Gastronomi Şehrinin Dikkat Çeken Ramazan Sofrası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gastronomi Şehrinin Dikkat Çeken Ramazan Sofrası
A
a

Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’Da Ramazan Ayında İftar Sofralarında Ana Yemek Olarak İlk Sırayı Dana Tandır Alırken Tatlılarda İse Coğrafi İşaret Tescilli Manda Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Dikkat Çekiyor.

Sütiş Eskişehir
Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da Ramazan ayında iftar sofralarında ana yemek olarak ilk sırayı dana tandır alırken, tatlılarda ise coğrafi işaret tescilli manda kaymaklı ekmek kadayıfı dikkat çekiyor.
Afyonkarahisar’da özenle hazırlanan Ramazan sofraları hem göze hem de damaklara hitap ediyor. 600’den fazla yemek seçeneğiyle dikkat çeken kentte Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri olan Afyon kebabı ve dana tandır dikkat çekiyor. Dünyada gastronomi alanında 36 şehirden biri olan Afyonkarahisar’da yöresel yemekler ramazan sofraları için özenle hazırlanıp servis ediliyor.

Afyon mutfağı et ve tahıllara dayanıyor
Uzun yıllardır Afyonkarahisar’da aşçılık yapan ve Afyonkarahisar’ın yöresel yemekleriyle yakından ilgilenen Bayram Ekin yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da yöresel yemeklerin et ve tahıl ağırlıklı olduğunu söyledi. Ekin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çiçek bamya yemeği Afyonkarahisar’da çok tüketilen yemeklerdendir. Dana tandır Afyonkarahisar’da vazgeçilmez yemeklerden bir tanesidir. Genelde tüm ramazan sofralarında bulunur. Afyon salatası, çullama köfte ve göce tarhanası gerçekten vazgeçilmezlerimizdir. Sulu köftemiz de yine eşsiz lezzetiyle dikkat çekiyor. Daha sayamadığımız yüzlerce yemeğimiz var.”

Afyon kebabı yüzde 100 dana etinden yapılıyor
Afyon kebabının da Ramazan sofralarında büyük önem arz ettiğini kaydeden Ekin şöyle devam etti: “Yüzde 100 dana etinden yapılıyor. Pide et suyu ile ıslatılıyor sonrasında et pidenin üzerine bırakılarak servis ediliyor. Yanında tabi ki süzme yoğurt kullanıp, domates biber ile servis ediyoruz.”

Manda kaymaklı ekmek kadayıfı vazgeçilmez
Manda kaymaklı ekmek kadayıfının tatlı severler için vazgeçilmez olduğunu belirten Ekin: “Tescil almış bir tatlımızdır. Üzerine bırakılan manda kaymağıyla da eşsiz lezzete kavuşur. Yine bu tatlıyı Afyonkarahisar’a gelenler burada tadına bakıyor sonra da tanıdıklarının da tadına bakması için paket yaptırıp memleketlerine götürüyorlar” diye konuştu.

Oldukça mütevazi bir mutfağa sahibiz
Afyonkarahisar mutfağının her aile bütçesine uygun olduğunu aktaran Ekin: “Bizim mutfağımız tahıllara dayalı. Düğü, bulgur bütün evlerde mevcut bu ürünler. Düşük maliyetle olan ürünlerdir. O yüzden biz şuan köfteleri dahi yarı kıyma yarı düğü ile yapıyoruz. Bizim mutfağımız çok mütevazidir. Herkes rahatlıkla evinde bu yemekleri hazırlayabilir” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi