Frig Vadisi’Nin Kalbi Ayazini Köyünü Sel Vurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Frig Vadisi’Nin Kalbi Ayazini Köyünü Sel Vurdu
A
a

Son Yıllarda Yapılan Yatırımlarla Afyonkarahisar İle Birlikte Türkiye’Nin Önemli Turizm Merkezlerinden Biri Haline Gelen Ve 3 Bin Yıllık Frig Uygarlığı Eserlerinin Yer Aldığı İhsaniye İlçesine Bağlı Ayazini Köyünü Sel Vurdu. Bölgede Bir Sel Nedeniyle Bir Ev Yıkılırken, Tarlada Mahsur Kalan 9 Kişiyi İse Afad Ve İl Özel İdare Ekipleri Kurtardı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyonkarahisar’da 3 bin yıllık Frig uygarlığı eserlerinin yer aldığı İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünü sel vurdu. Bölgede sel nedeniyle bir ev yıkılırken, tarlada mahsur kalan 9 kişiyi ise AFAD ve İl Özel İdare ekipleri kurtardı.
Olumsuz hava şartlarının devam ettiği Afyonkarahisar’da sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde İhsaniye ilçesinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Frig Vadisi’nin önemli eserlerinin bulunduğu Ayazini köyünde sel baskını yaşandı. Aniden başlayan sağanak yağmur köydeki derenin taşmasına neden oldu. Sağanak yağışın kısa sürede sele neden olduğu bölgede tarihi mağaralarından birinin hemen yanı başındaki ev de çökme sonucu yıkıldı.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda AFAD ve sağlık ekibi ile birlikte jandarma ekipleri sevk edilirken, afet bölgesinde çalışma başlattı. İş makineleri ile köy yollarında çalışma yapılırken, çamur ve molozlar kepçelerle temizlendi.
AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri selden dolayı tarlada mahsur kalan 9 vatandaşı yaptıkları çalışma ile kurtardı.

“Şükür can kaybımız yok”
Sel baskının ardından Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerin ardından konuşan Vali Yiğitbaş, “Şükür can kaybımız yok bütün ekiplerimiz de burada zaten” dedi.

“Her zaman milletimizin yanındayız”
Başkan Uluçay ise afet bölgesinin yaralarının sarılması için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirterek, “Rabbim inşallah beterinden saklasın. AFAD, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayazini ve Yayalabağı’nda sel felaketi yaşandı. Hükümetimiz olarak biz her zaman milletimizin yanındayız, sıkıntıya düşen vatandaşlarımız her zaman emrindeyiz. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun” diye konuştu.
Ekiplerin afet bölgesinde iş makineleri ile başlattığı çalışmaları devam ediyor.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi