Ahmet Ataç 15 02 2024

Fuat Çapa hakkını helal etsin

Yani hepsinin toplamı bir Fuat Çapa kadar ancak olmuş. Şimdi kıymetli yöneticilerimizin hepsi sütten çıkmış ak kaşık da, bir Fuat Çapa mı kabahatli?

14 Eylül 2019 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknik Direktör Fuat Çapa ile yönetim kurulu arasında bir anlaşma yapıldı ve Fuat Çapa dönemi sona erdi. Bir lokantada bir araya gelen Fuat Çapa ve Yönetim Kurulu'nun bazı üyelerinin fesih işlemlerini tamamladığı, Çapa'nın daha önceden kulübe verdiği 500 bin lirayı alacağı öğrenildi. Şimdi oradaki yöneticilere sormak isterim; Sayın Çapa kulübe cebinden 500 bin lira vermiş, siz kıymetli yöneticiler kaç para verdiniz? Yine yöneticilerin açıkladığına göre 15 kişilik yöneticilerimiz toplamda 500 bin liralık para vermişler kulübümüze. Yani hepsinin toplamı bir Fuat Çapa kadar ancak olmuş. Şimdi kıymetli yöneticilerimizin hepsi sütten çıkmış ak kaşık da, bir Fuat Çapa mı kabahatli? Bana kalırsa Çapa son derece başarılı bir teknik direktör. Bundan sonraki spor hayatında başarılar dileriz. Kim bilir belki bir gün Eskişehirspor'un başına bu kulübü yönetmeyi hak eden yöneticiler gelir. Belki o zaman yine Fuat Çapa ile çalışır ve şampiyonluklara erişiriz. Eskişehirspor'da hayatının en unutulmaz sezonunu yaşadığını belirten Fuat Çapa'ya teşekkür ederiz. Bizim onun üzerinde bir hakkımız yoktur. Ancak onun bizim üzerimizde çok hakkı vardır; helal etsin...

Yaptıkları düpedüz mandalık

Büyükşehir Belediyesi'nin Bozan Kalkınma Kooperatifi'ne verdiği mandaların sağlıklı olduğunu öğrendik. Hattâ mandalar o kadar sağlıklılarmış ki, 50 olan manda sayısı 80'e çıkmış. Şimdi tabii ki Büyükşehir Belediyesi'nin bir kooperatife manda hibe etmesi, Eskişehir'de yok olan manda yetiştiriciliğini canlandırması güzel bir şey. Normalde biz bu haberi yapar, motive olsunlar diye Büyükşehir yetkililerini över, sonra da konuyu kapatırdık. Ancak sırf Yılmaz Büyükerşen'i eleştirmek için "Mandalar ölüyormuş ağbi" diye şayialar yayanlar olunca, konu bir türlü gündemden düşmüyor. Şimdi bildiğimiz kadarıyla Büyükşehir'in hibe ettiği 50 mandanın 2'si erkek, 48'i ise dişiymiş. Yani dile kolay; erkek manda başına 24 dişi eder. Manda olmak da zor tabii... Büyükerşen düşmanlarının da en çok çekindikleri hayvanlar bu iki erkek manda işte. Ne yalan söyleyeyim, karşıma iyi beslenmiş bir erkek manda çıksa, ben de biraz tedirgin olurum; Allah kazadan beladan saklasın. Öyle değil mi ama? Tabii bu erkek mandalar beslendikçe üredikleri için, 50 olan manda sayısı da 80'e çıkmış. Üstelik bu gidişle sayı daha da artacaktır. Hayvanların yaptığı düpedüz mandalık işte... Ben Büyükerşen düşmanlarının yerinde olsam, "Mandalar hastalıklışmış ağbi" dedikodusunu yaymak yerine başka önlemler alırdım. Mesela bir kaç yüz kilo şap tedarik edip ve geceleri gizlice ağıllara gidip, erkek mandaların yemeklerine karıştırabilirdim. Tabii şapla karıştırdıkları yemleri, ahır kapısının dışından bırakıp kaçmaları en hayırlısı olacaktır. Yoksa bir erkek mandayla karşı karşıya kalmak, kazaya davetiye çıkartmak olur.

Daha kapruz kesecektik

5 Nisan 2018'de Osmangazi Üniversitesi'ndeki katliamın sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan Volkan B'nin mahkeme hey'etine, "Savunma yapmayacağım. Sıkıldım; gidiyorum ben" dediğini öğrendik. Halbuki daha karpuz kesecektik... Bilindiği gibi Volkan B, Fakülte Sekreteri Mehmet Fatih Özmutlu, Öğretim üyeleri Mikail Yalçın ve Serdar Çağlak'ın yanı sıra Araştırma Görevlisi Yasir Armağan'ı acımasızca katletmişti. Elbette mahkeme aksini belirtmediği müddetçe, kimseye hükümlüymüş gibi davranmamak lazım. Fakat Volkan B'nin suçunu kabul ettiğini, canlı yayında ve Türkiye'nin gözü önünde bir katliam yaptığını da biliyoruz. Dolayısıyla muhtemelen yüce mahkeme, toplumun adalet hislerini tatmin edecek bir ceza verecektir. Öte yandan Volkan B. gibi bir ruh hastasının nasıl olup da akademisyen olduğu ayrı bir konu. Bu şahsın arkasında kimlerin olduğunu, kimin bu deliyi profesyonel şantaj makinesi olarak kullandığını da merak ediyoruz. Dahası makineli tüfek gibi iftiralar atan bu şahsın kimlerin canını yaktığı da ayrı bir mesele. Bunların aydınlanacağı yer – kuşkusuz – ağır ceza mahkemesi değil. Sanırım burada TBMM'ye ayrı bir görev düşüyor. Muhalif Milletvekillerimiz Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve Arslan Kabukçuoğlu'nun bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif etmeleri isabetli olacaktır. Bildiğim kadarıyla CHP'li eski vekillerimiz Sayın Cemal Okan Yüksel ve Gaye Usluer'in konu hakkında bir takım çalışmaları olmuştu. Yeni dönem Milletvekillerimizin konuyu unutmamasını rica ediyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi