Nasıl, İyi Girdik mi 2022'ye

Doğalgazı kapattık, sadece özel günlerde kullanma kararı aldık. Elektrik tüketen aletleri çok elzem bir durum olmadıkça açmama ve akşamları TV seyrederken ışıkları kapatma kararı aldık.

3 Ocak 2022 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Doğalgazı kapattık, sadece özel günlerde kullanma kararı aldık. Elektrik tüketen aletleri çok elzem bir durum olmadıkça açmama ve akşamları TV seyrederken ışıkları kapatma kararı aldık.
 
Üşürsek halay çekeceğiz, erken çöken ve yanlış saat uygulamasından dolayı az gördüğümüz güneşi taş devri insanları gibi kutsal sayacağız ve birer huni edinip bu zor şartları deliliğe vuracağız. Başka çare yok!
Bakmayın mevcut hali şakaya, ironiye vurduğuma. Öyle bir çıkmaza girdik ki insan ne yapacağını şaşırıyor.
Akaryakıt fiyatını gördükçe arabam yok diye seviniyorum ama ısınmak zorunda olduğum aklıma geldikçe içim daralıyor.
Maalesef bir insanın yeni bir yıl ile ilgili bir kaç ufak umudunun saatler içinde tarumar edildiği bir zam furyası ile merhaba dedik 2022’ye...
Buna zam demek de doğru değil. Bu tanımlaması güç, zor, anlatılamaz bir şey.
Elektrikte yüzde 52'den 130'a varan bir dünya rekoru, Doğalgaza öncekilerin üstüne yüzde 25'lik bir bindirme, yakıta, harçlara ve bunun tetikleyeceği diğer zamlara aklımız bile kesmiyor artık.
Zamları duyunca doların 8 TL’den 18’e çıkmasının ardından 13'e düşmesini halay çekerek kutlayan insanlar geldi. Sosyal medyada ekonomik kriz sona ermiş gibi ahkâm kesen iktidar destekçileri ve sürekli fahiş zam yapmakla suçlanan marketler...
Düşünsenize markete fahiş zam yaptın diyorsun, suçluyorsun, ceza keseceğiz diye tehdit ediyorsun ama Dolar düşmüşken yüzde 130'luk elektrik zammını sen yapıyorsun.
Bu durum insanların zekası ile dalga geçmek falan diyeceğim ama değil. Çünkü bu zamlarla ekonomiyi savunanların dalga geçilecek bir zekası olduğunu düşünmüyorum.
Enseyi karartmayalım, yeni yıl çok güzel olacak diyenlere de buyurun diyorum. Buyurun bu harika yıl sizin olsun.
Belli ki biz ölmemeyi yaşamak zannederken pek iyi bir yıl geçiremeyeceğiz...
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vural 3 Ocak 2022 11:22

buna dünyadan bi haber olmak denir

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi