Ahmet Ataç 15 02 2024

Gelecek 50 yılı planlıyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Gelecek 50 yılı planlıyoruz
A
a

ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, ilçenin gelecek 50 yılını planladıklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında Ali Baş, Meltem Karakaş ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Çorum “İlçemizin gelecek 50 yılını planlamaya çalışıyoruz” diyen Çorum, “Hem sosyal donatılarıyla hem alt yapısıyla ekonomisiyle bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda stratejik planımızı bitirmek üzereyiz. Keşke bu bizden önce yapılsaydı. Biz şimdi onu sürdürüyor olurduk, zaman kazanmış olurduk. Maalesef 15-20 yıl geriden geliyoruz. Bu işler her belediyenin zorunlu olarak yapması gereken işler. Yapılmış olsaydı bugün daha farklı bir noktada olacaktık. Biz yapıyoruz. İnşallah bizden sonraki süreçte de kim olursa olsun önüne bir yol haritası olacak. Artık bir ilerleyen bir ilçe olmuş olacak” diye konuştu.

Gelecek 50 yılı planlıyoruz
"GELECEĞE DÖNÜK REVİZYON YAPIYORUZ"
Nüfusun artmasıyla beraber geleceğe dönük belediye hizmetlerini ve alt yapısını da revize ettiklerini söyleyen Çorum, “Ben belediye başkanı olduğumda 35 işçi arkadaşımız vardı. Şu an 60 civarındayız. Zaten 2 katına çıkardık. Daha önce belde belediyesi olan Dinek ve Yunus Emre mahallelerimize 2 tane belediye hizmet istasyonu kurduk. Orada ayrı ekipler var. Yerinde hizmet veriyorlar. Nüfus sayımız arttıkça personel de artacak.” dedi.
 
"1000 ADET KONUTA İHTİYAÇ VAR"
Mihalıççık’ta 1000 adet konuta ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çorum, “İmarla ilgili revizyonları yapmıştık. Konut stoğumuzda çok eksiğimiz vardı. Şu ana kadar 200 civarında konut oluştu. Bunu vatandaşlar müteahhitler aracılığıyla yaptı. Ama en son açıklanan kampanyada da ilçemize kontenjan ayrıldı. 142 kontenjan. Müracaatlar da çok yüksek oldu. 221 kadar müracaat oldu. Biz de biraz daha artırılması için talepte bulunduk. Diğer ilçelerde yeterince müracaat olmazsa bizim ilçemize kaydırılsın dedik. TOKİ’nin 206 konut yapmasını bekliyoruz. Sanıyorum önümüzdeki yıl sonuna kadar olmasını bekliyoruz. Çünkü birkaç ilçenin ihalesi yapıldı. Bizim için de çalışmaların sürdüğünü biliyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar bir aşamaya kadar gelecek” ifadelerini kullandı.  
 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi