Gerekli cevap verilsin

İdlib kenti yakınlarındaki gözlem noktalarımızdan birine yapılan saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz.

29 Şubat 2020 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
İdlib kenti yakınlarındaki gözlem noktalarımızdan birine yapılan saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Alınan bilgilere göre – maalesef – 33 askerimiz şehit olmuş. Daha dün sözde müttefikimiz Rusya’nın bu işin arkasında olduğunu söylemeye gerek bile yok. Suriye Ordusu dediğiniz kuvvet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kolordusuyla bile mücadele edemez. Eğer ki Esad’ın köpekleri askerimize doğru havlıyorsa, bunu efendileri Rusya’nın izni olmadan yapamazlar.
“Biz zaten Amerika’yla stratejik müttefikiz” mi diyeceğiz? Evvela şunu belirteyim; Amerika’nın dünya üzerinde tek bir stratejik müttefiki vardır, o da Birleşik Krallık’tır. Biz ne Amerika’nın ne Rusya’nın stratejik müttefikiyiz. Olmamıza gerek de yok zaten. Yapmamız gereken milli bir dış politika belirlemek. Bunu da televizyonlarda kükrerken ne kadar oy alırız kaygısıyla yapmamamız lazım.
Dış politika devlet ciddiyeti ister...
Ayrıca dış politikada zaman zaman kuvvet de göstermek gerekir. 3 hafta önce Suriye kanadından askerlerimize saldırıldı ve pek çok askerimiz şehit edildi. Akabinde, “Gerekli cevap verildi” dedik. Bu olaydan bir hafta sonra Suriyeliler yine askerimize saldırdı. Yine şehitler verdik ve yine “Anladıkları dilden cevap verildi” ifadelerinde bulunduk. Demek bu cevaplarımız bir şey ifade etmemiş olacak ki, bu kez yakın hava desteğini de kullanarak 33 askerimizi şehit etmişler. Şimdi yine, “Gereken cevap verilmiştir” diyoruz. İnşallah bu kez Esad ve itlerine gereken cevap verilmiş olsun. Zira siz alttan almaya devam ederseniz bir dördüncü saldırı gerçekleşir.
Bir diğer mesele de stratejik bir yol çizebilmek. Amerika’yı arkana alıp, Rusya’ya düşman olmak kötü bir seçenektir. Ancak seçenektir. Rusya’yı arkana alıp Amerika’ya düşman olmak, biraz daha iyi bir seçenektir. Her iki ülkeyi de arkana alıp, zaman zaman birbirlerine kışkırtarak kullanmak ise en iyi seçenektir. Ancak hem Amerika’ya hem de Rusya’ya düşman olmak seçenek değildir. Her sabah, “Acaba bu sabah Amerika’nın mı yoksa Rusya’nın mı stratejik ortağıyız?” diye uyanıyorsak, bizim ortada bir stratejimiz yok demektir. Güz rüzgarına kapılmış savrulan bir kuru yaprak gibi dış politika yönetemeyiz.
Ülkemizdeki Suriyeli mülteciler de iyiden iyiye can sıkmaya başladı. Kahraman askerimiz Suriye’de can verirken, burada çilekli nargile keyfi yapan Suriyelilere kimse “Kardeşimiz” demesin. Zor durumdalardı kapılarımızı açtık ve kendilerini misafir ettik. Ancak misafirliğin tadı kaçmaya başladı.
Muhalefet kanadının – biri hariç elbette – hükumete gerekli desteği verdiğini sevinerek görüyoruz. Sorumluluk sahibi muhalefet elbette hükumeti eleştirir. Fakat milli bütünlüğe de halel getirmez.
Tarif edilmez bir acı içindeyiz. Allah 33 Mehmetimizin şehâdetini kabul etsin. Ve lütfen bu son olsun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Onur 29 Şubat 2020 20:58

Gerekli cevap veren büyük ordumuz var çok şükür. Ve bu vahim saldırıda tekrar tekrar gördük kim dost kim müttefik. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Bizim bizden başka kimseye de ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Yeter ki birlik içinde olalım dünyaya karşı bize şirin gözükenlere bize müttefik gözükenlere. Biz tek ses oldukça onlar çıldırıyor bu duruma. Ama çatlak sesler çıkınca tekrar umutlanıyorlar. Artık neyi bekliyoruz başımıza daha nelerin gelmesini bekliyoruz bunların gerçek yüzlerini emellerini anlamak için! 7 düvel defalarca üstümüze gelmedi mi vatanımıza göz dikmedi mi bu aziz vatanımızı paylaşmaya kalkmadılar mı? Ne çabuk unuttuk bunları! Refah içinde huzur içinde yaşayacaksak bunu birlikte başaracağız. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok " bunu ne zaman anlayıp göreceğiz.

1 2 Cevap Yaz
Ali Haydar 29 Şubat 2020 16:25

Bugün biri dedi ki " Ne işimiz var orada " evet evet herkesin bildiği bir isim. Bugün söyleyecek söz bulamadın mı başka? Askerimize ordumuza destek olacağın gün bu söz söylenir mi? Ne dedi harekata giden kardeşlerimiz "düğüne gidiyoruz biz, bizi beklemeyin". En güzel cevabı verdiler! Bugün orada olmaz isek Suriye'den fazla Suriye vatandaşı ülkemizde olacak, bu yeterli bir sebep olabilir mi tek bir açıdan bakarsak konuya? Binlerce yıllık Türk devlet aklı düşünüyor ve görüyor ve gerekeni de büyük Türk ordusu en güzel şekilde yerine getiriyor. Bugünlerde bari bırakın ayrık otu gibi çıkmayı da olması gerekeni yapın milletin ve devletin yanında olun. Bugün değilse ne zaman destek olacağız birbirimize. Ve tarih not ediyor her şeyi.

3 2 Cevap Yaz
Ali Haydar 29 Şubat 2020 14:56

Şimdi siyaseti bir tarafa bırakıp birlikte olma vakti. Bugün değilse ne zaman birlik içinde olacağız. Tek ses tek yürek tek yumruk olma vakti. Tüm şehirlerimizin mekanı cennet olsun. Biz bugün rahatça yaşıyorsak güvenle ülkemizde bu askerlerimiz ve şehitlerimiz ve yüce Türk ordusu sayesinde. Elbette ateş düştüğü yeri yakar! Yakınlarına sabırlar versin rabbim. Bu şehitlerimiz üzerinden kimse siyaset yapmaya kalkmasın askerimizin burnu kanamasın falan filan. Kimse istemez bir canı sevdiğini evladını yitirmeyi! Ne diyordu hatırlayın harekata giden kardeşlerimiz "düğüne gidiyoruz, bizi beklemeyin ". Işte Türk milleti evladı ve Türk askeri. Şu zamanlarda onlara destek olmaktan başka hiç bir işimiz yok! Bugün orada olmazsak gerekeni yapmazsak devlet olarak oyunlar bitmeyecek. Etrafımıza bakın dört yanımızdan kuşattılar ve bunu görmek için ne bekliyoruz! Yüzyıllık planlar yüzlerce yıllık kin ve nefretleri emelleri bitmedi bu topraklarda ve bitmeyecektir. Biz bugün daha sağlam durmalıyız.

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi