Fuat Çapa: İlk devreyi kaybettik

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fuat Çapa: İlk devreyi kaybettik
A
a

Eskişehirspor’un teknik direktörü Fuat Çapa dün tesislerde açıklamalarda bulundu. Çapa, “Şehir olarak ligin ilk devresini mağlup kapattık. Aralık ayında ikinci bir 45 dakika olacak. Bunun çalışmasını yapmamız lazım” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
“Zor ve üzücü bir süreçti”
Gelen soru üzerine ilk 4 maçı değerlendiren Çapa, “Geride kalan 4 maç hepimiz adına kolay geçmedi. Transferin son gününe kadar acabalarla geçti. Bu durum bizim çalışmalarımızı da etkiledi. Oynatmak istediğiniz takımı oluşturamıyorsunuz. Maça bir iki gün kala yeni transferleri oynatamayacağınızı öğrenip baştan bir kadro tasarlamak zorunda kalıyorsunuz. Zor ve üzücü bir süreçti. 31 Ağustos gecesini burada olanlar anlatabilir. Ama artık geride bıraktık. Önümüze bakmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
 
“Eskişehirspor yok olur”
“Şehir olarak ligin ilk devresini mağlup kapattık” diyen Çapa, “Aralık ayında ikinci bir 45 dakika olacak. Şehir olarak nasıl değerlendireceğiz bunun çalışmasını yapmamız lazım. Bizlerde genelde sorumluluktan kaçma mantığı vardır. Eğer ikinci 45’i de kaybedersek Eskişehirspor yok olur. 17 Kasım’da buraya A Milli Takım gelecek. Kazanan Eskişehir olacak. En az kazanan ise Eskişehirspor olacak. Bu kulüp yok olursa bunlardan da yoksun kalırız” dedi.
 
“Eskişehir’in ikinci doğuşu”
Tecrübeli teknik adam, “Bu kadro ile yola çıktı. Devre arasına kadar mücadele edeceğiz. A Takımın başarısı önemli ancak altyapıdan gelen birçok oyuncunun bugün A Takımda oynaması da bir hayli önemli. Şehrimizin gururu olabilecek bir takım var. Bu kulüp 1965’te kurulduğunda da kadronun geleni Eskişehirlilerden oluşuyordu. Şimdi benzer bir durum var. Eskişehirspor’un ikinci doğuşu diyebiliriz” şeklinde konuştu.
 
Hedef puan veya puanlar
Pazar akşamı 20.00’de Denizlispor ile oynanacak maçı kısaca değerlendiren Çapa, “Bireysel anlamda baktığımız zaman Denizlispor gerçekten kaliteli bir ekip. Süper Lig hedefiyle sezona başladılar. Her maça puan veya puanlar için çıkıyoruz. Rakip ayırt etmeksizin” dedi.
 
Eskişehirspor’u sahiplendiler
Teknik direktör Çapa, “Sezgin Coşkun önümüzdeki haftaya kadar bizimle olmayacak. Kaan Gül takımla birlikte çalışmalara başladı. Lisansı çıkmayan futbolculara bir kez daha teşekkür ediyorum. Burayı nasıl sahipleniyorlar siz de görüyorsunuz. Bu süreci iyi atlatırsak birkaç sezon sonra her şey daha iyi olur. Bizim borcumuz diğer kulüplere nazaran devede kulak. Süper Lig ve bu lig baz alındığında 36 takım arasında en az borcu olan 10 takım içinde oluruz” ifadelerini kullandı. 
 
En az 14 puan
“Ligde kalmak için ilk devre 13-14 puan almak zorundayız” diyen Çapa, “17-18 puan yaparsak ikinci yarı yukarıyı kovalayabiliriz. Şu anki tabloya baktığımız zaman 3 puan fazlamız olsa ilk 6’da olacağız. 3 puan eksiğimiz olsa bu kez düşme potasında yer alırız. Bu kadar birbirine yakın olan bir lig. Her 3 haftada bir hedeflerin değiştiği bir lig” şeklinde konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 14 Eylül 2018 17:42

biz 1.lig takımı isek, rekabeti göze alıp daha çok çalışmaya devam desek (kapasitemiz var, gördü dost düşman, hem de herkes kazanır!!!) aglamayı artık kessek diyorum.

0 1 Cevap Yaz
Recep Tayyip 13 Eylül 2018 15:53

ilk devreyi kaybettik demekle şu an canla başla mücadele eden genç oyuncularımızı hiçe saydınız..saçmalamışsınız.

4 3 Cevap Yaz
Mehmet KILINÇ 13 Eylül 2018 13:31

🇹🇷 Sayın hocam çok karamsarsınız.Erkenden havlu attınız. ES ES'e karşı biraz ayıp olmadımı ? ? ? 🇹🇷

3 2 Cevap Yaz
Doğduğumuz diyil doyduğumuz yer eses 13 Eylül 2018 13:04

Hocam biravo ekişehirin dargününde bazıları gibi bırakıp kaçmıyorsunuz hocam 1965te kurulduğunda geneli Eskişehirli diyorsunuz burada biraz ayrımcılık. Gibioluyor banagöre buranın ekmeğini yiyen eses için terdöken çocuklarımız sapınakadar eses lidir olmalıdır Saygılar hocam kusuretmişsek af ola Varolmak dürüst hocalar Altyapı...... Altyapı.......

2 1 Cevap Yaz
EsEs 13 Eylül 2018 12:09

Hocam sana güven tam.

1 3 Cevap Yaz
M.Selim Ataşoğlu KONYA 13 Eylül 2018 11:24

İnşallah Takımıniz iyi yerlere gelir Fuat Çapaya ğüveniyoruz.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi