil Ünal ve Aydın Begiter isimleri ile bir yemek yedik. Biz belli aralıklar ile bir araya gelir ve Eskişehirspor'u konuşuruz. Bu döneme özel bir görüşme değildi” dedi.
 
“Özeçoğlu devam etmeli”
Hatipoğlu, “Sezon devam ederken Eskişehirspor'u bırakmak yapılacak en büyük kötülüktür. Mevcut yönetimin sezon sonuna kadar devam etmesi gerekiyor. Kaliteli ve ilk 6'yı hatta ilk 2'yi zorlayabilecek bir kadro. Bu takımı sahipsiz bırakırsanız bu takım küme düşer. Bu kulüp daha da kötüye giderse tarih bu yönetimi affetmez. Bu kulüp başarının sinyallerini verirse herkes destek verir. Siyasilerde iş adamları da desteklerini esirgemezler” diye konuştu.
 
“500 bin Euro yeter”
Puan silme cezalarına da değinen Hatipoğlu, “Bu 24 puan silme muhabbeti ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. Siz bunları sık sık dillendirirseniz bu takımına ne bir hoca, ne de bir oyuncu götürebilirsiniz. Sadece 500 bin Euro gibi bir paraya bu riskin ortadan kaldırılabileceğini öğrendim. Bu miktarlara bu cezadan kurtulabiliyorsak çok uzatmadan bu parayı ödemek gerekiyor” diye konuştu.
 
“Sevdamı tartışmayın”
FIFA’daki dosyalar konusunda yanlış bilgisinin olduğu, Bienvenu için 325 Bin Avro, Sissoko için 233 Bin Avro, Toko için 155 Bin Avro, Ben Khalifa için 80 Bin+325 Bin Avro olmak üzere 1 Milyon 100 bin Avro acil ödeme yapılması gerektiği ve FIFA borçlarının 2 Milyon 700 bin Avro olduğunun hatırlatılmasına ise cevap vermeyen Hatipoğlu, “Özeçoğlu ve ekibinin bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bu takım birazcık başarılı olduğu zaman destekler gelecektir. Kimse Eskişehirspor sevdamı tartışmasın” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sıtkı 29 Kasım 2017 11:54

aklı paçalarından akıyor maşallah.. pazartesi 90+3 programına telefon ile bağlandı ses tonu ve konuşmaları kabadayı gibiydi hiç hoşlanmadım doğrusu..

0 2 Cevap Yaz
Selçuk Kaya 29 Kasım 2017 10:56

Bir araya gelsin herkez ,ortak sevdamız ,aşkimiz, çocuğunuz ,her şeyimiz ESKİŞEHİR SPOR umuzu kurtarinnnn

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi