Feci kaza: 13 ölü, 20 yaralı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Feci kaza: 13 ölü, 20 yaralı
A
a

Çorum'un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsü, park halindeki TIR’a çarptı. Otobüsün de yandığı kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Sütiş Eskişehir
Sayının daha da artmasından endişe edilirken otobüs tamamen yandığı için ölü sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Kazadan yaralı kurtulan yolculardan biri 'Bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler" dedi. Kazada bir kadın yolcunun otobüsün camlarını ayaklarıyla kırarak facianın daha da büyümesini engellediği ortaya çıktı.

Kaza, saat 06.00 sıralarında Osmancık ilçesi Kumbel köyü mevkisinde meydana geldi. İsmet Eslen'in kullandığı İmparator Turizm firmasına ait İstanbul'dan Tokat'a giden bir yolcu otobüsü, Osmancık-Kargı kara yolunun 30. kilometresindeki Ardıç mevkisinde çelik boru yüklü TIR'a arkadan çarptı. Daha sonra otobüste yangın çıktı.

Tam bir can pazarının yaşandığı kaza yerine, çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.Ölenler arasında çocukların da olduğu ifade edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken kazada yaralananlar ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

OTOBÜS TAMAMEN YANDIĞI İÇİN ÖLÜ SAYISI NETLEŞTİRİLEMİYOR

Otobüsün tamamen yanması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Ekipler, Cumhuriyet Savcısının nezaretinde kaza yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çiftci ile olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesine giderek, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 

Yanan otobüsün brandalarla kapatılmasının ardından cenazeler çıkartılmaya başlandı.

ÇORUM VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada kazayla ilgili Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
"İstanbul-Samsun D100 kara yolunda saat 05.35 sıralarında Tosya-Osmancık istikametine doğru yolun emniyet şeridine park etmiş haldeki tıra yolcu otobüsünün arkadan çarpması sonucu ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmekte olup soruşturmanın tamamlanmasına müteakiben diğer gelişmeler paylaşılacaktır."

YARALI KURTULAN YOLCU ANLATTI: ''HERKES UYUYORDU, BİR PATLAMA SESİ İLE TÜM CAMLAR KIRILDI''

Kazadan bebeğiyle kurtulan ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı yolculardan Emine Güngör, kaza sırasında herkesin uyuduğunu belirterek, "Bütün herkes uyuyordu araçta. Bir tek ben uyumuyordum, çocuğumla ilgileniyordum. Sonra bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra bir dünya insan sesiyle aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler." dedi.

AYAKLARIYLA CAMLARI KIRMIŞ 

Edinilen bilgilere kazanın ardından alev topuna dönen otobüste facianın büyümesini kaza anında uyanık olan kadın yolcunun önlediği öğrenildi. Kazanın hemen ardından ayaklarıyla otobüsün camlarını kıran yolcunun, içeride bulunan diğer yolcuların dışarı çıkmasına yardımcı olduğu öğrenildi.

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, cenazelerin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi