Ahmet Ataç 15 02 2024

Festivalin gözdesi Eskişehir lezzetleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Festivalin gözdesi Eskişehir lezzetleri
A
a

 Sivrihisar’ın coğrafi işaretli kelem dolması başta olmak üzere dövme sucuk, muska baklavası, höşmerim tatlısı, yöresel etli yaprak sarması ve su böreği Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki lezzetler arasında yerini aldı.   

Sütiş Eskişehir
 Ankara 3’ncü Dondurma ve Tatlı Festivali, Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. ‘En tatlı buluşma’ temasıyla düzenlenen festivalde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 119 katılımcı yer aldı. Festival alanındaki vatandaşlar Sivrihisar standındaki yöresel tatlara yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal televizyon kanalları ise yöresel Sivrihisar lezzetlerinin tanıtımına ağırlık verdi. 
 
  “Sivrihisar Belediyesi olarak yerel değerlerimizi koruma altına almak ve değerlerimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla tescilleme çalışmalarına devam ediyoruz” diyen Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Tescilini aldığımız değerlerimizin tanıtımlarını sürdürüyoruz. Sivrihisar’ımızın yöresel lezzetlerinden etli yaprak sarması, su böreği ile birlikte coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası ve höşmerim tatlısı 3. Uluslararası Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki standımızda yerini aldı. Değerlerimizi, kültürümüzü ve lezzetlerimizi uluslararası düzenlenen platformlarda tüm dünyaya tanıtmak onur ve mutluluk verici. Sivrihisarlı bir belediye başkanı olarak değerlerimize değer katıyoruz, değerlerimizi tüm dünyaya tanıtıyoruz” şeklinde konuştu. 
                       
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Güneş 23 Ekim 2022 11:37

Dünyanın en kötü sucuğu hangisi dense hemen Sivrihisar Sucuğu derim. Berbat bir şey...

0 1 Cevap Yaz
Salih 5 Ekim 2022 13:24

Bizim şehrimizde niçin böyle festivaller hiç yok. Avrupa şehri olduğumuzdanmı acaba.

3 1 Cevap Yaz
Sivrihisarlı 5 Ekim 2022 12:55

Eskişehir diye başlık atmışlar neden Sivrihisar diye başlık atmadınız. Orda da işiniz gücünüz algı

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi