Gediz Belediyesi Klorlama Sistemi Kurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gediz Belediyesi Klorlama Sistemi Kurdu
A
a

Gediz Belediyesi Otomasyon Klorlama Sistemi Kurdu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Gediz Belediyesi Su Arıza ve Elektrik İşleri Şefliği tarafından, Sağlık Bakanlığı onayınca şehir şebekesinde otomasyon klorlama sistemine geçildi.
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan “İnsani Tüketim Suları” yönetmeliğince mekanik olarak yapılan klorlama işlemi, yeni alınan cihaz sayesinde otomasyon sistemi ile belirlenen ölçülerde klorlama işlemi gerçekleştirilebilecek.
Gündelik yaşamın vazgeçilmezinin su olduğuna dikkat çeken Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “İçme suyu kalitemizi daha da sağlıklaştırmak adına serbest bakiye klor ölçüm cihazını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan İnsani tüketim suları yönetmeliğince önceden mekanik olarak yapılan klorlama işlemi şimdi ise serbest bakiye klor ölçüm cihazı sayesinde otomasyon sistemi ile şehrin en uç noktasından itibaren ölçümler yapılarak belirlenen oranlarda klorlama işlemi 7/24 değerler takip edilmekte. Serbest bakiye klor ölçüm cihazı ile klorun eksik görüldüğü durumlar ile karşılaşılması halinde ise içme suyu tesislerine otomatik olarak klor takviyesi yapılacak. İnsani Tüketim Suları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak klor dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi