Ferhat Kiraz takımdan ayrı kaldığı dönemi anlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ferhat Kiraz takımdan ayrı kaldığı dönemi anlattı
A
a

Eskişehirspor'daki lisans krizine bir de lisansı çıkmayan futbolcuların gözünden bakalım. Tam 6 ay lisanslarının çıkmasını bekleyen Eskişehirsporlu futbolcular neler yaşadı? İşte o futbolculardan Ferhat Kiraz'ın açıklamaları...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'un başarılı futbolcusu Ferhat Kiraz Lig Radyo'ya konuştu. Önceliklerinin alt sıralardan kurtulmak olduğunu söyleyen Ferhat, seri galibiyetlere ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Ömer Necati Albayrak'ın sorularını cevaplayan Ferhat Kiraz açıklamalarında, “Sezonun ilk yarısında her hafta maça çıkacakmışız gibi genç kardeşlerimiz ile maçlara hazırlanarak çalıştık. Hem saha içinde hem saha dışında genç futbolculara ağabeylik yapmaya çalıştık. Zor bir süreçti. 6 ay değil 6 hafta bile oynamamak bir oyuncu için ciddi dezavantaj yaratıyor. Ama ortada da Eskişehirspor gerçeği diye bir gerçek var. Böyle bir taraftar için, böyle bir camia için 6 ay beklemeye değer dedim ve sezon başında kalmaya karar verdim.

“Bu taraftarın önünde oynayacağım günün hayalini kurarak çalışmalarıma devam ettim. Eskişehirspor böyle bir taraftar kitlesine sahip olduğu için çok şanslı. Eskişehirspor'un diriliş hikayesinde yer almayı çok istedik. Yeni yönetim geldi ve transfer yasağını kaldırdı. Bu haftaya kadar süre almamış oyuncuların da içerisine dahil olduğu bir kadro ile biz bu ligin en güçlü takımı olan Gençlerbirliği'ne rakip olarak Eskişehirspor'da ilk maçımıza çıktık.”

“Rakip çok güçlü olunca maçın önem derecesi de arttı. 18 bin taraftarın tribünlerde yer aldığı maçta iyi mücadele ettik. Maça kötü başladık. Rakibimiz ciddi pozisyonlara girdi. Ama kalecimiz Melih'i tebrik etmem gerekiyor. Bizi oyunda tuttu. Skorda geriye düşmediğimiz sürece de rakibimizin oyununa cevap verdik. Bana göre mükemmel bir galibiyet aldık. İnşallah oyunumuzun çok daha üstüne koyarak puanlar toplamaya devam edeceğiz.”

Eskişehirspor ikinci devreye genç oyuncular ile devam etmiş olsaydı büyük bir düşme adayı olacaktı. Bu liglerde uzun süreler oynamış bir oyuncu olarak söyleyebilirim ki bizim Süper Lig yarışına dahil olabilecek bir kadromuz var. 20 puanımız var ilk 6 yarışına dahil olabilmek için ciddi bir seriye ihtiyacımız var. 5-6 maçlık galibiyet serisi yapmadan ilk 6 hedefinden bahsedemeyiz. Şu an için ilk olarak bulunduğumuz konumdan bizi uzak tutacak galibiyetleri almamız gerekiyor. Eskişehirspor'un dirilişi adına ilk olarak kendimizi ligde daha rahat sıralara atmamız gerekiyor. Sonraki süreçte hedefimizin ne olduğuna bakarız "

Büyük çaba gösterdi

“Fuat Çapa bu sene ciddi anlamda bir çaba gösterdi. Çok sayıda antrenör ile çalışmış tecrübeli bir futbolcu olarak söylemeliyim ki, genç oyuncularımızın Fuat Çapa'ya denk gelmeleri büyük bir şanstı. Türkiye'ye ilk geldiğim yıllarda benimde hocam olmuştu. Hocamızın çağın futboluna uygun bir çalışma sistemi var. Oyuncu antrenör ilişkisinde çok başarılı bir isim. Hocamızdan çok memnunuz. Oynayamadığımız süreçte bize psikolojik anlamda da çok yardımcı oldu.”

Gençleri övdü 

“Genç oyuncuların gelişiminin herkes farkında. Yurt içinden ve yurt dışından takip ediliyorlar, ciddi teklifler alıyorlar. Bunun en büyük etkeni şüphesiz Fuat Çapa'dır. Fuat Çapa olmasa Karabükspor'un durumundaki oyunculardan çok bir farkı olmayabilirdi. Taraftarımızın vermiş olduğu destek ve Fuat Çapa'nın özverili performansı sayesinde bu kardeşlerimiz ciddi mesafeler kat etti. Öğrenmeye açık kardeşlerimiz Eskişehirspor'u hedefi olan bir takım seviyesinde tutmayı başardı” dedi.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi