Eskişehir’de şeker karaborsaya düştü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de şeker karaborsaya düştü!
A
a

ETO üyesi pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri sektörel sorunlarını değerlendirdikleri toplantıda, tüm maliyetlerinin katlanmasının yanı sıra Eskişehir’de üretilen şekeri satın alamadıklarını bu sebeple fahiş fiyatla marketlerden şeker tedarik etmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ETO üyesi pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri sektörel sorunlarını ve taleplerini değerlendirmek üzere bir araya geldiler. ETO Başkanı Metin Güler ve ilgili sektörün meclis üyesi Mehmet Çakmak da toplantıya katıldı. Toplantıya katılan pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri sektörde yaşanan sıkıntıları ETO Başkanı Metin Güler’e iletti. Artan maliyetlerin üreticileri zorladığını belirten firma temsilcileri; yağdan una,  elektrikten doğalgaza, ambalajdan personel giderlerine kadar tüm maliyetlerin katlanarak arttığını dile getirdiler. Bu maliyetleri fiyatlara yansıtmanın mümkün olmadığını dile getiren pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri, yaşanan bu sorunların yanı sıra Eskişehir’de üretilen şekere ulaşamadıklarının altını çizdiler.

Marketten satın aldığımız poşet şekerle üretim yapıyoruz
Pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri yıllardır Eskişehir Şeker Fabrikası’nda üretilen şekeri imalatta kullandıklarını ancak bu yıl Eskişehir’de üretilen şekeri temin edemediklerini kaydettiler. Eskişehir’de imal edilen ve 50 kiloluk çuvallarda satılan şekere ulaşamadıklarını belirten üretici firmalar, Eskişehir şekerinin karaborsada fahiş fiyatlarla satıldığına dikkat çektiler. Daha önceleri çuval ile aldıkları şekerle üretim yaparken şu anda marketten aldıkları şekerle üretim yapmaya çalıştıklarını belirten ETO üyeleri, sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler.
 
Eskişehir’de üretilen şekere ulaşamamak kabul edilemez
Pasta, tatlı ve unlu mamul üretimi yapan üyelerinin taleplerini dinleyen ETO Başkanı Metin Güler, sektörde yaşanan sorunların çözümü için ilgili kurumlarla irtibata geçeceklerini dile getirdi. Eskişehir’de üretilen şekere Eskişehirli esnaf ve imalatçının ulaşamamasının kabul edilemez olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, sorunun çözümü için yetkililerle ve bürokratlarla görüşeceklerinin altını çizdi. Ekonomideki çarkların dönmesi için üreticilerin sesine kulak verilmesinin önemine değinen Güler, sektördeki sorunları TOBB nezdinde de dile getireceklerini sözlerine ekledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Milli 16 Ocak 2022 00:30

Yani herkes ürünlere kolaylıkla erişebiliyor.üretim aksine fazla veriyor arz talep dengesi sağlıklı işliyor sayın vatandaşlara üretim hizmeti son hız devam. Teşekkürler

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi