Google Asistan skandalı

Belçika kaynaklı VRT NWS'in raporuna göre Google binden fazla ses kaydını tuttu, 153 tanesi de yanlışlıkla kaydedildi.

14 Temmuz 2019 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Google Asistan, kullanıcıların seslerini gizlice kaydettiği ve bu kayıtların bir kısım Google çalışanı tarafından dinlenildiği ortaya çıktı. Belçika kaynaklı VRT NWS'in raporuna göre Google binden fazla ses kaydını tuttu, 153 tanesi de yanlışlıkla kaydedildi. Kaydedilen seslerin içinde kullanıcıların telefonu başında yaptıkları günlük konuşmalar da var. Teknoloji şirketleri yapay zekanın kendini geliştirmesi için ses kaydının zorunlu olduğunu savunurken, diğer yandan bu kayıtların çalışanlarca dinlenildiğinin ortaya çıkması ise tepki çekiyor.

Otonom sürüş teknolojisi ortaklığı

Otomobil devleri Ford ve Volkswagen elektrikli ve otonom araç teknolojilerinde güçlerini birleştirecek. Yapılan açıklamaya göre VW, Ford'a ait otonom araç geliştirme şirketi Argo AI'ya 2.6 milyar dolar yatırım yapacak. Ford ise VW'nin elektrikli araç platformu MEB'i kullanarak en az bir elektrikli araç geliştirip yüksek adetlerde üretecek. Ford, VW'in platformu ve parçalarını kullanarak en az 600,000 elektrikli araç üretmeyi ve böylece her iki şirketin de üretim-geliştirme maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

Şifresiz Windows hazırlanıyor

Tüm dünyada milyonlarca bilgisayarda yüklü olan Microsoft işletim sistemi Windows 10 için yeni bir uygulama üzerinde çalışılıyor. Kullanıcıların şifre girmeden oturum açmalarını hedefleyen şirket, test sürecine başladı. Microsoft’un Windows 10 Insider önizleme sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, Windows'a parolasız oturum açma yeteneği kazandırıyor. Söz konusu özelliği kullanabilmek için Ayarlar > Hesaplar > Oturum Açma seçenekleri menüsünden 'Cihazınızı parolasız yapın' seçeneğinin işaretlemesi yeterli.

Almanlar 5G’li oldu

Başkent Berlin’de ve Bonn’da 5G teknolojisi kullanıma alındı. Gelecek 18 ayda ise Almanya’nın 20 büyük şehrinde, 5G teknolojisine geçilecek. Son aylarda birçok ülkede kurulumuna başlanan 5G ağları, yüksek hızlı internet ve sıfır gecikme süresiyle teknoloji tutkunları tarafından merak ediliyor. Almanya’da, 19 Mart’ta başlayan 5G teknolojisi için frekans lisans ihalesi 12 Haziran’da tamamlanmıştı. 5G ihalesine katılan ve frekanslar almaya hak kazanan Deutsche Telekom, 2 milyar 170 milyon euro ödeme yapacak.

PUBG Ürdün'de de yasak

Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG'yi yasaklayan ülkeler arasına, Ürdün de dahil oldu. Oyuncu sayısını bir hayli artıran PUBG, dünya genelinde en çok oynan oyunların başında geliyor. Geçtiğimiz nisan ayında Irak parlamentosu, Fortnite ve PUBG oyunlarının, çocuklar ve gençler için toplumsal ve ahlaki tehditler oluşturduğunu ve topluma zarar verdiklerini belirterek oyunları yasaklamıştı. Ürdün de, vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle ülke genelinde PUBG'yi yasakladığını duyurdu. Ülkede oldukça popüler olan oyunun, devlet kurumlarında da oynanmaması için bütün çalışanlara uyarı mesajı gönderildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi