Gökyüzündeki bu görüntü şaşırttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gökyüzündeki bu görüntü şaşırttı
A
a

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da görülen ve büyük merak uyandıran Mercek bulutları, Niğde ve Van semalarında da görüldü.

Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz Ocak ayında Bursa'da görülen ve halk tarafından büyük ilgi çeken Mercek Bulutları, bugün de Niğde ve Van'da görüldü. Niğde'nin Altunhisar ilçesinde gökyüzüne bakan vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, birçok vatandaş gördükleri manzarayı fotoğraflayarak kaydetti.
Mercek bulutları, şehirdeki birçok ilçeden de net bir şekilde izlendi. Van semalarında dün akşam saatlerinde görülen mercek bulutu vatandaşları heyecanlandırdı. Van'ın Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçelerinden görülen ve yaklaşık 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu ise görenlerin ilgisini çekerken, eline cep telefonunu alan vatandaşlar bu anları kaydetti. Sosyal medyadan da paylaşılan görüntüye yapılan yorumların çoğunda depremin habercisi olarak yorumlandı.
 Gökyüzündeki bu görüntü şaşırttı 21.02.2023
MERCEK BULUTLARI NASIL OLUŞUR?
Mercek bulutları, dalga şeklindeki hava akımının sıcaklığının en düşük olduğu tepe kısımlarında oluşur. Mercek bulutunun şekli uçan daireye benzetilebilir. Latince adı Altocumulus lenticularis olan mercek bulutu, 2.000 metre ile 5.000 metre arasındaki irtifada oluşur. 
                  
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi