Fasulye tarlasında hayvanlarını otlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fasulye tarlasında hayvanlarını otlattı
A
a

Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki bazı fasulye yetiştiricileri, düşük fiyat karşısında maliyetini kurtaramadıkları mahsullerini satmak yerine hayvanlarına yedirmeye başladı. 

Sütiş Eskişehir
Bilecik’ten Pazaryeri'nin ünlü Boncuk Fasulyesi hasadına başlandığı günden beri fiyatlarının hızlı bir şekilde aşağıya düşmesi çiftçilere büyük üzüntü yaşatıyor. Halen 2-3 lira arasındaki tarla fiyatı üreticiyi memnun etmiyor. Maliyetlerinden bile aşağı düşen fiyatlar nedeni ile bazı çiftçiler fasulye tarlalarındaki ürünleri toplamayarak hayvanlara yedirmeye başladı. 

‘Üretici olarak bir araya gelemedik’ 

Pazaryeri’nde fasulye üreticisi Deniz Çalışkan, hasadına başlandığında Pazaryeri Boncuk fasulyesinin fiyatını 5-6 lira arasında belirlendiğini belirterek, “Geçenlerde yapmış olduğum açıklamada yetkililere bana yardımcı olmaları için seslenmiştim. Kaymakam bey Belediye Başkanımız Zekiye Tekin, Tarım Müdürüm, Ziraat Odası Başkanımız hepsi ellerinden gelen her şeyi yaptılar. İlk başta onlara çok teşekkür ediyorum. Fakat biz üretici olarak bir araya gelemedik, toplanamadık. Bu fiyat sıkıntısı ile toplantılar düzenlendiyse de çok küçük bir topluluktuk katıldığı ve bir sonuca ulaşamadık. Şu anda gördüğünüz gibi benim ulaştığım kendimce sonuç buydu. Koyunlarımı getirdim ve tarlama saldım, çünkü işçi parasını çıkaramıyorum şu anda” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yazık 24 Ağustos 2019 13:15

şimdi bazı süper zekalar diyecek ki "vatandaşa ucuza satmak yerien hayvanlara yedirmiş. beter olsun" süper zekalılar için ben açıklayım bi çiftçi çocuğu olarak. öncelikle pahalıya aldığınız gıdayı pahalıya satan çiftçi değil. çiftçi masrafını çıkarıp karnını doyurabilirse kendini zengin sayacak vaziyette. pahalı olma sebebi toplamak, nakliye etmek gibi işlerin krizden dolayı çok pahalı olması. halcilerin kazıklaması da cabası. bu adam fasülyeyi satmak istediğinde büyük satıcı diyor ki sen topla. işçiye para verecek. nakliyeci diyor ki benzin pahalı sen getir. nakliyeye para verecek. halci zaten 3 kuruşa alacak. ya bu adam masraf edip ekim yapmış zaten ekside. ekstradan toplama ve nakliye parası verecek. 3 kuruşa malını satsa bu sefer koyunlara yem alacak. her türlü zararda. en azından zarardan kar etmiş oluyor.

4 3 Cevap Yaz
galip

Evet ilk cümleniz doğru. Beter olsun.

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi