Fiyatlar uçunca vatandaş onlara koştu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fiyatlar uçunca vatandaş onlara koştu!
A
a

Tatil hazırlıklarını hızlandıran vatandaşlar, yenisini almak yerine eski valizlerini tamir ettirmek için tamircilere akın etti.

Sütiş Eskişehir
Tatilde yeni bir valiz almak yerine eski valizlerini kullanmayı tercih eden vatandaşlar tamircilere yöneldi. Yaklaşık 40 yıldır Eskişehir'de valiz ve çanta tamirciliği yapan İsmail Filiz, “Hem yaz dönemi hem de 9 günlük bayram tatili nedeniyle millet tatile
gidiyor. Geçen bayram kısıtlama olduğu için bu bayramda insanlar çok daha fazla tatile gidiyor. Tabii şimdi tatile gidileceği için çanta ve valize ihtiyaçları var. Piyasaya bakıyorlar sıfır valizler çok pahalı. Sıfır ve kaliteli valizin fiyatı en az 450-500 lira. Ucuza da alabiliyorlar, ancak onlar çok kısa sürede darbe görünce kırılır, yıpranır, bozulur. Dolayısıyla insanlar tatile gitmeden önce eski valizlerini tamir ettirmek için bize getiriyor. Biz senede yaz başlayınca ve bayramdan önce olmak üzere 2-3 kere böyle yoğunluk görüyoruz. Şu anda bayram öncesindeyiz. Dolayısıyla doğal olarak tamir için gelen valiz ve çanta sayısı çok arttı. Son bir haftadır işlerimizde yüzde 100 artış var diyebiliriz. Bu yoğunluk 1 hafta kadar devam eder” diye konuştu.

"Sıfır valiz fiyatları artınca talep yoğunlaştı"
Tamirci İsmail Filiz, piyasada bulunan sıfır valizlerin fiyatı yükselince tamire gelen vatandaş sayısının arttığını belirtti. Filiz, “Eski bayramlarda da yoğunluk olurdu, ancak bu bayram birkaç açıdan farklı ve o yüzden rağbet çok. İlk olarak son bayramlarda insanların dışarıya çıkamaması, tatile gidememesi, ikinci olarak ise piyasadaki sıfır valizlerin fiyatının çok fazla artmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden insanlar eski valizlerini tamir ettirip kullanıyorlar. Biz de bozulan valizleri atık olmaktan kurtarıp yeniden hayata katıyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi