Ahmet Ataç 15 02 2024

Gelin almaya gittikleri evi bomboş görünce...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gelin almaya gittikleri evi bomboş görünce...
A
a

Şanlıurfa'dan oğullarına kız isteyerek nişan yapan ve 50 bin TL para harcayan Afyonkarahisarlı aile, düğüne bir hafta kala gelin almaya gittikleri evi bomboş görünce gözyaşlarına boğuldular.

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar'da oturan mermer ustası Satılmış Gökhasan, oğlu 29 yaşındaki Tahsin Gökhasan'ı nişanladıkları Şanlıurfa'da oturan kişilerce 50 bin lira dolandırıldıklarını söyledi. Afyonkarahisar'dan Şanlıurfa'ya gelini almaya giden baba ve oğlu, nişan yaptıkları evin boş olduğunu görünce gözyaşlarına boğuldu.

OĞULLARINI EVLENDİRMEK İÇİN KIZ ARAMAYA BAŞLADILAR

Afyonkarahisar'da oturan Satılmış Gökhasan oğlu Tahsin Gökhasan'ı evlendirmek için kız aramaya başladı. Gökhasan, iddiaya göre, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde akrabası olan Abdurrahman Atmaca aracılığıyla Şanlıurfa'da oturan Halim Demir adlı bir kişinin 20 yaşındaki Nur Demir adlı kızını istemeye gitti. Demir ailesinin razı olması üzerine Afyonkarahisar'dan 3 Ekim'de Şanlıurfa'ya giden Satılmış Gökhasan ve oğlu Tahsin Gökhasan, Demir ailesinin Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki evine giderek kızı istedi. Karşılıklı anlaşma üzerine Demir ailesi, damat adayı Tahsin Gökhasan ile Nur Demir'i bir odada görüştürüp düğün listesini hazırladı.


TELEFONLA ULAŞAMAYINCA ŞANLIURFA'YA GİTTİLER

Gökhasan ailesi, hazırlanan listeye göre kızın ailesine 15 bin lira başlık parası, 23 bin liralık altın, 3 bin liralık cep telefonu, 3 bin liralık elbise ve 6 bin lira çeyiz hazırlamak üzere toplam 44 bin lira harcama yapıp Afyonkarahisar'a döndü. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Demir ailesi damadın yaşadığı Afyonkarahisar'a gelerek aileye 2 gün misafir olup yeniden Şanlıurfa'ya döndü. 13 Ekim'de evlenmek için düğün davetiyesi basıp hazırlıklarını tamamlayan Gökhasan ailesi, durumu Demir ailesine telefonla bildirdi. Bunun üzerine Demir ailesi taziyelerinin olduğunu kendilerine bir hafta müsaade verilmesini istedi. Demir ailesinin bu isteğini kabul eden Gökhasan ailesi, bir hafta sonra tekrar telefonla aradıkları gelinin ailesine ulaşamamaları üzerine yeniden Şanlıurfa'ya gitti.

DÜNYASI BAŞINA YIKILDI

Nişan töreninin yapıldığı Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki eve gelen baba ve oğlu pencerede kiralık levhasını gördüklerinde dolandırdıklarını anladı. Yaşadıkları şokun üzerine gözyaşlarına boğulan Gökhasan ailesi, evlenme vadiyle dolandırdıkları Demir ailesinden şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti.

DAMADIN BÜTÜN HAYALLERİ YIKILDI

Düğün hazırlığını yapan Tahsin Gökhasan, gözyaşlarına boğularak şunları söyledi:
"Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Biz eve geldiğimizde kimse yoktu. Sonra çevrede araştırma yaptık. Komşular bunları tanımıyordu. Ben düğün için gelini almaya gelmiştim. Her şeyi hazırladık. Ev bomboştu. Nişan taktıktan sonra sadece 2 gün telefonla nişanlım olan kızla görüşme yaptım. Ondan sonra izin vermediler. Daha sonra taziyemiz var diyerek hiç görüşemedik. En fazla nişanlımla 15 saniye konuşabiliyordum. Bu dolandırıcılık olayından sonra evliliği asla düşünmüyorum. Bunlar benim hayallerim yıktı. Bir an önce onların yakalanmasını istiyorum."

EV SAHİBİNİ DE DOLANDIRMIŞLAR

Öte yandan ev sahibi Hasan Demir ise, emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği evinde yaşanan dolandırıcılık olayına tepki göstererek dolandırıcıların su ve elektrik faturalarını yatırmadıklarını söyledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi