Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’A Özel Hatıra Paraları Basıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’A Özel Hatıra Paraları Basıldı
A
a

Unesco’Nun Gastronomi Alanına Dahil Edilen Afyonkarahisar’In Hatıra Paraları Darphane Tarafından Basıldı. Paralar Gümüş, Bronz Ve Altın Olarak Basıldı. Gümüş Paranın Değeri 100 Lira, Bronz Paranın Değeri 275 Lira, Altın Paranın Değeri İse 300 Lira Üzerinden Satışa Çıktı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
UNESCO’nun gastronomi alanına dahil edilen Afyonkarahisar’ın hatıra paraları darphane tarafından basıldı. Gümüş para 100 lira, bronz para 275 lira, altın para ise 300 liradan satışa çıktı.
Afyonkarahisar Valiliğinin koordinasyonunda Afyonkarahisar Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle geçtiğimiz yıl UNESCO’nun gastronomi alanına dahil edilen Afyonkarahisar’ın bu alandaki hatıra paraları Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basıldı. Paraların basıldığını darphane kamuoyuna duyurdu.
Gastronomi noktasında hatıra olması için 3 ayrı para basıldığı bildirilirken; altın, gümüş ve bronz olarak basılan paralar internet üzerinden satışa sunuldu. Gümüş para 100 lira, bronz para 275 lira, altın para ise 300 liradan satılıyor.
Bu paraları almak isteyenlerin darphanenin internet adresinden satın alabileceği bildirildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi