Fiyatı yüksek ama et satışları patladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fiyatı yüksek ama et satışları patladı
A
a

Eskişehirli vatandaşlar, Ramazan ayında fiyatları yüksek olmasına rağmen beyaz veya kırmızı et ve et ürünlerinden vazgeçmedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Diğer aylara göre, çoğu vatandaşın tercihi tavuk ürünleri olurken, kıyma da en çok talep edilenler arasında yer aldı. Et ve et ürünleri işletmecisi İbrahim Türedi, Ramazanda et ve tavuk ürünleri satışının diğer aylara göre biraz daha iyi olduğunu söyledi. Vatandaşların Ramazan ayında et ürünlerine biraz daha önem verdiğini belirten Türedi, “Vatandaşın tercihi tavuk oluyor. Çünkü ete göre daha ekonomik olduğundan en çok tavuk çeşitleri tercih ediliyor. Etin kilosu şuan da 40 lira, en yüksek tavuğun fiyatı 13-14 lira o yüzden vatandaş tavuğa yükleniyor. Tavukta da daha çok bütün pilice yöneliyorlar. Onu parçalatıp ister haşlama ister kızartma yapabiliyorlar. Ette de daha çok kuşbaşı ve kıyma tercih ediliyor. Sakatat ürünlerini kışın tercih edilmediği için bu zamanlarda talep az oluyor” dedi.

"Biz de fiyatların düşmesini istiyoruz"
Ramazanda satışların biraz daha iyi olduğunu, ama vatandaşın fiyatların artmasından dolayı tepkili olduğunu anlatan et ve et ürünleri işletmecisi Latif Çağlar ise, “Halk fiyatların biraz gerilemesini istiyor. Eskişehir’de asgari ücretle çalışan büyük bir kesim var, onlar da haklı olarak fiyatların pahalılığında dolayı ete yaklaşamıyor. Bir kıymanın kilosu en düşük 36-40 lira arasında değişiyor. Biz et satıcıları olarak fiyatların düşmesini istiyoruz, ama daha da artacak gibi duruyor. İnsanlar fiyatı uygun olan kaliteli tavuğu tercih ediyor. Yazdan dolayı sakatat ürünlerine yönelen yok. Et ürünlerine imkanı olan alıyor. Vatandaşlar tavuk ürünlerinde piliç ve göğüse, ette kıymayı tercih ediyor. Bizim işler Ramazanın başında, ortasında ve sonunda artış gösterir” ifadelerini kullandı.

“Köylüler tekrar hayvancılığa başlarsa et fiyatı düşer”
“Geçen sene kuzunun baskül fiyatı 12 liraydı bu sene 18 liraya çıktı” diyen Çağlar, “Bu fiyatlar yüzde yüz artmaya doğru gidiyor. Şimdiki artışların sebebi biraz spekülatörlerden, mal eksikliğinden ve köylülerin hayvancılığın bırakmaya başlamasından kaynaklanıyor. Meralar boş, otlayacak hayvan yok. Fiyatlar özellikle köylülerin tekrar hayvancılığı başlaması ve devletin bu konuda destek olmasıyla anca düşer. Eskiden ülke genelinde köylerde üretim vardı ve et fiyatları uygundu şimdi hayvancılık azaldı fiyatlarda durmadan artıyor. 2013-2014 yılından sığırın karkası 13 liraydı, şuanda 26 lira, fiyatların düşmesi için köylerde tekrar hayvancılığın canlanması lazım” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da, Ramazan sofraları etsiz olmadığını dolayısıyla az da olsa et ürünleri aldıklarını söylerken, fiyatların yüksek olduğunu, düşmesi gerektiğini belirtiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi