Fuat Çapa: 31 Ağustos'ta bir karar aldım...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fuat Çapa: 31 Ağustos'ta bir karar aldım...
A
a

Eskişehirspor teknik direktörü Fuat Çapa Bein Sports 1 programına konuk oldu.  Teknik Direktör Fuat Çapa, son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamuoyunu birçok konuda aydınlatan Çapa, “Eskişehir'de görev yaptığım için onur ve gurur duyuyorum” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Yayıncı kuruluşun kanalında Gazeteci Tunç Kayacı ve Ali Okancı’nın sorularını yanıtlayan Fuat Çapa, Eskişehirspor ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sezon
başında yaşanan lisans krizini değerlendiren Çapa "Lisansların çıkmayacağının kesinleştiği dakika başımıza gelecekleri anlamış olduk. Hazırlık dönemi geçirmemiş bir kadro ile 14 maça çıktık. Bu oyuncuların büyük kısmı lig öncesi kampta A takımla birlikte kamp yapmıyordu. Sezon öncesi bu oyuncular ile kamp geçirmiş olsaydık
muhtemelen 20 puan barajını geçmiş olurduk” dedi.

“İlk yarı ikinci yarı aynı olmaz”

Ligin ikinci yarısıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Çapa, “Hedefimizi lige başlarken 15 puan olarak belirlemiştik ancak iç sahada alınan galibiyetler kamuoyunda beklentinin artmasına neden oldu. Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı aynı olmaz. Takımlar eksiklerine göre takviye yapacak ve daha da güçlenecekler. Bu ligde her zaman acımasız bir ikinci devre oynanır. Bizim de mutlaka transfer tahtasını açmamız gerekiyor. Aksi takdirde istemediğimiz tablolar ile yüzleşmek zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

“Desteklerinde bir azalma yok”

Siyah Kırmızılı takımın vefakar taraftarıyla ilgili olarak da konuşan teknik adam, “Taraftarlarımızın vermiş olduğu olumlu motivasyon sayesinde ligde iç sahada en çok puan toplayan ilk 5 takım arasındayız. Sağolsunlar deplasman maçlarında da bizi yalnız bırakmıyorlar ama biz istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Sahadaki sonuç ne olursa
olsun vefalarında ve desteklerinde en ufak bir azalma yok. Hiç bir zaman protesto veya isyan sahaya yansımadı. Eskişehir'de görev yaptığım için onur ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Deplasmanlara sıkıntısız gidebildik”

Eskişehirspor’u yaşatmak için verilen mücadele içinde İcra Kurulu’nun işlevine ve önemine de değinen Çapa, “Eskişehirspor'da bir İcra Kurulu oluşturduk. Gerçekten mesai isteyen bir iş. Günlük ihtiyaçların karşılanması konusunda başarılı bir şekilde görevlerine devam ediyorlar. Bu kurul sayesinde kulüp başkanı mesaisinin tamamını
transfer tahtası açmak için kullanabiliyor. İcra kurulunda yöneticilerimiz var, tribün liderleri var, ben varım. Bu kurul sayesinde deplasmanlara sıkıntısız bir şekilde gidebildik” dedi.

Ayrılıklar başladı

Eskişehirspor’un son durumu ile değerlendirmelerde de bulunan Çapa, “Sezon öncesinde transferler yapmıştık ancak lisansların çıkartılamaması nedeniyle oynatamamıştık. Bu oyunculardan üç tanesi artık bizimle değil. Cristian Tanase ve Marko Milinkovic geçtiğimiz günlerde ayrılmıştı bugün de Kamal Issah ayrıldı. Bir kaçgün sonra
bir iki tane daha arkadaşımız ayrılabilir” şeklinde konuştu.

“Bunlar yanlış düşünceler”

Çapa programın sonlarına doğru ikinci yarı öncesi transfer tahtasının açılıp açılmaması konusunda umudu olup olmadığı şeklide sorulan bir soruya da şöyle cevap verdi, sorulan çapa, “Eskişehirspor taraftarının çok ateşli olması onlar güçlü bir camia nasıl olsa para bulurlar ve paramızı verirler nedeniyle çok sayıda isim son güne kadar imza vermiyor. Düzenlediğimiz kampanyalardan milyon liralar kazanılıyormuş gibi de bir algı var. Bunların hepsi yanlış düşünceler” 

“Maddi anlamda beklentim yok”

Eskişehirspor kulübündeki son durumu da değerlendiren Çapa, “Benim Fuat Çapa olarak Eskişehirspor'dan bu sezon için maddi anlamda hiç bir beklentim yok. Hiç bir zaman nereye kadar dayanabilirim diye düşünmedim. 31 Ağustos tarihinde bir karar aldım ve arkasında da duracağım. Bunun sebebini anlayabilmek için orada yaşamanız gerekiyor.
Biz bu şartlarda ligde kalmayı başarırsak bu başarı sadece bana mal edilmesin.

“Proje kenti olabilir”

Fuat Çapa programın sonunda ise, “Eskişehir'de Üniversitelerin, Eskişehirspor'un ve bürokrasinin tek bir amaç altında birleşmesi sağlanırsa Türkiye'ye örnek olacak bir oluşum sağlanmış olur. Eskişehirspor'un tarihte birçok ilki var. Bu üç faktörü bir araya getirebilirsek Eskişehirspor'a yeniden güneş doğacaktır. Üniversitelerin imkanlarından doğru faydalanabilirsek, Bürokrasi ile iyi ilişkiler kurulabilirse bu konuda Eskişehir bir proje kenti olabilir. Amigo Orhan gibi, Bando Es Es gibi daha sayamadığım birçok ilklere imza atan Eskişehir  neden bir ilke daha imza atmasın” diyerek sözlerini noktaladı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 7 Aralık 2018 17:46

Doğru hamle ; Altınordu örneği!

0 0 Cevap Yaz
Libero 6 Aralık 2018 13:16

Son derece olumlu ve örnek olması gereken bir beyanat, hocayı kutluyor ve başarılar diliyorum. Bu ortamı sağlayan efsane taraftarımız her türlü övgüye layıktır.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi