Ahmet Ataç 15 02 2024

Fiyatlarda artış olmayacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fiyatlarda artış olmayacak!
A
a

Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, yaşanan deprem felaketinden dolayı üretimin çok zarar görmeyeceğini düşündüğünü belirterek, “Üretime ekonomiye yansımaları olacaktır ama tablonun çok da kötü olacağını düşünmüyorum” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketi ile ilgili açıklamada bulunan Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, depremlerin sebze ve meyve üretime etkisini değerlendirdi. Üretimin yoğun olduğu köylerde çok sayıda binanın yıkıldığını ve insanların göç ettiğini söyleyen Kılıç,”Adana ve Hatay sebze üretiminde ara lokasyonda bulunan illerden. Üretime zararı olacaktır. Zararın ne derecede olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. İnşallah fiyatlara olumsuz yansımaz” dedi. Çiftçilerin üretim yaptıkları yerleri terk etmeyeceğini belirten Kılıç, “Kırsaldaki çiftçilerimize devletimiz el atacaktır. Üretimin çok da zarar göreceğini düşünmüyorum. Pandemi süreci geçirdik, peşinden Ukrayna-Rusya savaşı yaşadık ve en son olarak da bu afeti yaşadık. Üretime ekonomiye yansımaları olacaktır ama tablonun çok da kötü olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

"ÜRETİM POTANSİYELİ DÜŞMEZ"
Eskişehir üretiminin resmi kayıtlara oranla 2-3 kat olduğunu söyleyen Kılıç, “Birliğe üye olan üreticilerin yüzde 80’inin kendi arazisi yok. Kira usulü çalışıyorlar. Eskişehir üretimin potansiyelinde düşüş olmayacaktır. Kendi ihtiyacımızı karşıladıktan sonra 12 vilayete her türlü sebzeyi gönderiyoruz. Amacımız, bolca sebze yedirmek, fiyatların daha makul olmasını sağlamak” şeklinde konuştu.
 
 
Kaynak : Anıl Aksoy
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi