Göz göre göre çöktü...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Göz göre göre çöktü...
A
a

İnönü’de bulunan Düğün Salonu’nun çatısı bakımsızlık nedeniyle çöktü. Düğün Salonu ile ilgili olarak 2016 yılında teknik bir rapor hazırlandığı, çatının değiştirilmesi için İnönü Belediyesi’nin uyarıldığı ortaya çıktı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz hafta İnönü İlçesi’nde bulunan düğün salonunda facianın eşiğinden dönüldü. Üstündeki kar ağırlığına dayanamayan çatı büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin ardından bölgede kısa süreli olarak panik yaşandı. Yaşanan olay sonrası İnönü ilçesi sakinleri çöken çatıyı sosyal paylaşım sitelerin paylaşarak belediyeye tepki gösterdi.

Belediyeyi uyardık

Tepebaşı Belediyesi eski başkanlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Tacettin Sarıoğlu, bir dönem İnönü Belediyesi’nde Teknik Danışman olarak görev yapmıştı. 2017 yılının ortalarında danışmanlık görevinden ayrıldığı öğrenilen Sarıoğlu, yaşanan çökme olayı sonrası konuya açıklık getirdi. Sarıoğlu çatıyla ilgili olarak 2016 yılında onarım yapılması gerektiği yönünde rapor hazırladıklarını ve İnönü İlçe Belediyesi’ni uyardıklarını aktardı.

Uyarı yapıldı, onarılmadı!

Sarıoğlu yaptığı açıklamada, “Belediye Fen İşlerinde de çalışan mühendis arkadaşlar benim de denetimimde salon çatısının normal sınırlar dışında sehim yaptığını ve asma tavanın bu sehimi örttüğünü ve de asma tavanın sökülerek çatı taşıyıcı elemanlarının onarılması gerektiğini belirten bir teknik rapor belediye başkanlığına verilmişti. Buna rağmen çatı onarılmadı ve bir bölümünün asma tavanı yenilenerek olay örtülmüş oldu. Can kaybı olmaması sevindirici” dedi.
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi