Ahmet Ataç 15 02 2024

Flaş asgari ücret zammı açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Flaş asgari ücret zammı açıklaması
A
a

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Temmuzda asgari ücrete zam yaptık, aralık gelecek o zaman da yapacağız'' dedi

Sütiş Eskişehir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) merkez binasında düzenlenen ‘Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştirerek hizmet sektörünün giderek ekonomide başat bir yere doğru evrildiğini belirten Bakan Bilgin, hizmet sektörüne olan talebin arttıkça çeşitli çalışma biçimlerine hizmet eden esnafın hep var olacağını söyledi.

Konuşmasından önemli satır başları
“Hayat pahalılığı enflasyonun kendisi değildir ama önemli sonuçlarından biridir”
“Türkiye 20 trilyon dolarlık, 5 trilyon dolarlık ekonomiye sahip ülkelerin yapamadığını yaptı”
“Asgari ücrete temmuzda zam yaptık, aralık geliyor o zamanda da yapacağız”
“Prim-gün sayısındaki farklılığı eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağız”
“Enflasyonun meydana getirdiği sorunları asgari ücretle çözeceğiz, 3600 ile çözüyoruz, EYT ile çözeceğiz”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bir emekçi 21 Eylül 2022 16:13

Devletin kanunlarla belirlediği 5500tl net olan asgari ücret, insanların hakkına hukukuna saygısı olmayan, kanun tanımayan işverenler tarafından düşürülüyor. 5000tl net, 4500tl fazlasını vermeyiz diyen iş yerleri ve fabrikalar var. Üstüne ne cumartesin var ne pazarın, ne bayramın var ne arefen. Günde en az 12 saat mesai. Üstüne zorunlu 2 saat mesai daha, mesai parası var mı yokkkk!! Bunları ne zaman denetleyip, hakkettikleri cezayı vereceksinizde prim gün sayılarını eşitleyeceksiniz?? İnsanlar, insan onuruna yakışır, insana saygısı olan bir iş bulamıyor. Asgari ücreti sen istediğin kadar arttır. Çoğu işyeri kendi yazılı olmayan kanunlarını uyguluyor. O kadar memurunuz amiriniz niye denetleme yerine sgk binalarında mesai dolduruyor ?

0 5 Cevap Yaz
Ali tunç 21 Eylül 2022 16:02

Zam yabmanıza gerek yok. Enflasyonu ve döviz kurunu düşürseniz yeter. Gerisi hallolur zati.. markete giriyorum iki parça ücc parça sey yüz tl veriyom. dördüncü parçaya param yetmeyincd söve söve çıkıyommm. Alım gücünü artırın bizim

0 5 Cevap Yaz
FAHRETTİN 21 Eylül 2022 15:54

Yapın yapın asgari ücrete boool bol zam yapın. Ekmeğin tanesi 10tl, makarnanın paketi 20-25tl, yağın kilosu 100tl, salçanın kilosu 150tl, en ucuz peynir kilosu 180-200tl, en ucuz kira 5000tl, en ucuz ayakkabı 500tl, giyilebilecek bir pantolonu 700tl, pazarda en ucuz meyve sebze 20tl olsun. Başka da elinizden bişey gelmez zaten. Asgari ücrete yapılan zammı marifet sayarsınız.

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi