Fuat Çapa: Eskişehirspor son iki haftaya...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fuat Çapa: Eskişehirspor son iki haftaya...
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa spor basını ile bir araya geldi. Ciğerci Ahmet’te düzenlenen yemekte açıklamalarda bulunan Çapa umutlu konuştu. Çapa, “Eskişehirspor ligin son 2 haftasına çok rahat girecek. Ben zirveyi de, dibi de gördüm. Taraftarımız sabırlı olsun, ben takımıma güveniyorum” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ESKİŞEHİR'İN YAPISI BU
Spor basını ile sohbet toplantısında bir araya gelen Çapa burada önemli açıklamalarda bulundu. Çapa, “Transfer cezasını kaldırdıktan sonra oynadığımız iki maçın ardından beklentiler arttı. Sonra aldığımız kötü skorlar sonrası mutsuzluk ve umutsuzluk oluştu. Eskişehir’in yapısı bu ne yazık ki. İlk devre 12 futbolcuyla mücadele ettik. Onlar da yüzde 150 ile oynadılar. Bazı düşüşlerin isteseniz de önüne geçemiyorsunuz” dedi.

OYNATSAYDIM SAKATLANACAKTI
Kadro tercihleri konusunda yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Çapa, “İlk yarıdaki durumu biliyorsunuz. Oyuncular omuzlarında büyük bir yük ile mücadele ettiler. Ağrıları oldu takmadılar, sakatlık yaşadılar umursamadılar. Dediğim gibi yüzde 150 ile mücadele ettiler. Ben örneğin Mehmet Feyzi’yi Gençlerbirliği maçından sonra oynatsaydım sakatlanacaktı. Aynı şekilde diğer futbolcularımda o durumdaydı. Sezonun ilk yarısında kendilerini çok zorladılar” ifadelerini kullandı.

KARABÜKSPOR GİBİ OLURDUK
Puan kayıplarıyla ile ilgili konuşan Çapa, “Zirveye oynayan takımların topladığı puanlara yakın biz de puan topladık. Onlar sezon başından bu yana hemen hemen aynı kadroyla oynadılar. Biz ikinci yarıda farklı bir kadroyla sahaya çıktık. İlk devredeki kadro ile 2. Yarıya çıksaydık götüremezdik. İlk devre takımlar oturuncaya kadar biz puanları topladık. Şehir olarak birliktelik oluşturmasaydık şimdi Karabükspor gibi olurduk” dedi. 

BEN GÖZ ARDI EDEMEM
Takımda herkesin eşit olduğunu söyleyen Çapa, “Sezonun ilk yarısında mücadele eden futbolcuların hakkı asla ödenmez. Bizim Çocuklar’ın yanı sıra oynamayan futbolcularımız bizi 6 ay bekledi. Ben onları nasıl göz arda edebilirim? Hepsi benim çocuğum. Onlar büyük fedakarlık yaptı bunu görmezden gelemem. Ama ben takımıma güveniyorum. Hatay maçını saymazsak gösterdikleri performanstan memnunum. 4-0’lık mağlubiyet bize hiç yakışmadı. Hatalarımızdan ders alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

SUNİ ÇİM YÜZÜNDEN SAKATLANIYORLAR
Sakatlıklar hakkında konuşan deneyimli teknik adam, “Alt yapıdan gelen arkadaşların sakatlıkları genelde aynı bölgelerden oluyor. Bunun nedeni de alt yapıda antrenmanları suni çimde, maçları çim sahada oynamalarından kaynaklanıyor. Hepsine dikkat edin ağrılarınız olduğunda söyleyin dedik ama bazılarına koşu stilini dahi değiştirdik. Suni ile çim arasında farklılık çok fark ediyor. bazen kötü sonuçlar yaşanabiliyor” şeklinde konuştu.

BEN TAKIMIMA GÜVENİYORUM
Çapa son olarak fikstür hakkında da konuştu. Avantajın kendilerinde olduğunu söyleyen Çapa, “Fikstür avantajı bizde görünüyor. Son iki haftaya rahat gireriz. Ben zirveyi de, dibi de gördüm. Kulübün nereden gelindiği çok çabuk unutuluyor. Herkes sabırlı olmalı. Takımıma ben güveniyorum. Taraftarımız da güvensin. Önümüzdeki sezonda hedeften önce borcu ödemenin planlaması yapılmalı. 3 sene içinde iskelet kadronun tamamını alt yapıdan oluşturabilirsek başarı yakalanır” diyerek konuşmasını noktaladı. 


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bir Dost 23 Mart 2019 15:22

6 ay bekleyen oyuncuları görmezden gelemem deyip bizim gençlerimizi bir kalemde silip attın.. geçlerimizle ayrı ,6 ay bekleyen futbolcularla ayrı toplantılar yapıyormuşsun..son 4 maç kötü sonuçlar almamıza neden olan sensin..bekleyen yaşlı oyuncaları oynatacaksın diye küme düşmeyi ensemizde hisseder olduk..

2 2 Cevap Yaz
Hacı 23 Mart 2019 12:28

Hoca ne dediğin belli değil sonuçta şunu bil küme düşmemeye oynayan takımın hocasısın her demecinde kahramanlık hikayesi yaratma

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi