Gündoğan: Hizmet edecek bir alan buluruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gündoğan: Hizmet edecek bir alan buluruz
A
a

Görev süresi yılın sonunda sona erecek Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bir dönem daha yapmak isterim. Biraz önce bahsettiğim projelerin çoğu bitmedi. Özellikle önümüzdeki üç yıl içinde bitecek çok önemli projeler var. Yarım bırakmak istemem” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Prof. Dr. Gündoğan’a ES TV’de katıldığı programda “Siyaset için isminiz geçiyor. Adaylık düşünüyor musunuz” diye soruldu. Rektör Gündoğan, “Açıkça söyleyeyim siyaset ile ilgili hiçbir düşüncem yok. Ben bilim adamıyım.  27 yıldır Anadolu Üniversitesi’nde hocayım. Hocalığı çok seviyorum. Siyaset diye bir derdim, kaygım yok. Aslında siyaset bilimi alanında öğrenim gördüm, siyasal bilgiler okudum. Fakat hayatım boyunca siyaseti hiç düşünmedim. Ama bu tür yakıştırmalar oluyor. Bana da zaman zaman söyleniyor. İnsanlar beni o şekilde görmek istiyor, bende öyle hizmet almak istiyor bu beni mutlu eder. Fakat siyasetle ilgili bir düşüncem yok” dedi.

Derslere girmeyi, öğrencilerimi özledim
Yaklaşan rektörlük seçimleri hatırlatılan Prof. Dr. Gündoğan, şöyle konuştu: “Üniversitede sekiz yıldır yöneticilik yapıyorum. Dört yıl rektör yardımcılığı yaptım, dört yıldır da rektörlük yaptım. Allah izin verirse aralık ayı sonu itibariyle görev sürem dolacak. Adaylık süreci değişti biliyorsunuz. Seçim kaldırıldı... Bundan sonra atama süreci olacak. Burada YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri olacak. Takdir ederlerse görevime devam ederim. Olmazsa da üniversitede hocalık görevime devam ederim. Ben üniversite hocalığını daha çok seviyorum aslında. İdarecilik zor, meşakkatli bir iş. Alanımdan koptum. Derslere girmeyi özledim, öğrencilerimi özledim. Kitap yazmak, makale yazmak, akademik şeylere katılmak istiyorum. Geçen hafta İstanbul’da doçentlik jürisine katıldım. O kadar keyif aldım ki...”

Hizmet edecek bir alan buluruz
“Yöneticilik olmazsa da akademik hayatımı devam ettiririm” diyen Rektör Gündoğan, “Bizim asıl mesleğimiz zaten öğretim üyeliği. Bir dönem yöneticilik üstlendik, elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Bizden sonra başka birisi gelirse bayrağı veririz ama ben bir dönem daha yapmak isterim. Biraz önce bahsettiğim projelerin çoğu bitmedi. Özellikle önümüzdeki üç yıl içinde bitecek çok önemli projeler var. Yarım bırakmak istemem. Ama tabii ki bu benim elimde değil. Takdir edilirse ki bu sene Cumhurbaşkanımızın elinden Yüksek Öğretim Üstün Başarı Ödülü’nü aldım. Bizi çok mutlu etti. Şahsımda AÜ’ye verilen bir ödül oldu. Neticede biz her zaman hizmete varız. O olmazsa başka bir şey olur. Gider hocalığımızı yaparız, yine devam ederiz. Bizim için yerler, mekânlar önemli değil biz mutlaka her yerde hizmet edecek bir alan buluruz” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi