Gündemde ekonomik gelişmeler var

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gündemde ekonomik gelişmeler var
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu üyelerinin çağrısı üzerine ekonomik gelişmeleri değerlendirmek için Eskişehir Sanayi Konseyi Sinan Musubeyli başkanlığında 3. kez toplandı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Konseyi , bu defa Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Nurullah Uçkun’u konuk etti. Yapılan toplantıda Prof. Dr. Uçkun son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri “Küresel Ekonominin Değerlendirilmesi” başlıklı sunumuyla anlattı. Uçkun yaptığı sunumda, Türkiye’nin de bütün ekonomiler gibi küresel krizden payını aldığını belirterek “Türkiye ekonomisinin en temel sorunu cari açık ve/veya bütçe açığı vermeksizin büyüyememesidir” dedi. Türkiye Ekonomisinin olumlu tarafının, krizlerin yarattığı olumsuz tabloya karşı verdiği tepkinin sert olması yani girdiği krizden hızlı çıkması olduğunu belirten Uçkun,  olumsuz tarafının ise dış kaynağa bağımlılığı olduğunu söyledi. Başkan Musubeyli, Prof.Dr. Uçkun’un değerlendirmelerinin sanayiciye yol gösterici niteliğinde olduğunu söyleyerek vermiş olduğu bilgiler için teşekkürlerini iletti.

Konsey üyesi olan ve EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında nasıl bir tutum izlenmesi gerektiğini küresel ekonomi çerçevesinden açıklayan  Prof. Dr. Uçkun’a davetini kabul ettiği için teşekkürlerini iletti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi