Eskişehir'de AK Parti'den CHP'ye geçen belediye binasına bakın ne yapıldı...

Eskişehir'de AK Parti'den CHP'ye geçen belediye binasına bakın ne yapıldı...

Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak’ın talimatı ile belediye binasının girişindeki “Beylikova Belediyesi” yazısına ek olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C ibaresi eklendi. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde CHP’nin Beylikova Belediye Başkan Adayı Hakan Karabacak, yüzde 53,34 oy alarak başkan seçildi.

Eskişehirliler neden bu kadar zeki? Vatandaş cevapladı

Eskişehirliler neden bu kadar zeki? Vatandaş cevapladı

Zeka Testleri Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre Eskişehir, 105.20 IQ puanı ile Türkiye'nin en zeki ili oldu! Eskişehirliler Neden Bu Kadar Zeki? Eskişehirliler, bu sonucun şaşırtıcı olmadığını, kentin eğitim seviyesinin yüksek olması, nitelikli göç alması ve sosyal etkileşimin fazla olması gibi faktörlerin bu başarıda etkili olduğunu düşünüyor. Vatandaşlar Ne Dedi? Özgür Özyürek: "Eskişehir'de rahat iletişim kurma durumu söz konusudur. Bu da sosyal zekanın ve zekanın gelişmesini kolaylaştırıyor." Serdar Sarana: "Eğitime verilen önem bu konuda çok önemli. Eskişehir'de 3 tane üniversite var ve okuryazar oranı da yüksek." Naci Karadağ: "Farklı illerden gelen yetenekli insanlar burada karma ve kaliteli bir toplum oluşturuyor." Ferziye Küçük: "Sosyal seviyemiz Türkiye'nin üstünde. Eğitim şart ve Eskişehir'de eğitim çok iyi." Sema Ertürk: "Öğrenci şehri olmamız, genç ve okumuş insanımızın çok olması bu durumu açıklıyor."

Eskişehir'de yolunuz bu manzaraya mutlaka düşmeli

Eskişehir'de yolunuz bu manzaraya mutlaka düşmeli

Eskişehir'de doğa, tüm güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Pembe renkte çiçekler açan ağaçlar ve Porsuk Nehri'nin kıyısındaki mor renkli asmalar, adeta kartpostallık bir görüntü oluşturuyor. Kentin bazı bölgelerinde çiçekler ve ağaçlar, olağanüstü bir manzara sunuyor. Şubat ayının ortalarından itibaren başlayan çiçeklenme, normal şartlarda Nisan ortası veya Mayıs başında görülen zamandan yaklaşık 2 ay önce gerçekleşti. Bu erken çiçeklenme, geçtiğimiz yıllara kıyasla son derece sıcak geçen kış mevsiminden kaynaklanıyor. Bu sıcaklık, ağaçların erken tomurcuklanmasına ve çiçeklerin açmasına neden oldu. Muhteşem manzaralar görenleri hayran bırakarak doğanın gücünü ve zarafetini bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşlar bu güzelliklerin keyfini çıkartıyor.

Eskişehir'in yüzyıllara meydan okuyan mirası

Eskişehir'in yüzyıllara meydan okuyan mirası

Eskişehir'de Bizans İmparatorluğu döneminde yapıldığına inanılan Seyyit Battal Gazi Külliyesi'nin güzellikleri dron ile havadan kayıt altına alındı.

Eskişehir'de CHP coşkusu: Seçmen sokaklarda

Eskişehir'de CHP coşkusu: Seçmen sokaklarda

Eskişehir'de, 31 Mart seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) zafer coşkusu, şehrin sokaklarını doldurdu. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, CHP taraftarları sevinç gösterileri yaparak kutlamalara başladılar. Kent merkezinde ve çeşitli semtlerde, CHP'nin kazandığı belediyelerin önünde toplanan vatandaşlar, bayraklarla, flamalarla ve parti sloganlarıyla coşkularını dile getirdiler. Gençlerden yaşlılara kadar her kesimden insanın katıldığı kutlamalarda, seçim zaferinin tadı çıkarıldı. Sokaklarda danslar edilirken, marşlar söylendi, tezahüratlar yapıldı. CHP'nin adaylarının zafer konuşmaları da coşkulu kalabalık tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Seçim sonuçlarıyla birlikte umut dolu bir atmosferin hakim olduğu görüldü. Ayrıca, şehirde güvenlik önlemleri de alınarak, kutlamaların huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi sağlandı. Polis ekipleri, kalabalığın kontrol altında tutulması ve trafik düzeninin sağlanması için yoğun çaba harcadılar.

;