Gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi
A
a

Eskişehir'de, sosyal medyadan yaptıkları Afrin operasyonu ile ilgili paylaşımları nedeniyle 'PKK propagandası yapmak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret etmek' iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi ve izinsiz bildiri dağıttığı için gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesine yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medya hesaplarından bölücü ve kışkırtıcı paylaşım yaptıkları tespit edilen 5 şüpheli belirlendi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Cumhurbaşkanına hakaret, PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gözaltına alındı.

Şahıslar, işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.


İzinsiz bildiri dağıtan 10 kişi adliyede

Öte yandan, dün Eskişehir’de izinsiz bildiri dağıtma suçundan gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, İsmet İnönü Caddesinde ‘Türk Tabipler Birliği yalnız değildir’ başlıklı bildirileri dağıtan ve Halkevi üyesi olduğu öğrenilen grubu uyaran polis, OHAL Kanunu sebebiyle suç işledikleri söylendi. Yapılan uyarıları dikkate almayarak bildirileri dağıtmaya devam eden 10 kişi, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçu ve suçluyu övme, 2935 Sayılı OHAL Kanununa muhalefet suçlarını’ işledikleri gerekçesiyle polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 kişi, sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi