Eskişehir’de o proje tüm zorluklara rağmen yapılacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de o proje tüm zorluklara rağmen yapılacak!
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, “2022 yılında Yenikent Kapalı Pazar yeri projemizin de bütün her şeyi hazır vaziyette bununda yapımını gerçekleştireceğiz. Başka büyük yatırıma girmeyeceğiz. Çünkü korkuyoruz. Ne olacağını kestiremiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV’de canlı yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu.  ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Muhabirimiz Meltem Karakaş Kaya’nın sorularını yanıtlayan Kazım Kurt, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.
 
EKONOMİ İFLAS ETMİŞ DURUMDA
Ekonomi konusunda değerlendirmede bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Ekonominin yeni bir programla düzenlenebilmesi içim bunu önceden hazırlanması, planlanması gerekir. Bunun önceden belirlenmesi gerekir. Belli ilkelerinin oluşturulması gerekir. Şu anda Türkiye ekonomisi İflas etmek üzeredir. Türkiye ekonomisinin bu kafa ile Düzliye çıkarma şansları yoktur. 20 yıldır yapılan işlerin tamamı boşa yapılmış işlerdir. Biz 20 yıldır bu ekonomik politika Sosyal Politikalar doğru değil derken söylediklerimizin tamamı doğru çıkmıştır. Şu anda göreceli olarak bazı sektörlerde, bazı iş kollarında iyileşme var gibi hissedilirse de bu gerçekte böyle değildir.  Mutfak yanıyor, Marketler yanıyor, kuyruklar öyle varlık kuyruğu değil, bolluk kuyruğu değil, yokluk kuyruğudur. Bunun herkesin böyle bilmesi lazım zaten bizim vatandaşımız yaşıyor görüyor biliyor o nedenle de artık Sayın Cumhurbaşkanı inandırıcılığını kaybetmiştir” dedi.
 
DIŞA BAĞIMLILIK VAR
“Bu faiz indirimini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Kurt:  “Ekonomistlerin söylediğine göre faiz bu şartlarda inmez. İndikçe döviz artar. Çünkü piyasa dengeleri bunu zorunlu kılıyor. Biz inatlaşmadan bu işi götürmek zorundayız. Çünkü Türkiye’nin üretiminin de ihracatının da neredeyse yüzde 80’i 90’ı dışa bağımlıktan geliyor. Yani biz burada üretiyoruz ama sattığımız kadar dışarıdan mal alarak üretiyoruz. Bizimki ithalata dayalı üretim ve dolayısıyla işte Organize Sanayimizde de şuanda işi iyi olan sektörler Avrupa ile iş birliği içinde olan sektörler bir diğer Türkiye içine çalışanlar ne yazık ki iyi değil” şeklinde konuştu.
 
SİZCE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bir tahminim yok ama bir basit formül söylüyorum asgari ücreti hiç arttırmayın işverende zarar görmesi bu vergileri sigortayı kaldırın yeter, o zaman işçinin eline 4 bin 382 lira para geçer bu işvereni de yormaz zaten işveren bu parayı veriyor, o kurtuluş savaşı içinde iseniz böyle doğru bir mantık bulursunuz. O mantık ile piyasayı dengelersiniz ama bizde yapılan hamlelerin tamamı devletin kasasını doldurmaya yönelik vatandaşa karşı ama o yandaşa karşıda oradan yandaşa aktarmaya yönelik bir sistem” dedi.
 
VATANDAŞIN EKONOMİSİ NE DURUMDA?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Şimdi bir kere bu gördüğümüz olumsuzlukları vatandaşımız doğrudan yaşıyor, doğrudan yaşadığı için bize anlattıkları bu hayat pahalılığı yada alım gücünün düşmesi bitmesi noktasında çok haklı olduklarını görüyorum. Ben size Ocak 2021 ile Kasın 2021 arasındaki bazı tespit ettiğim fiyatları söylemek istiyorum. 1 kilogram süt Ocakta 5,25 miş şimdi 9,25 olmuş 1 kilogram un Ocakta 3,50 imiş şimdi 8,95 olmuş, Ocak ile Kasım arasında kimin ücreti bu kadar arttı. Kimsenin ücretti artmadı. Bu vatandaş için sıkıntı bakın zeytin yağ 37,50’den 55,95’e çıkmış, Tuz 4,30’dan 5,25’e çıkmış 20 25,bisküvi 100 grama indirilmiş fiyatı da 2,75 çıkarılmış zeytin 16,90 dan 41 lira 50 kuruşa çıkmış şimdi vatandaştan ne bekliyoruz ama ilk önce bu marketlerde Tarım kredi kooperatif marketi çıktı ki 1 paketten fazla satmam bir kilodan fazla vermem ne diyordu Sayın Cumhurbaşkanı işte karne ile mal verdiler, teneke ile gaz yağı verdiler o önemi Allah bize yaşatmasın ama şimdi formül değişti. Görüntü değişti. Şuanda paranız olsa bile işte gittiğiniz marketten 2 kutu şeker alamıyorsunuz. Simit 2,5 olmuş yani kış geliyor Ağustosta 1204 lira olan kömür Ekimde 2 159 şimdi lazım akaryakıt kaç kere zam geldiğini kimse bilmiyor” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR’E GELECEK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eskişehir’de şuanda planlanmış bir miting yok ama Ocak ayı içerisinde genel başkanımız gelecek miting mi olur, salon toplantıları mı olur onu zaman içerisinde hava koşullarına göre değerlendirilir herhalde” dedi.
 
YENİKENT KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
Yeni kent Kapalı Pazar Yeri Projesi hakkında değerlendirmede bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Daha somut anlatayım dolar bazında ne oldu bugün Büyükşehir ESKİ genel kurulunda da tartıştık AKP’li arkadaşın biri Yenikent Pazar yerini soruyordu. Ne olacak diye ben size anlatayım bize yansımalarını Yenikent Pazar yeri Belediye hizmet alanı olarak bir plan değişikliği başvurusunda bulunduk. Mazottaki artış, demirdeki artış, çimentodaki artış, işçi ücretlerindeki artış, piyasalardaki diğer malzemeleri artışı buraya yansıyacak artış oranları ne 3 kat 5 kat bazıları daha büyük. O nedenle zararımız büyüktür bu da Yenikent’te hemşerilerimize inşallah 2022 yılında her türlü zorluğa rağmen yapacağımız Pazar yeri ve kültür merkezi inşaatıdır. 2022 yılında belediyelere zararı nedir. Birçok işimizi askıya aldık çünkü belirsiz bir ortama girdik. Hiçbir müteahhitti fiyat teklifinde bulunamıyor korkuyor güvencesi yok. Şimdi vereceği fiyatı yarın geçerli olup olmadığını bilmiyor o neden ile birçoğu girmiyor geri çekiliyor. Birçoğu başladığı ihaleleri yarım bırakıyor zararı pahasına yani diyor ki ben bunu yarım bıraktığım zaman sana ne tazminat öderim, şu kadar ben bu işi tamamlarsam daha edeceğim diyor buyur tazminatını ben gidiyorum gidip gidiyor maalesef ki böyle bir noktadayız.”dedi.
 
ESNAFKAR’TAN 1700 KİŞİ YARARLANIYOR
Esnafa yönelik çalışmalardan söz eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Biz şunu yapacağız biliyorsunuz bizim genel başkanımızın bir talimatı var hatta bunu Sayın Cumhurbaşkanına da taktim etti. Siz derhal karar kış fonunu kurun işte falan işteki KDV, filan işteki ÖTV’yi kaldırın vatandaşı rahatlatın biz destek vereceğiz diye Bizde bu çerçevede şunu yapıyoruz. Biliyorsunuz bizim halk marketten hizmette devam ediyoruz şuana kadar halk marketten 2bin aile destek alıyor yardım alıyor 2022 yılı için halk marketteki hemşerilerimize vermekte olduğumuz kredi miktarlarını arttırıyoruz. Yani tek yaşayan bir kişi yaşayan halk kart sahiplerine vermiş olduğumuz 100 kredi aynen devam edecek ama 2 kişi yaşayan halk kart sahiplerine kredi oranını yüz de 10 arttırıp 110 kredi yapıyoruz. 3 kişi yaşayana 115 kredi. 4 kişi yaşayan 120 kredi şeklinde bir düzenleme yaptık bunun ile aşağı yukarı desteklerimizi yüzde 50 oranında arttırmış olacağız. Bizim 2 bin kişilik kart sahiplerimize şu anda başvuru sayısı artıyor, biz yasa gereği yoksul sayılan insanlara bu halk kartı veriyoruz. Yoksul sayılmada yasaya göre şu asgari ücretin üçte birinden az geliri olan yoksuldur şeklinde hüküm var. 700 – 800 liranın üzerinde geliri olanlar yoksul sayılmıyor biz şimdi bunu değiştiriyoruz artık asgari ücretliye de, asgari ücretin altında geliri olanda halk karttan destek atmak suretiyle başvuruların biraz daha genişleyerek yardımların artmasına yardımcı olacağız. Sebep olacağız. Bizim şu anda esnaf kart dağıttık bu pandemi sürecinde 1700 esnafımız bundan yararlandı. EYT’lilere verdik halk kartı EYT’liler bu işten yararlanıyor yani şuanda halk karttan yararlanan aile ve insan sayısı yaklaşık 4 bin 500 civarında buna pandemi sürecinde işte geliri asgari ücrette yakın olanı da, asgari ücret olanı yada benim ihtiyacım var diyeni eklemek suretiyle 1 – 2 bin daha ilave yapabiliriz. Diye tahmin edebiliyorum” diye konuştu.
 
ESKİŞEHİR ÇOK ZENGİN DEĞİL
Odun pazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,”Türkiye’nin her yeri yoksullaşırken Eskişehir yoksullaşmaz mı şimdi Eskişehir’de ekonomik açıdan yükseklik söz konusu değil. Kültürel açıdan, sosyal açıdan Eskişehir’de ciddi bir standart yükselmesi var.  Ama emekli maaşını belirleyen devlet burada da aynı Kars’ta da aynı efendim normal maaşı belirleyen devlet burada da aynı Çorum’da da aynı dolayısıyla Eskişehir’in nüfusuna bakmamız lazım. Eskişehir’in nüfusunda kim çok emekli çok, çalışan çok yani Eskişehir’de hepsinin trilyoner olduğunu saysak Organize Sanayi Bölgesinde 700 tane üye var yani Eskişehir’in öyle zengin olduğunu göstermez. Eskişehir’de işte tarım da uğraşan çiftçileri hali belli borcu olmayan çiftçi sanıyorum yoktur. Zenginlik göreceli bir şey ben Eskişehir’in çok zengin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kişi başına düşen milli geliri Türkiye ortalamasını üzerinde değildir devletten aldığı payda Türkiye ortalaması üzerinde değildir. O nedenle bunlarda sıkıntı var ve olacak” şeklinde konuştu.
 
MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİREBİLİRİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP’nin ekonominin düzelmesi için gerçekleştireceği çalışmaları anlattı. Kurt, “Şunu vurgulamakta yarar var, Cumhuriyet Halk Partisi demokratik, şeffaf, hesap verebilen mantıkla bu işe başlayacak.  Bununda birinci yolu şu, yapılan işlerin tamamını ilgili kurumla ilgili odayla ya da üretici ile birlikte tartışıp katılımcı bir mantık ile çözüm üretmek.  Önerilerimiz şunlar elbette ilk bir ayda yapılacak işler var bunları Genel Başkan zaman zaman gazetelerde manifesto gibi anlattı vurguladı. Çocuklar için yapılacaklar var, Kadınlar için, sanayici için yapılacaklar var, çalışanlar için yapılacaklar var. Burada esas olan bir kere bir güven veren yönetimi oluşturmak. İki hukuku mutlaka işler hale getirip güvenceyi sağlamak. Sanayici 5 yıl sonra para kazanacağını bilirse 5 yıl sonra başına gelecekleri bilirse yatırım yapar. Üretim yapar burada şuanda belirsizlik.  Ya da sanayicinin ekonomiden kaçışını yurtdışına gidişinin sebebi güvensizlik. Ne olacağı belli olmadan bir noktada gelmiş farklı argümanlar ile iş üretmeye günü kurtarmaya çalışıyor. Şuana kadar duymadık mesela Türkiye Odalar ve Borsalar birliği ne düşünüyor bu gelişmeler karşısında? Biz çağıracağız soracağız ne diyorsunuz nasıl çözelim? Şimdi döviz kurları ile başladığımız zaman dış güçler şeklinde Sayın Cumhurbaşkanı sürekli serzeniş var. Dış güç her zaman vardır işler iyi iken dış güçler etkili değil de işler kötü gidince dış güçler etkili gibi bir argümanla kendini savunmak doğru bir şey değil. Dünyanın bütün coğrafyalarına çok kolay ulaşılabilen noktada olan Türkiye’nin en kolay ulaşılabilen noktasın da örneğin Eskişehir’de Örneğin Çorum’da örneği Ankara’nın yakınında bir yerde kuracağımız bir merkez ile doğu ile batının buluşmasını sağlayabiliriz. Çin’de gelen malı Avrupa’ya, Avrupa’dan gelen malı Afrika’ya çok kolay bir ulaştırabilecek noktada olduğumuzu vurgulayarak bu merkez Türkiye Projesini en kısa sürede hayata geçirebiliriz. Çok büyük yatırımlar istemeyen sadece iyi diyaloglar ile dostluk ilişkileri ile ve hukuki güvence ile çözülebilecek iş.  Yine Türkiye’nin özellikle orta doğudaki ticaretini ve güvenliğini Sağlayacak hamleyi atacağız” dedi.
 
2022 YATIRIMLARINDAN KORKULARIMIZ VAR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Şimdi biz şunu söyleyebiliriz. Biliyorsunuz 2019 seçilerine giderken 25 tane misyon proje diye taahhütte bulunmuştuk bu projelerimizin yarısını bittirmiş durumdayız.2,5 yıllık süre içerisinde yapabileceğimiz işleri n yarısını yaptık örneği güneş enerji santralinin çalışmasını bittirdik 5 tane halı saha sözü vermiştik onları bittirdik bir tanesi kaldı oda bitmek üzere halk merkezleri yapmaya devam ediyoruz onlar sınırlı değil sürekli yenilenen şeyler sosyal belediyeciliği sürdürüyoruz. Festivaller dedik maalesef pandemi nedeniyle o işi gerçekleştiremedik. Araç alımlarını nerdeyse bitirdik. Şuanda kiralık bir tek aracımız kalmadı. Bunları sürdürebilir hale gelmesini sağladık.  Yine kreşler ile çok ciddi çalışmalarımız var. Şu anda 10-12 tane aktif faal kreşimiz var bu yılbaşına kadar 2 tane daha bitecek. Yılbaşından sonra planladığımız 2 tane daha var onu da gerçekleştireceğiz. Planlanan işlerin büyük çoğunluğunu yapıyoruz. Ama bazılarında vazgeçtik yani bazılarını yapma şansımız bu ekonomik koşullarda yok niye yok işte olimpik yüzme havuzu demiştik. Olimpik olmayacak ama normal bir yüzme havuzu yapacağız. Şuanda Çankaya’da 2022 yılında bitireceğimiz bir spor kompleksi işimiz var. Burada engelli merkezinin yanında olacak bu dolayısıyla engellilere entegre olabilecek bir çalışma olacak engelli merkezimizle birlikte faaliyette geçtiği zaman onu tamamlamış olacağız. Yine yaşlı bakım merkezimizin temelini attık. Vadişehir’de kaba inşaatını yılbaşına kadar bitiririz. Çok konuştuk çok tartıştık Yenikent  kaplı Pazar yeri projemizin de bütün her şeyi hazır  vaziyette bununda yapımını gerçekleştireceğiz. Başka büyük yatırıma girmeyeceğiz. Çünkü korkuyoruz. Ne olacağını kestiremiyoruz diğerleri yapacağımız rutin işler olur.  Günlük işler olur onları devam ettiririz. Bunların içerisinde söz verdiğimiz halde başlamadığımız bir Gündoğdu Cemevi var Cemevi’nde dernek ile imarı ya da tapu kayıtları ile ilgili bir takım sorunlar nedeniyle uzadı. O nedenle biterse yani hukuki tarafı çözülürse ona başlayacağız. Çözülemedi büyükşehir’in kentsel dönüşüm alanı içerisinde olduğu için bazı sıkıntılar oldu. O tamamlanırsa onu yaparız. Bizim yine merkezi köylerde bazılarında taziye evi demiştik. Onlarda 3 tanesini yaptık bitirdik bir tanesi kaldı o da arada çıkar mı zamana bağlı emin değiliz. Yani 2022’de yatırım ile ilgili korkularımız var bunu gerçekçi biçimde söylüyoruz. Umarım düzeltirsek ya da farklı krediler bulma imkânımız olursa değerlendireceğiz. Biliyorsunuz bizim en büyük kredi kaynağımız İller Bankası çünkü belediyelerin bankası belediyelerden her ay kesilen paralar ile ayakta duran bir banka ama İller Bankasında maalesef adaletli bir dağıtım olmadığı için bize çok kredi kalmıyor.  İller Bankası uluslararası düşük faizli krediler bulursa bize bunu paslayabiliyor.  Geçen yıl Çin’den ve Avrupa birliğinde krediler bulduk dediler, bizden projeleri istediler 5-6 tane çok ciddi proje verdik İller Bankasına 2 tanesi kabul edildi ama para gelmediği için kredisi dönüşü olmadı. İller Bankası’nda bir rahatlama olursa oradan yeni krediler ile ekstra projeler ile ilgili ya da taahhüt ettiğimiz bazılarını da tekrar gündeme getirebilir” dedi.
 
KARAPINAR’IN HUKUKSAL SÜRECİ NE DURUMDA?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt “Karapınar ile ilgili şimdi sevgili hemşerimize şunu söyleyebilirim önümüzdeki hafta Odunpazarı belediyesi meclisini takip etsin çeşitli davaları bitti o davalardan sonra Odunpazarı Belediyesi olarak Karapınar İle İlgili 1/5000’lik 1/1000’lik planları yaptık meclis komisyonunda sanıyorum bu ay incelemeyi tamamlayıp meclise getirecek Adalet ve Kalkınma partili arkadaşlarda anlatmaya çalıştık onlarında desteği ile oy birliği ile geçirirsek, oy birliği ile geçirdiğimiz bu planları TOKİ itiraz etmez ise bir sürü şartları yan yana koydum ama bunların hepsinin yan yana gelmesi lazım TOKİ çünkü son günü itiraz ediyor bizi sürünceme de bırakıyor eğer TOKİ itiraz etmez ise yılbaşına doğru Karapınar’da plan açısında bir rahatlama gerçekleştireceğiz. Karapınar TOKİ, Karapınar gecekondu önleme bölgesi olduğu için yetkiyi TOKİ’de sanayi ve Gündoğdu mahalleleri affet riskli alan olduğu içinde bakanlıkta durum bu” dedi.
 
HELALLEŞME TURLARI
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,”Şunu kabul etmek lazım 2022 yılı seçim yılı gibi duruyor, 2022 yılında seçime gideceğimize göre sorumlu partili bir politikacı olarak benimde adım atmam gerekir kendi ilçemiz sınırları içerimizde ve Eskişehir’de görevlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu görevler nedir. Biliyorsunuz bir ittifak içerisinde hareket ediyoruz. Oradaki dostlarımızla bir kaynaşmamız lazım birlikte ortak bir şeyler üretmemiz lazım ona başladık. En azından tanışma en azında adım atma bizden başlasın diye bunun hareketlendiğinde düşünüyorum. Yine uzun zamandır ziyaret etmek istediğim dernekler vardı. Onlarda gitmek suretiyle Türkiye’nin ve Eskişehir’in mevcut durumunu anlatıyorum buradan kurtuluşun çözümünü anlatmaya çalışıyorum. Bir partili olarak elbette partime oy toplamaya çalışıyorum bunu da rahatlıkla genişletebiliriz diye düşünüyorum çünkü geçen hafta Mahmudiye’de Özgür Özer’in geldiği toplantıda da gördük insanlar arayış içerisinde insanlar dokunmayı bekliyor, biz zaten halkın içindeydik halk ile birlikteydik ciddiyetle bir program doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.
 
TÜM CHP’LİLERİ ALANA DAVET EDİYORUM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Ben kendi anlayışım doğrultusunda zaten diğer belediye başkanları da yapıyor toplantıları ve görüşmeleri yapıyor ama ben işin siyasi tarafını öne çıkararak yapmak istiyorum. Çünkü önümüzdeki seçim Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimidir. İl başkanım bazı görüşmelerime katılıyor. İlçe başkanım bazı görüşmelerime katılıyor onlar ile gideceğimiz yerlere birlikte gidiyoruz. Gitmeye çalışıyoruz. Bu toplantıları geçiştireceğiz büyüteceğiz daha da geniş toplantılar yapmaya başlayacağız. Partiliyim diyen herkes bu işi yapmalı parti veya il örgütü daha farklı organizasyonlar yaparsa onlarda da birlikte yürürüz. Ben profesyonel bir politikacıyım yani benim işim politika yapmak dolayısıyla da bunu başladık ve devam edeceğiz. Şimdi Türkiye’de hiç kimsenin başka bir şey tartışma zamanı değil hedef bellidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği seçimidir. Ben isterim ki şuanda Cumhuriyet halk partisinde Milletvekili olmak isteyen arkadaşlarımız kafasından milletvekilliği geçen arkadaşlarımız. Alana çıksın hiçbir şey bekleyecek durumda değiliz neyi bekliyoruz. Şimdi hem çıkma hem politika yapma ondan sonrada ben seçilemedim beni aday göstermediler, böyle parti mi olur dememek lazım.  Bütün Cumhuriyet Halk Partili politikacıları alana davet ediyorum. Çıksınlar şimdiden yürüsünler 2023’te bile olsa seçim şimdi gelir yani dolayısıyla hani helalleşeme sadece Türkiye’nin bütünüyle değil önce partiden başlıyorsak partiyle de helalleşmesi lazım insanların. Partinin genel başkanın ağzından çıkan partililerin ve partiyi bağlayıcı bir sözdür. Bizim tüzüğümüz öyle yazıyor eğer genel başkan helalleşeceğiz kusurları bir tarafa bırakacağız, kırgınlıkları bir tarafa bırakacağız diyorsa Cumhuriyet halk partisinde şimdiye kadar birbirine kırılan arkadaşlarda bırakmalı kol kola yürüyüp çıkmalı. Kaç tane milletvekilli adayı çıkacak ben merak ediyorum kim bizim şimdi milletvekili adayımız kim olacak kimleri seçeceğiz çıksınlar destekleyelim”dedi.
 
KİME KIRILIYORSAM YÜZÜNE KARŞI SÖYLERİM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Benim kırıldığım kimse yok, ben çok dobra bir adamım kimseye kırılıyorsam yüzüne karşı söylerim. Ama bana kırılan çok mu çok onlar niye kırıldıkların onlar söyleyecekler bende eğer öyle olsaydı. Biz Eskişehir’de kimseyle konuşmamamız lazımdı politikada parti içindeki yarışlarda özellikle böyle kan davası gibi işlem görülecekse yaşayamaz insanoğlu doğru hamlelerde yapamaz. Yani oradan takıntılar adamı başka yere götürür oda sağlıklı sonuçlar doğurmaz “ şeklinde konuştu.
 
PARTİM NE GÖREV VERİRSE YAPARIM!
“Eskişehir’de CHP’nin iktidar olabilmesi için Eskişehir’de 4 milletvekilli çıkaracak ki CHP en azından iktidar olsun bunu içinde Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt gibi isimlerin listede olması gerekir diye bir öngörü var, tabanda size böyle bir görev verilse taban sizi zorlasa ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Başkan Kurt şöyle konuştu: “Tabi böyle bir bireysel karar olmaz ben hep söyledim ben politikacıyım bana parti hangi görevi verirse ben oraya giderim. Orada çalışırım oradan aday olurum. Mesele o değil, mesele Kazım Kurt’un kişisel meselesi de değil. Cumhuriyet Halk Partisinin Milletvekili sayısı 4 olsun Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye Millet Meclisindeki sayısı 300 olsun ben bunu isterim. Şimdiye kadar biz Eskişehir’de herkesi destekledik yani Kazım Kurt olarak bakacaksak bu işe herkesi destekledim. Partinin adayı kim olursa çıktım peşinde gittim, çıktım konuştum. Uğraştım kazanması için birçoğu bana küstü. Beni yanında istemiyordu ona rağmen ben çalıştım, çalışırız bizim işimiz bu dolayısıyla ben Eskişehir’de parti içinde de helalleşilsin diye bazı tweetler okuyorum bunların çok basit şeyler olduğunu düşünüyorum çünkü partide hiç kimse kimseye küsme hakkına sahip değildir” dedi.
                                                                                                                     
BEN HER YERE GİDERİM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,” Zaten benim işim o 5 yıl belediye başkanlığı yaptım en zayıf olduğumuz yerlerde %80 oy arttırdım. Bizim işimiz bu dengeyi kurarak parti çalışmalarını doğru yola koyarak ilgi gördüğümüz yerleri de ihmal etmeyerek zayıf olduğum yerlere daha çok gidiyoruz. Kırsalda belki CHP’nin birinci çıktığı tek ilçe Odunpazarı köylerde yani fark yok mu var. Niçin biz orada çalışıyoruz. Orada ayırmıyoruz bunlar bize oy vermedi o köye gitmeyelim demiyoruz. Oy verse de vermese de gidiyoruz orada bir görev var. Onu yerine getiriyoruz sosyal demokrat belediye başkanı eşitlikçidir adaletlidir halka tepeden bakmaz. Halkın sorunlarını dinler halkın sorunlarına çözüm üretir. Benim anlayışım bu bize en az oy verenler Emek Mahallesi 71 Evler, Erenköy biz oralarda hizmet ediyoruz. Küsebilir miyiz, küsme hakkımız var mı şansımız var mı? Yok, tersine oralara gidip ilişkiler kurdukça partiyi tanıyor insanlar partiyi tanıdıkça o dirençleri kırılıyor.  Dolayısıyla bizim öyle bir sıkıntımız yok ben her yere giderim “ dedi.
 
EKONOMİ SANDIĞA YANSIYACAK MI?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,”Elbette bunun için bu helalleşme toplantılarını görüşmelerini yaymaya çalışıyoruz. Bugünkü gelinen durumda kimi kusurlu olduğunu çözümünün ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bununda sandığa yansımasının gerekli olduğunu düşünüyorum eğer bunu anlatıp sandığa yansıtamazsak zaten seçimi kazanma şansımız olmaz buradan gündemi sıcak tutmak suretiyle işte İyi Parti bir taraftan başladı. CHP bir taraftan başladı. Artık seçim mitingleri diyoruz. Açık hava toplantıları demiyoruz seçim mitingleri buluşma yani oraya gelen insanlar seçime endeksli olarak gelmeye başlayacaklar bunu kamuoyunu yansıtacağız. Parti örgütleri mahalle mahalle çalışacak biz geçen Odunpazarı mahalle temsilcileriyle bir toplantı yaptık oradan belli programları uygulamaya başladık biliyorsunuz belediye olarak halk buluşmaları yapmaya başladık. Yani bunlar ezbere yapılan şeyler değil belli bir program dâhilde gerçekleştirilen program uygulamalar ve bunun sonucu da mutlaka sandığa yansımalı yansımazsa vay haline Türkiye’nin sonucu düşünemiyorum.”dedi.
 
İKTİDARIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,” Şunu Türkiye’deki ve Eskişehir’deki hemşerilerimize bir kez daha vurgulamak lazım şu andaki hükümet Türkiye’yi yönetemiyor Ekonomide, Siyasette ve pek çok alanda iflasın eşine gelmiş bu anda futbol maçlarından bile zevk almıyor insanlar bakın o noktaya geldi bir iddia kalmadı neredeyse şampiyon sezonun başında belli, neredeyse kimin milli takımda oynayacağı belli böyle rekabet olmayan bir ortam olmaz dolayısıyla ciddi bir çöküntü var, bu ortamda ne diyor vatandaş ekmek aş, süt, gıda bunlar ile uğraşırken biz 2002’de daha kötü bir duruma geldik o zaman sevgili hemşerilerimizin şuna bakması lazım 2002’den bur yana geçen 20 yılda yapılanları tümü boşa gitti”dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi