Ahmet Ataç 15 02 2024

Gençlere taş çıkarıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gençlere taş çıkarıyor
A
a

Eskişehir'de ikamet eden 54 yaşındaki Necmi Çalış, bisikletiyle çıktığı uzun yol seyahatleriyle gençlere örnek oluyor. Çalış, gençlere boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri konusunda da önerilerde bulunuyor.

Sütiş Eskişehir
“Amacım gençlere örnek olmak”
Sürekli bisikletiyle seyahat eden ve gün içerisin de 15-20 kilometre arası yol yaptığını dile getiren Necmi Çalış, uzun yol tecrübesi edinmek ve gençlere örnek olmak istediği için memleketi olan Beylikova’ya bisikletiyle gidip geri döndü. İlk seferini Beylikova’ya yapan Çalış, yolculuğu sırasında yorulduğunu fakat azmi sayesinde hedefine ulaştığını aktardı. Toplamda 152 kilometre yol yapan 54 yaşındaki Necmi Çalış, ilerleyen zamanlarda farklı rotalarda tekrar uzun yolculuklar yapacağını söyledi.
 
“Boş vakitlerinizi sporla değerlendirin”
Bisikletiyle yaptığı uzun yolculuklarla gençlere örnek olmak istediğini söyleyen Çalış, yıllarca sporla uğraştığını ve bugün kendinde bulduğu dirayetin buna bağlı olduğunu söyledi. Gençlere boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri konusunda tavsiye veren Necmi Çalış, “Bisikletimle her gün 15-20 kilometre arası yol yapmaktayım. Bir uzun yol yapma hevesim ortaya çıktı. Memleketim olan Beylikova’ya bisikletimle Pazar günü sabah 09.00’da hareket ettim. Yolda yaklaşık 1.5 saat mola verdikten sonra 16.30’da Beylikova’ya ulaştım” şeklinde konuştu.
 
“Bayılma evresine geldim”
Dönüş yoluna sabah erken saatlerde çıkıtığına değinen Çalış, “Çarşamba günü ise sabah 06.00’da sabah namazından hemen sonra çıktım” ifadelerini kullandı. Çalış, bir ara bayılma noktasına geldiğini fakat azimle devam ettiğini vurgulayarak, “12.45‘te Sıhhiye kavşağa intikal etmiş bulunmaktayım. Yorucuydu, meşakkatliydi giderken. Gelirken biraz daha rahat gelmiş oldum. Balçıkhisar rampasını çıkarken bir ara resmen bayılma konumuna geldim fakat büyük bir azimle yola devam ettim. Bundan sonra Bozüyük, Bilecik tarafına gitmeyi düşünüyorum” dedi.                 

“Sporun her branşıyla uğraştım”
Sporun her branşı ile ilgilendiğini söyleyen 54 yaşındaki Necmi Çalış gençlere tavsiyelerde bulundu. Boş zamanlarını internet kafelerde harcamamalarını isteyen Çalış, “Ben yaklaşık 20 seneden beri atletizmle uğraşmaktayım. Sporun her branşıyla uğraştım. Özellikle atletizmle çok daha fazla meşgul olduğum için biraz bu konuda dincim yani. Gençlere şunu tavsiye ederim. Kesinlikle boş vakitlerini spor yaparak değerlendirsinler, internette, kafelerde boş zamanlarını harcamasınlar” şeklinde ifade etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vatandaş 7 Eylül 2018 10:54

ya dayı ne işin var beylikovada, sapa yer oralar. illa 150 km yapacaksan, otogardan başla, atatürk lisesine, oradan osmangaziye, oradan stada, stattan da bülentecevit bulvarının sonuna git gel 4-5 defa yap, aynı şey. hem güvenli hem başıboş köpek olmaz hem de araçlar sorun çıkarmaz. ama ben illa spor yapacam diyorsan, çık yenikente, çatağa, in çık in çık. daha kısa mesafe. hem de pişik olmaz.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi