Ford'un İnönü fabrikasına 5 ödül

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ford'un İnönü fabrikasına 5 ödül
A
a

Ford Otosan'ın, Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulu fabrikası, Ford Motor Company'nin geleneksel "İş Sağlığı Güvenliği Ödülleri" organizasyonu President Health and Safety Award (PHSA) tarafından 4 ayrı dalda 5 ödüle layık görüldü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Fabrika, "Hayat Kurtarma", "Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli", "İş sağlığı ve Güvenliğinde en iyi Performans Gösteren Fabrikalar" kategorilerinde 4 ödül kazanan fabrika, "İş Güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik" kategorisinde ise "İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi" ile dünya birinciliğini elde etmeyi başardı ve toplamda 5 ödülün sahibi oldu.

Ödül törenine, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Ford Otosan yöneticileriyle işçiler katıldı.

 Ford Otosan'dan verilen bilgiye göre, "İş güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik" kategorisinde "İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi" ile bu yıl dünya birinciliğini elde etmeyi başardı. "Riski en iyi çalışan bilir" yaklaşımıyla gerçekleştirilen "Riskini Yaz Parmağını Koru" konulu uygulama ile her çalışanın bir iş güvenliği uzmanı bakış açısıyla yaptığı işi değerlendirmesi hedeflendi. Çalışanların özellikle el ve parmak yaralanmalarına sebep olacak tehlikelere karşı farkındalık kazanmaları amaçlanan proje ile el ve parmak yaralanmasına sebep olabilecek riskler tespit edildi. Alınan önlem ve aksiyonlar sonucunda Ford Otosan İnönü Fabrikası'nda iş kazalarının oranı 2015'de 6,9 iken, 2016'da 3,4'e 2017'de ise 2,8'e kadar düşürüldü.

Çalışanlarına acil durumlarda gerekli müdahalede bulunabilmek için sağlık merkezlerinde; alanında tecrübeli sağlık çalışanları ile eksiksiz tıbbi ekipmanlar ve tam teşekküllü ambulansla hizmet sunan Ford Otosan, arı sokması sonucu alerjik reaksiyon başlayan ve hayati tehlikesi yüksek olan anaflaktik şok tablosuna giren bir çalışanını sağlık ekibinin hızlı ve yerinde müdahalesiyle sağlığına kavuşturmayı başardı. Ford Otosan Sağlık ekibi bu vaka ile "Hayat Kurtarma" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Şirketin, "Hayat Kurtarma" kategorisinde aldığı bir diğer ödül ise diğer sağlık merkezlerine başvurmasına rağmen devam eden baş ağrısı ile Ford Otosan Sağlık Merkezi'ne başvuran bir çalışanının sağlığına kavuşturulması sonucunda kazanıldı. Çalışandan alınan detaylı anamnez ve muayene sonucunda beyin kanaması teşhisi konularak, hızlıca ilk müdahalesi yapıldı ve sağlığına kavuşturuldu.

Ford Otosan İnönü Fabrikası'nın 24 yıllık çalışanı A sınıfı İş güvenliği uzmanı Saffet Özırmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle "Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli" ödülüne layık görüldü.

Ford Otosan'ın kazandığı 5'inci ödül ise "İş sağlığı ve Güvenliğinde En İyi Performans Gösteren Fabrikalar" kategorisinde oldu. Ford Otosan İnönü Fabrikası, bu anlamlı ödülü 2014-2016 yılları arasında kayıp zamanlı iş kazası oranındaki düşük oran sebebiyle almaya hak kazandı. Üstelik bu ödülün kazananı, başvuru yapılmaksızın Ford'un global çapta yaptığı değerlendirmeler sonrasında seçildi.

Tören, ödüllerin verilmesi ve toplu resim çekilmesinin ardından sona erdi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi