Fırsatçıya izin vermeyiz

Fırsatçılar… Her felakette karşımıza çıkar. 3’e 5’e satmaya kalkar. Fiyatlar katlar. Lanet okuruz. Ama fırsatçı yine gününü gün eder…

9 Şubat 2023 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Fırsatçılar…
Her felakette karşımıza çıkar. 3’e 5’e satmaya kalkar. Fiyatlar katlar.
Lanet okuruz. Ama fırsatçı yine gününü gün eder…
Deprem bölgesine yardım tırı gönderen kuruluşlarımızdan birisi de Eskişehir Sanayi Odası…
Eskişehir Sanayici 09 02 2023
Yardım tırlarında, yatak, battaniye, yiyecek, giyecek, su yer alıyor…
Alınacak yardım malzemeleri konusunda Eskişehir Sanayi Odası bir komisyon oluşturmuş. Komisyonun başında da Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu var…
Kızılay’ın yardım deposunda karşılaştık.
Şu soruyu sordum kendisine…
-Fırsatçılar karşınıza çıktı mı?
-Tam tersi, diye yanıt verdi…
Nasıl yaptıklarını da anlattı…
-Yatak alacaktık. Tanesi 2 bin lira. Önce yüzde 50 indirim yaptı sanayici arkadaşlarımız. Daha sonra da kendisi hibede bulundu. Böylelikle yatağın maliyeti bize 450 liraya geldi… Bir Örnek daha vereyim. Ufak paketlerdeki helva 6 lira! 200 bin tane aldık 2 liradan!  Eskişehirli sanayiciler gerçekten çok büyük özveri gösterdiler. Eskişehir’de fırsatçılık yok! Fırsatçılık yapana en başta biz karşı çıkarız!

Baştan sona takip

ESO Başkan yardımcılarından Fatih Düş, elindeki telefondan yardım tırlarını gösteriyor…
-Eskişehir’den yola çıkıp, gittiği yere kadar takip ediyoruz. Yardımlar merkeze ihtiyaç sahiplerine ulaşıncaya katar takip ediyoruz.
Eskişehirli sanayiciler gayet organize bir şekilde yardımı topluyor, tırlara yüklüyor, takibini yapıyor, yerine ulaştırıyor! Yardım konusunda koordinasyon tam!
 

KAZANDIĞIMIZ PARAYI ŞİMDİ HARCAMALIYIZ!

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcıları Sinan Özeçoğlu, Fatih Düş, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Barlas, ESO Meclis üyesi Berna Kızılbük çalışmaları yakından takip ediyor.
ESO  kelimenin tam anlamıyla organize olmuş. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “ bugün yardım yapmayacağız da ne zaman yapacağız” diyor…
Kesikbaş’ın şu cümlelerini varlıklı insanlarımız dikkatle okumalı!
- Bugün kazandığımız paraları harcamayacaksak, hangi gün harcayacağız. O yüzden ben bütün sanayici dostlarımızı, bütün Eskişehir halkını, maddi ve manevi katkı verebilecek herkesi yardım yapmaya çağırıyorum.  O gün bugün! Hani imtihan ediliyoruz diyoruz ya, imtihan ediliyorsak gerçekten bugün imtihan ediliyoruz.
 
 

OCAKLAR SÖNMESİN DİYE MADEN OCAĞINI KAPATTIK!

 
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın sosyal medya paylaşımında okumuştum:
-ESO Meclis üyemiz Berna Kızılbük, (Kızılbük madencilik)  elindeki tüm iş makinalarını (5 adet)  ekibiyle birlikte Osmaniye’ye gönderdi. Böyle günlerde güçlü bir kadının fedakarlığı onur verici…
…/…
Berna Kızılbük ile Kızılay’ın yardım merkezinde tanıştık. Yapılan yardımın duyulmasını da pek istemiyor…
Dün sabah 5 operatörü daha deprem bölgesine göndermiş…
-Maden Ocağını kapattık, dedi…
Ardından da cümleyi tamamladı:
-Ocaklar sönmesin diye ocağımızı kapattık!
 

KIZILAY’DAN HER GÜN 3 TIR!

 Eskişehir’de canla başla çalışan kurumlardan biri de Kızılay…
Dün yardımların organize edildiği depoya gittim. Gençler bir kamyon dolusu yardım malzemesini dakikalar içinde indirip, tasnif ettiler ve hazır hale getirdiler…
Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, çalışmaların her noktasında yer alıyor…
Temizsoy, deprem haberinin duyulmasının ardından Eskişehirlilerin yardım için Kızılay’a başvurduğuna söylüyor ve duygularını şu cümlelerleaktarıyor:
-Milli seferberliği aslında vatandaşlarımız kendileri ilan ettiler. Bu çağrılar daha çok yeniyken yardıma gönüllü olarak ne yapabiliriz diye sormaya geldiler. Biz bu noktada inanın duyduklarımızı, gördüklerimizi keşke herkese aktarabilirsek anında. Çok duygulanıyoruz, çok gururlanıyoruz… Böyle bir ülkenin evladı olmak özellikle beni çok duygulandırıyor.
Temizsoy, “Kızılay ne yapıyor?” diye eleştirenlere şu cümleyle yanıt veriyor:
-Her gün Kızılay olarak Eskişehir’den 3 tır çıkartıyoruz. Bağış tempomuz çok yüksek. Bize verilen emanetleri yerine ulaştırıyoruz.  İlk gün itibariyle 420 bin lira nakdi bağışı bölgeye aktardık.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi